پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم منابع آذربایجانی: شلیک موشک روسی باعث سقوط هواپیما در قزاقستان بوده است! پزشکیان: برای بهترین شدن باید دست به دست هم بدهیم بازدید معاون قوه قضائیه از کارخانه ایران خودرو خراسان (۶ دی ۱۴۰۳) پزشکیان، علی اف را به تهران دعوت کرد معاون قوه قضائیه: اجازه نمی‌دهیم واحد‌های تولیدی دچار وقفه یا تعطیلی شوند + فیلم اسلام‌آباد: در همکاری با ایران علیه تروریسم، تعهد داریم یکی از مرتبطین اطلاعاتی کشورهای همسایه در اردبیل دستگیر شد دبیری: اختیارات استانداری‌ها و شوراهای اسلامی سراسر کشور افزایش خواهد یافت مسکو: آماده رایزنی با دولت جدید آمریکا هستیم اسکان یکی از مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست بجنورد با دستور رئیس‌جمهور تأمین شد پزشکیان: دشمن دلش نمی‌خواهد مملکت ما ثبات و آرامش داشته باشد + فیلم پزشکیان از مرکز تشخیصی درمان قلب و نمایشگاه تخصصی کشاورزی استان خراسان شمالی بازدید کرد برگزاری ویژه‌برنامه‌های نهم دی‌ماه در مشهد و خراسان رضوی استراتژی چندوجهی ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای‌ ایران سخنگوی شورای شهر تهران: مصوبه تغییر نام خیابان بیستون به «شهید یحیی سنوار» دوباره بررسی می‌شود قائم پناه: استان خوزستان مقصد بعدی سفر استانی رییس جمهور است پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت میلاد حضرت مسیح(ع)+تصویر یک صهیونیست در عملیات زیرگیری با خودرو در الخلیل زخمی شد (۵ دی ۱۴۰۳) شلیک یک پهپاد از یمن به سمت جنوب فلسطین اشغالی (۵ دی ۱۴۰۳) پزشکیان: نمی‌توانم حرف‌هایی بزنم که بعدا عمل نکنم دیدار پزشکیان با سه خانواده شهید در بجنورد
سرخط خبرها

پزشکیان: مشکلات کشاورزان، معلمان، پرستاران و دارو‌ها در حال حل شدن است+ویدئو (۱۰ شهریور ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۸۴۴۱
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۰
پزشکیان: مشکلات کشاورزان، معلمان، پرستاران و دارو‌ها در حال حل شدن است+ویدئو (۱۰ شهریور ۱۴۰۳)
رییس جمهور در اولین گفتگوی تلویزیونی خود با مردم گفت: در حال حل مشکل فرهنگیان، پرستاران، داروسازان و کشاورزان هستیم. گفتند وارث چیزی خوبی شدیم ولی پول به اندازه کافی نیست. نمی‌خواهم گلایه کنیم ولی از رهبری اجازه گرفتیم که یک مقدار از صندوق توسعه ملی برداریم و یک مقدار از بدهی‌ها را تسویه کینم. قدردان رهبری هستم.

به گزارش شهرآرانیوز، اولین گفت‌وگوی تلویزیونی مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران با مردم دقایقی قبل آغاز شد.

وی با بیان اینکه می‌تونم هر ماه یک بار با شما صحبت کنم ومشکلی ندارم، گفت: آمادگی داریم که حرف مردم را بگوییم و حرف آنها را بشنویم.

رئیس جمهور افزود: به حرف‌هایی که زدیم پایبندیم و سعی می‌کنیم با مردم صادق باشیم و هر چه از دستمان برمی آید، برای مردم انجام دهیم.

پزشکیان با اعلام اینکه هفته آینده نشست خبری با حضور خبرنگاران برگزار می‌کنیم، گفت: ما باید هیأت وزیران را تشکیل می‌دادیم و در این راستا گفتگو‌های زیادی داشتیم. باید از رئیس و نمایندگان مجلس هم برای رای اعتماد به وزرا قدردانی کنیم.

وی اضافه کرد: رأِی به وزرا، رأی بالایی بود و میانگین رأی به هر یک از وزرا تا به حال این مقدار نبود. ۴ تن از اعضای کابینه از دولت شهید رئیسی، آقای روحانی و اصلاح‌طلبان هستند. بیش از ده هزار ساعت با اعضای پیشنهادی مصاحبه شد، تا اینجا سعی کردیم در حد وسع خود دولت وفاق ملی را تشکیل دهیم.

رئیس‌جمهور درباره ارزیابی خود از وضعیت کشور عنوان کرد: گرانی، کمبود‌ها، مطالبات و مشکلات اصناف مختلف، ناترازی در انرژی و غیره مشهود است و در این یک‌ماه گذشته با مسئولان جلسه داشتیم و وضعیت را بررسی کردیم.

حل مشکلات گندم‌کاران، کادر درمان و معلمان در دستور کار دولت

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ما برخی از افراد را انتخاب می‌کردیم ولی آن گروه‌ها نسبت به آنها موضع داشتند و ما نیز آنها را کنار می‌گذاشتیم، تصریح کرد: آنچه تا به حال محقق شده با لطف خداوند متعال و اذعان نمایندگان مجلس و مردم عزیز تا جایی که از دستمان برمی‌آمده، سعی کرده‌ایم در حد وسعت و توان خود بر مبنای وفاق ملی عمل کنیم.

پزشکیان در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه ارزیابی شما در یک ماه اخیر نسبت به وضعیت کشور چیست عنوان کرد: مردم وضعیت موجود را مشاهده می‌کنند. وضعیت گرانی و کمبود، مشکلات گندمکاران، پرستاران، معلمان بازنشستگان، کود کشاورزان، ناترازی‌ها در برق و انرژی و محیط زیست داریم.

وی افزود: واقعیت دیده می‌شود و نیاز به توضیح و شرح بنده نیست و طی یک ماه اخیر با برادرانی که قبلاً مسئولیت داشتند جلسه می‌گذاشتیم و وضعیت موجود را از آنها جویا می‌شدیم که اطلاعاتی که به ما ارائه می‌دادند همین مواردی است که دیده می‌شود.

وی ادامه داد: پولی که برای گندمکاران در قانون دیده شده بود در مجموع ۱۲۰ همت بوده است که همین مبلغ نیز در صندوق وجود نداشت. در حالی که میزان گندم کشت شده و تحویلی به انبار‌ها بالای ۲۰۰ همت است. یعنی از یک سو پول وجود نداشت و از سوی دیگر، شکاف را شاهد بودیم.

رئیس جمهور در ادامه از حل مشکلات گندمکاران، کادر درمان و معلمان خبر داد و گفت: تمهیداتی دیده شده که تا حد امکان این مشکلات را حل کنیم و حل خواهیم کرد.

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه باید بدانیم در کجا بوده‌ایم، در کجا هستیم و قرار است به کجا برویم تصریح کرد: اینکه در کجا قرار داریم مردم از آن مطلع هستند و نیاز نیست که بیش از این درباره آن بحث کنیم. در مدت اخیر هیچ‌گاه سعی نکردم که گذشته را نقد کنم و بگویم که چه مشکلاتی وجود داشته است.

وی افزود: ما باید دست به دست هم بدهیم و با وفاق و با نگاه به چشم انداز که در آن قرار است، ما بهترین شویم، الهام بخش باشیم، قرار است ما به بودن در ایران‌مان افتخار کنیم و قرار است که دیگران به ما نگاه کنند و از ما الگو بگیرند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: دستیابی به این قرار به آسانی نخواهد بود و دستیابی به این اهداف نیازمند این است که ما نخبگان، افراد توانمند، سرمایه‌گذاران، تولید کنندگان و تاجران اصلی را مد نظر قرار داده و به آنها احترام بگذاریم و اجازه دهیم آنها توانمندی خود را در جامعه به ظهور و بروز برسانند.

پزشکیان تاکید کرد: بسیاری از اوقات اجازه نمی‌دهیم و حسودی می‌کنیم هنگامی که افراد بهتر از خود را مشاهده می‌کنیم و می‌تواند در صورت حضور شکوفا شود این همان اشکالی است که در ما وجود دارد. ان‌شاءالله با وفاقی که به وجود بیاید و با شاخص‌هایی که خواهیم گذاشت، ما برای کاندیدا‌های تصدی وزارتخانه‌ها شاخص‌هایی را تعیین کردیم و تیم‌هایی را معین کردیم تا این شاخص‌ها را بررسی کنند و قرار است برای سایر وزارتخانه‌ها نیز چنین اقدامی را انجام دهیم.

شایسته گزینی شاخص حضرت علی(ع) در بکارگیری افراد است

رئیس‌جمهور با اشاره به اتخاد روند شایسته‌گزینی در بخش‌های مختلف تصریح کرد: کاری خواهیم کرد که معاونین وزرا و به ترتیب در استان‌ها مدیران کل کارمندان در جایگاه‌های مختلف طبق شایستگی خود در آن جایگاه قرار بگیرند نه بر اساس اینکه متعلق به جناح یا گروه خاصی هستند چرا که می‌خواهیم مشکلات مردم را حل کنیم و شاخص ما برای چنین اقدامی رضایت مردم است. البته این شاخص متعلق به ما نیست بلکه این شاخص توسط حضرت علی علیه السلام در توصیه ایشان به مالک اشتر بیان شده است.

برخورد محترمانه مسئولان با مردم ارتباطی با تحریم ندارد

وی افزود: دلیل اینکه ما خوب هستیم یا بد این است که مردم پشت سر ما چه تحلیل و انتظاراتی دارند. الان به شدت تحت تحریم از سوی آمریکا، اروپا، و کشور‌هایی که از سیاست‌های آمریکا تبعیت می‌کنند، هستیم به نحوی که ما را تحریم کردند و با ما معامله نمی‌کنند. این که با مردم مهربانانه برخورد کنیم و آنها را معطل نکنیم به تحریم ارتباطی ندارد.

پزشکیان ادامه داد: این که فردی به پیش یک مسئول می‌رود و آن مسئول جواب محترمانه‌ای به مراجعه کننده بدهد و اگر از دست او برمی‌آید به او کمک کند و اگر کمکی از دستش بر نمی‌آید، محترمانه با او صحبت کنم به تحریم ارتباطی ندارد. این همان شاخص ارزیابی ما نسبت به نیرو‌های انسانی خود خواهد بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به حضور اخیر خود در سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: در جلسه‌ای که در سازمان برنامه بودجه حضور پیدا کردم و با برادرانی که بودجه را برای سال آینده تنظیم می‌کردند تا به مجلس تقدیم شود نیز، درباره نحوه نوشتن بودجه و تخصیص آن به بخش‌های مختلف گفتگو کردم.

وی افزود: البته در مدتی که ما با آن مواجه هستیم شاید نتوانیم آنچه در ذهن داریم و قوانین و روندی که جاری هست، بتوانیم کاملا اعمال کنیم ولی بحث عدالت، محرومین، از بین بردن تبعیض‌ها و مباحث مختلف مرتبط با فرآیند پرداخت‌ها حتماً صحیح خواهیم کرد تا آن را در قانون لحاظ کنیم.

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه طبق موزه‌های اسلام هر که به به ریسمان الهی چنگ بزند در صراط مستقیم الهی است تصریح کرد: ما هر روز در نماز می‌گوییم صراط مستقیم ولی تحمل شنیدن یک نظر مخالف از یکدیگر را نداریم. معلوم است که من نظری دارم که شما آن نظر را ندارید و در مقایسه با سایر افراد نیز چنین شرایطی حاکم است.

 وی افزود: هیچ اثر انگشتی در کل دنیا شبیه یکدیگر نیست چگونه ممکن است که ذهن شما با ذهن من شباهت داشته باشد و یا با افراد دیگر. اینکه وحدت چگونه علی رغم نظرات مختلف شکل می‌گیرد همان بحثی است که در مناظرات داشتم. چشم انداز ایجاد یک نگاه مشترک برای ما ایرانیان است، آن چشم اندازی است که من از نظر علمی به آن معتقد هستم نه اینکه مثلاً بخواهم بگویم که مسلمان هستم.

به گفته وی، این چشم انداز همان چشم اندازی است که می‌توانم با آن افتخار کنم چون باید بهترین شوم و الهام بخش شوم، من این چشم انداز را دوست دارم و سیاست‌های کلی برای دستیابی به این چشم انداز است و قانون برنامه باید بر اساس آن نوشته شود تا ما را به این چشم انداز برساند.

وزرا باید برای اجرای برنامه هفتم راهکار عملیاتی و زمان‌بندی ارائه کنند

پزشکیان ادامه داد: این میثاق مشترک همه نظراتی است که وجود دارد و اینجا دیگر نمی‌توانم بگویم که این را قبول ندارم چون یک میثاق میان ما هست تا زمانی که به قانون و سیاست تبدیل نشده می‌توانیم از این مطالب عنوان کنیم ولی هنگامی که گفتیم این چشم انداز مشترک، سیاست و برنامه است اینکه فردی بگوید برنامه را قبول ندارم به معنای نفاق است. البته هر کسی می‌تواند بگوید این را قبول ندارد ولی معنای آن هرج و مرج است.
 
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه باید کاری کنیم که وفاق در چهارچوب قانون و سیاست‌ها اجرا شود تاکید کرد: در این راستا، برای فردا که قرار است جلسه دولت برگزار شود، همان برنامه‌ای که می‌گفتیم باید اجرا شود، مسئولیت‌ها و رسالت‌های هر وزارتخانه‌ای را استخراج کرده‌ایم که این کار از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس و معاونت برنامه و بودجه انجام گرفته که با هم ادغام می‌کنیم.
 
وی افزود: فردا قرار است این برنامه به وزرا تقدیم شود که این برنامه مسئولیتی است که هر کدام از وزرا باید در وزارتخانه خود آن را اجرا کنند و هر کدام از بندهایی که در برنامه وجود دارد باید توسط کدام معاونت اجرا شود. هنگامی که ما این مسئولیت‌ها را به وزارتخانه‌ها ابلاغ کردیم آن‌ها باید بگویند که برنامه عملیاتی و زمانبندی اجرای آن چگونه است.
 
پزشکیان اظهار کرد: اگر یک بند قانون وجود دارد که ما به هر دلیلی نمی‌توانیم آن را اجرا کنیم یعنی یک قانون نوشته شده ولی منابع آن وجود ندارد و اشکالاتی وجود دارد باید احصاء شده و با مجلس گفت‌وگو کنیم که یک بند که در قانون نوشته شده به علت مشخصی قابلیت اجرا توسط دولت را ندارد.
 
وی ادامه داد: همه مدیران دولتی اعم از وزرا، معاونین وزرا، استانداران و مدیران کل باید در این مسیر حرکت کنند. یک ابزار نظارت و اندازه‌گیری ایجاد خواهیم کرد که دقیقاً آنچه در برنامه مشخص شده را پیگیری کنیم. انسان‌ها و مدیران ما بر اساس اینکه می‌توانند این کارها انجام دهند یا خیر با آن‌ها برخورد خواهیم کرد نه اینکه از یک دسته و جناح خاص هستند.
 
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت چه برنامه‌ای برای کنترل تورم و گرانی دارد، تصریح کرد: وزیر اقتصاد دیروز سیاست‌ها و برنامه‌های خود را گفت. این سیاست‌ها از نظر تخصصی هست که طبیعتاً به سیاست‌ها و برنامه‌های نوشته شده در مجلس باز می‌گردد.
 
وی افزود: اگر آنها کفاف پاسخگویی به مشکلات را نداد آن وقت باید یک بند اضافه را به لایحه تبدیل کرده به مجلس ارائه دهیم تا در صورت تبدیل به قانون بتوانیم به آن عمل کنیم. اما، هنوز معتقد هستم که اگر انسجام داخلی داشته باشیم و دست به دست یکدیگر بدهیم و مشکلات خود را با همسایگان خود جهان از بین ببریم، می‌توانیم به پیش برویم.
 
پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا می‌توان انتظار آن را داشت که تا پایان سال می‌توانیم نرخ تورم را به زیر ۳۰ درصد برسانیم یا خیر افزود: ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد البته بستگی به این دارد که در دنیا با اتفاقاتی که رخ می‌دهد و روندی که در داخل داریم مبنی بر اینکه با یکدیگر چگونه گفتگو می‌کنیم و به وفاق برسیم.
 
ر‌ئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره فرمانده واحد اقتصادی دولت گفت: گروهی که وجود دارد به صورت هماهنگ عمل می‌کنند ولی قطعاً مشکلاتی در پیش رو خواهیم داشت. ما در وزارت اقتصاد، برنامه بودجه، صمت و آقای طیب نیا که به عنوان مشاور بنده فعالیت می‌کنند و مسئولیت هماهنگی‌های را بر عهده دارند، هر هفته جلسه داریم و در این جلسات بر اساس برنامه و روش‌ها و اینکه چگونه اختلاف سلیقه را رفع کرده و به یکدیگر نزدیک شویم، کار می‌کنیم.
 
رئیس جمهور با اشاره به گفتگو و مذاکره خود با روسای جمهور، روسای مجلس نخست وزیران و وزرای بیش از ۴۰ کشور جهان گفت: در حال انعقاد پیمان‌های هستیم و نهایتاً یک بسته وسیعی از اقدامات است که بتواند مشکلات را حل کند.
 
پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نحوه برخورد دولت با بانک‌های ناتراز چگونه خواهد بود اظهار کرد: ناترازی‌هایی که شما به آن اشاره می‌کنید کاملاً صحیح است ولی اینکه چگونه باید با آن برخورد شود که مردم متضرر نشود یک امر بسیار مهم است. اینکه یک مرتبه اعلام کنیم که بانکی ناتراز است و آن را تعطیل کنیم، افرادی با توجه به اینکه این بانک توسط نظام تایید شده در آن بانک سرمایه‌گذاری کردند و پول خود در آنجا سپرده کرده‌اند با آنها باید چگونه برخورد کنیم.
 
وی افزود: ما نسبت به این ناترازی‌ها مطلع هستیم و بانک‌ها را نیز می‌شناسیم، اما، باید روندی را پیش بگیریم که برای مردم مشکل ایجاد نکند.

تمام تلاش ما این است که راه صحیح را پیدا کرده و به آدم صحیح بسپاریم

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مدیریت بورس تأکید کرد: چند مسئله در این رابطه وجود دارد. اول اینکه وزیر نظرات خود را با جمع‌بندی در چارچوب قانون و برنامه اعلام می‌کند. ما برای اینکه بتوانیم راه را محکم‌تر ادامه دهیم با کارشناس اقتصادی در این رابطه جلساتی خواهیم داشت و از آنها نظر خواهی می‌کنیم تا ثبات مورد نظر مردم در جامعه ایجاد شود.
 
وی ادامه داد: ثبات اینگونه نیست که فقط با ذهن و سلیقه من ایجاد شود، آنچه بار‌ها درباره مراجعه به کارشناسی عنوان کرده‌ام این است که اگر بتوانیم مجموعه افرادی که در این رابطه تخصص دارند را کنار یکدیگر قرار داده و با دریافت ایده‌ها و نظرات آنها، از میان الگو‌های به دست آمده بهترین را انتخاب کنیم به امید خدا خواهیم توانست که ثبات مورد انتظار در جامعه را ایجاد کنیم.
 
پزشکیان تاکید کرد: در این راستا، تمام تلاش ما این است که بتوانیم راه صحیح را پیدا کنیم و آن را به افراد متناسب با آن بسپاریم و سعی کنیم تا راه صحیح توسط افراد صحیح به درستی اجرایی و عملیاتی شود.

باید تولیدکنندگان و سرمایه گذاران به ثبات ما اعتماد کنند

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره تولید و دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد تصریح کرد: رشد اقتصادی و تولید که رهبر انقلاب به حق به آن اشاره فرمودند؛ با این ناترازی انرژی که داریم و فشاری که به کارخانه‌ها و تولید می‌آید، خود به خود این ناترازی در آنها تأثیر می‌گذارد و به احتمال قوی در این خصوص با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. الان برخی کارخانه‌ها خودشان دارند ناتراز می‌شوند و نمی‌تواند پول کارگران را پرداخت کند و به فعالیتشان ادامه دهند.
 
وی افزود: تلاشی که باید کنیم این است که این ناترازی انرژی را حل کنیم تا پس از آن بتوانیم گام‌های بعدی را برداریم، تا زمانی که این ناترازی در انرژی، برق و بانک‌ها هست، نباید انتظار داشت که به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم؛ اصلا امکان ندارد.
 
پزشکیان تاکید کرد: آنچه کارشناسان و اقتصاددان می‌گویند این است که برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، به رقمی در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم، به هر حال برای رسیدن به رشد ۸ درصدی، نیاز به سرمایه گذاری داریم. افزایش سرمایه در داخل کشور با افزایش بهره وری ممکن می‌شود، اما، همه سرمایه موجود در کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نیست، یعنی اگر همه پول‌هایی موجود را سرمایه‌گذاری کنیم تازه ۱۰۰ میلیارد دلار می‌توانیم سرمایه گذاری کنیم، از این‌رو، ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم تا به رشد اقتصادی ۸ درصدی برسیم.
 
وی با بیان اینکه این موضوع به ارتباطات خارجی ما و نیز ایرانیانی که در خارج هستند برمی گردد، گفت: هم وزارت امور خارجه ما باید در این رابطه تلاش کند هم نگاه ما باید در رابطه با مسائل مختلف اصلاح شود و آن وحدت و انسجام داخلی به وجود بیاید.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه از سوی دیگر باید تولیدکنندگان و سرمایه گذاران به ما و ثبات قانونی ما اعتماد و اطمینان پیدا کنند، گفت: اول باید به سرمایه گذاران اطمینان بدهیم که بستر را برای شکوفایی آنها فراهم می‌کنیم و قوانین مانع را از سر راه آنها برخواهیم داشت؛ این چیزی است که به دنبال آن هستیم.
 
پزشکیان گفت: با قوه قضائیه، مجلس و مقام معظم رهبری انسجام وجود دارد، اگر عزم داشته باشیم و سرمایه گذاران اطمینان یابند که ما پشت آنها خواهیم ایستاد، در این صورت به جای اینکه سرمایه از کشور خارج شود، خودشان پولشان را به کشور می‌آورند.

پزشک خانواده و ارجاع باید برای عدالت بهداشت و درمان محقق شود

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره اجرای عدالت، تصریح کرد: در جلسه با سازمان مدیریت و برنامه بر بحث عدالت و عقب‌ماندگی برخی استان‌ها و مناطق و در بعدی وسیع‌تر بر عدالت جنسیتی، عدالت قومیتی و عدالت منطقه‌ای تاکید کردیم.
 
وی افزود: در بهداشت و درمان، پزشک خانواده و ارجاع ساختار عادلانه‌ای است که باید محقق شود. اگر این ساختار اجرایی شود، همه از سیستان و بلوچستان تا کردستان و خوزستان، همان خدمتی را دریافت خواهد کرد که کسی در شمال تهران دریافت می‌کند.
 
پزشکیان با بیان اینکه در آموزش و پرورش مشکلات بسیاری داریم، تصریح کرد: قابل قبول نیست کسی که پول و آشنا و امکان ندارد بچه او در مدرسه‌ای درس بخواند که ممکن است خوب آموزش نبیند. باید همه مدارس استاندارد قابل قبول داشته باشند. قابل قبول نیست که اکثر کسانی که به دانشگاه می‌روند از افراد و خانواده‌هایی باشند که بچه‌هایشان به مدارس ویژه و خصوصی و .. می‌روند.
 
رئیس‌جمهور درباره احتمال تغییر شرایط کنکور هم گفت: این مساله را باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبت کنیم. عادلانه است کسی که در روستا درس می‌خواند با کسی که در شمال تهران درس می‌خواد با هم رقابت کنند؟
 
وی با بیان اینکه من در روستا درس خوانده ام، اما، اجازه رشد داشته‌ام و الان رئیس جمهور هستم، اظهار کرد: در دوران شاه در هنرستان درس خواندم و برای خدمت به سیستان رفتم و بعد دوباره درس خواندم. اگر این قانون، آن زمان وجود داشت، نمی‌توانستم دوباره درس بخوانم.
 
رئیس جمهور اعلام کرد: باید بازنگری اساسی در کنکور بر اساس عدالت انجام شود. باید معیاری بگذاریم که رقابت عادلانه شود. باید امکانات برای رقابت عادلانه باشد. باید کاری کنیم رقابت در شرایط برابر از نظر معلم، محیط و امکانات وجود داشته باشد.

چرا رئیس‌جمهور در اولین سفر خارجی به عراق خواهد رفت؟

رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره سفر وی به کشور عراق به عنوان اولین سفر خارجی و علت انتخاب این کشور و همچنین حضور وی در اجلاس سازمان ملل در نیویورک، گفت: قرار بود عراق را زودتر برویم. هم به زیارت امام علی (ع) در نجف که ما دیدگاه خود را با توصیه‌های ایشان تنظیم می‌کنیم، دیدگاه ایشان برای ما به عنوان مولا و امام مطرح است و اگر مدام از راه و مسیر و بیانات ایشان می‌گویم به دلیل دوری من از مسائل علمی نیست.
 
وی افزود: می‌خواستم زودتر به عراق بروم، اما گفتند فعلاً صلاح نیست و این بود که سفر به تاخیر افتاد. تلاش داریم طوری عمل کنیم که خدمتگزار مردم باشیم نه به عنوان یک انسان مغرور و تمامیت‌خواه. مذاکراتی هم در این سفر خواهیم داشت و عراق کشور دوست و همسایه ماست.

باید ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری در کشورشان راضی کنیم

پزشکیان با اشاره به سفرش به نیویورک عنوان کرد: در سفر به نیویورک تلاش داریم از ایرانیان خارج از کشور دعوت به بازگشت یا لااقل سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشیم. بسیاری از ایرانیان خارج از کشور، دلشان برای ایران می‌تپد. آنان رفتند و از ما ناراضی هستند، ما می‌توانیم بسیاری از آنان راضی کنیم که برگردند یا حداقل در کشورشان سرمایه‌گذاری کنند.
 
وی افزود: آن شعاری که ما می‌دادیم و می‌گفتیم ایران برای همه، یعنی همین. ایران برای یک دسته و یک گروه و یک جناح نیست. باید به بودن ایرانیان در کشور افتخار کنیم. ما باید به آنان اطمینان دهیم که اگر به ایران برگشتند برایشان پرونده درست نمی‌کنیم، اذیتشان نمی‌کنیم و آنان را از رفتن محروم نمی‌کنیم.
 
رئیس‌جمهور ادامه داد: ما الان با خودمان مشکل داریم؛ به من برای نمایندگی صلاحیت نداده بودند، اما حالا رئیس‌جمهوری شدیم. اگر مقام معظم رهبری و دید باز ایشان نبود، ممکن بود ما را هم حذف کنند؛ ما باید جذب کنیم نه حذف.
 
پزشکیان خاطرنشان کرد: ما باید برای همه کسانی که دلشان برای ایران می‌تپد، بر اساس همان چشم‌انداز زیبا و افتخارآمیز فضای حضور را فراهم کنیم که بدون ترس و واهمه بیایند نه اینکه اگر بیاید احساس کند فردا یکی برایش پرونده درست کند، او را بگیرد و در رسانه‌ای برایش حرف‌هایی درآورد.
 
وی ادامه داد: این موردی است که باید برایش هماهنگ شویم تا یک صدا از ما، قوه قضائیه، مجلس و با ولایت مقام معظم رهبری از کشور صادر شود و ما این کار را باید انجام دهیم و برای هماهنگی این امر تلاش می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره سیاست دولت برای حکمرانی قانونی فضای مجازی، تصریح کرد: روند بر این بود که بر اساس داده‌ها آن چیزی که هم قانونمند، هم قابل مدیریت و هم دسترسی را بهتر می‌کند، بنای ما این است که با وزیر ارتباطات با شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی جلسه تشکیل داده و بحث کنیم و بر اساس داده‌ها بستر را برای راحتی مردم در مسائل فرهنگی و تجارت و علمی فراهم کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که مردم منتطر یک قانون مدون باشند؟ افزود: به امید خدا این کار را خواهیم کرد.

ما حتما سفر‌های استانی را آغاز خواهیم کرد

رئیس جمهور درباره سفر‌های استانی دولت چهاردهم نیز تصریح کرد: سفر‌های استانی را حتما آغاز خواهیم کرد؛ ولی در این رابطه دو مساله وجود دارد. ما بودجه را به مجلس خواهیم برئ و مجلس آن را تصویب می‌کند. من اگر به استان بروم و وعده دهم ولی اگر پول نباشد نتیجه چه می‌شود؟ پول هست که وعده می‌دهم یا نیست؟

وی افزود: نتیجه همین پروژه‌هایی است که کلنگ خورده و نیمه تمام است. بالای ۱ میلیون میلیارد سرمایه در پروژه‌های نیمه تمام وجود دارد و همین مقدار لازم دارد تا تمام شود. البته شاید تا هنگام بهره‌برداری از حیض انتفاع خارج شود. شکی نیست که باید بین مردم برویم ولی وعده‌ای نمی‌دهم که نتوانم عمل کنم.

پزشکیان ادامه داد: باید منابع بودجه را بر اساس عدالت و عقب ماندگی تقسیم کنیم. باید ببینیم چقدر پول داریم و سپس سهم مناطق محروم را مشخص کنیم. ما بودجه را در اختیار استان قرار دهیم و مسئولان استانی تصمیم بگیرند چگونه هزینه شود. نمی‌خواهم وعده‌ای به مردم بدهم که محقق نمی‌شود. این همه پروژه مصوب شده ولی به نتیجه نرسیده است. از نظر علمی شدنی نیست که من هم این راه را بروم که این کار منطق ندارد. 

دلم می‌خواهد بین مردم باشم

وی ادامه داد: من با مردم خواهم بود و نوکر مردم هستیم و دلم می‌خواهد بین مردم باشم الان اینکه از من محافظت می‌کنند برای من سخت است و در عذابم. ما با مردم بودیم و با آنها زندگی کرده ایم. اینکه بین مردم باشیم خیلی بیشتر عشق می‌کنیم تا در یک فضای‌تر و تمیز و کلی محافظ وجود داشته باشد. تلاش می‌کنیم با تمام وجود برای مردم کار کنیم. ما صادقانه در خدمت مردم هستیم. اگر شما از ما عدم صداقت دیدید، بدون واهمه در مقابل مردم بگویید که این وعده را دادید ولی محقق نشده است.

مشکلات کشاورزان، معلمان، پرستاران و دارو‌ها در حال حل شدن است

رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: در حال حل مشکل فرهنگیان، پرستاران، داروسازان و کشاورزان هستیم. گفتند وارث چیزی خوبی شدیم ولی پول به اندازه کافی نیست. نمی‌خواهم گلایه کنیم ولی از رهبری اجازه گرفتیم که یک مقدار از صندوق توسعه ملی برداریم و یک مقدار از بدهی‌ها را تسویه کینم. قدردان رهبری هستم.

وی افزود: از مردم بابت اعتمادی که کردند تشکر می‌کنم. قول می‌دهیم تا جایی که در توان داریم، حرف‌هایی که زده ایم را فراموش نکینم و تا آخر با شما هستیم.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->