توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

آیا غذا‌های آماده کودک سالم هستند؟

  • کد خبر: ۲۴۸۲۵۳
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۶
آیا غذا‌های آماده کودک سالم هستند؟
مشغله فکری و کاری مادران کارمند، آنان را به استفاده هرچه بیشتر از غذا‌های آماده برای کودکان سوق داده است به طوری که ناگزیر هستند در برنامه غذایی خود چند وعده غذای آماده را بگنجاند.

به گزارش شهرآرانیوز، تغذیه سالم، رکن اساسی رشد سالم یک کودک و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و غیرواگیر آنان در بزرگسالی است؛ به همین دلیل کارشناسان تغذیه و بهورزان در خانه‌های بهداشت بویژه به نومادران آموزش می‌دهند که چگونه غذا‌های مکمل سالم برای کودکانشان تهیه کنند.

اما برای مادران شاغل اندکی داستان متفاوت است؛ آنان به دلیل شرایط کاری مجبور هستند فرزندان خود را به مهدکودک بسپارند و حتی برای برخی وعده‌های غذایی به قفسه غذا‌های آماده و کمکی کودکان در فروشگاه‌ها متوسل می‌شوند. اما آیا این غذا‌های آماده به قدری سالم هستند که نیاز‌های تغذیه‌ای کودکان را برآورده سازند؟

اغلب شرکت‌های تولیدکننده غذا‌های آماده کودکان در بسته بندی محصولات خود برای ترغیب مادران از عناوینی، چون «ارگانیک»، «بدون شیرین کننده‌های اضافه شده»، «بدون مواد نگهدارنده» و «سالم» استفاده می‌کنند، اما طبق یک مطالعه جدید که بیش از ۶۰۰ محصول از ۱۰ فروشگاه مواد غذایی برتر در ایالات متحده را مورد بررسی قرار داد، حدود ۶۰ درصد غذا‌های کودک با استاندارد‌های تغذیه‌ای تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) مطابقت ندارند.

به گزارش وبگاه «وب‌مد» این مطالعه که به تازگی در نشریه Nutrients منتشر شده است، نشان داد ۷۰ درصد محصولات برای نوزادان و کودکان نوپا نتوانستند نیاز‌های پروتئینی سازمان را برآورده کنند و ۴۴ درصد قند موجود بیشتری داشتند.

دکتر الیزابت دانفورد، نویسنده اصلی این مطالعه که کارشناس سیاست سلامت غذایی و دانشیار دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، که خود مادر دو فرزند خردسال است، این تحقیقات را انجام داده است؛ هنگامی که او از فروشگاه‌های بزرگ خرید می‌کرد، مجذوب گزینه‌های آماده برای خوردن در راهرو‌های غذای کودک شد و از روی کنجکاوی تمام محصولات غذایی کودک را جمع آوری کرد و پس از آن بود که بررسی‌ها را کلید زد.

منطبق نبودن غذا‌های کمکی موجود در بازار با استاندارد‌های مورد نظر سازمان جهانی بهداشت پیامد‌های کوتاه مدت و بلندمدت بر سلامتی کودکان دارد. دکتر دنیس دیاز پایان، استاد سیاست‌های سلامت با تخصص در تغذیه و نابرابری‌های بهداشتی در دانشکده جو سی ون می‌گوید: معرفی غذا‌ها در آن سن، کام آینده آنها را شکل می‌دهد و بر طعم‌ها و مواد اولیه‌ای که آنها ترجیح می‌دهند تأثیر می‌گذارد.

دانفورد توصیه می‌کند که وقتی والدین برای بچه‌هایشان خرید می‌کنند، نگاهی گذرا به پشت بسته بیندازند تا ببینند کل قندی که از این وعده غذایی وارد بدن کودک می‌شود، چقدر است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->