دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چالش افزایش آمار آلزایمر در ایران

  • کد خبر: ۲۴۹۵۵۲
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
چالش افزایش آمار آلزایمر در ایران
مدیرعامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران به پایین آمدن سن ابتلا به آلزایمر در بین ایرانی‌ها اشاره کرد، اما آمار‌ها نشان می‌دهند که قریب به یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمار مبتلا به دمانس در کشور زندگی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، معصومه صالحی، از پایین آمدن سن ابتلا به آلزایمر در کشور خبر داده است. این در حالی است که طبق آخرین برآورد‌های سازمان ملل، میانگین امید به زندگی در ایران برای هر دو جنس به ۷۷ سال رسیده و پیش‌بینی می‌شود جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ به حدود ۹۵ میلیون نفر برسد. افزایش سن و جمعیت می‌تواند به افزایش شمار مبتلایان به دمانس و آلزایمر منجر شود.

طبق آمار‌های انجمن دمانس و آلزایمر، حدود ۱.۳ میلیون نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند، اما تنها ۴ هزار نفر از آنها در تهران تشکیل پرونده داده‌اند. این آمار در جهان نیز به ۵۵ میلیون نفر رسیده است. نگهداری از این بیماران، چه در منزل و چه در مراکز درمانی، نیازمند اقدامات ویژه‌ای است که مانع از پیشروی بیماری شوند؛ اقداماتی همچون مراقبت از بهداشت، تغذیه، سلامت روحی و روانی و همچنین مراقبت‌های دندانی.

دمانس، که به زوال عقل نیز شناخته می‌شود، یک اختلال مزمن و پیشرونده است که با تغییرات شناختی و رفتاری همراه بوده و چالش‌های زیادی برای بیمار و اطرافیان او ایجاد می‌کند. بیماری آلزایمر که شایع‌ترین شکل دمانس است، اغلب به دلیل استرس، پیری، آسیب‌های مغزی، فشار خون بالا و سایر عوامل بروز می‌کند. علائم اولیه این بیماری شامل اختلال در حافظه، نقص در تفکر و مشکلات اجرایی مانند توجه و انعطاف‌پذیری است. بسیاری از بیماران پس از ابتلا به آلزایمر، دچار افسردگی نیز می‌شوند.

تحقیقات نشان داده‌اند که زنان بیشتر از مردان به آلزایمر مبتلا می‌شوند. بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهند که ۸۲ درصد از زنان ایرانی اطلاعات کافی در مورد این بیماری و خطرات آن ندارند. به‌طور تخمینی، از هر ۵ زن بالای ۶۵ سال، یک نفر به آلزایمر مبتلا است.

از مهم‌ترین چالش‌هایی که بیماران مبتلا به آلزایمر با آن مواجه هستند، می‌توان به بدگمانی، توهم، بی‌خوابی، تکرار مکررات، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع، و بی‌حوصلگی اشاره کرد. در مراحل پیشرفته بیماری، بیماران ممکن است توانایی تکلم و راه رفتن خود را از دست بدهند و کنترل بر دفع ادرار و مدفوع خود را نیز از دست بدهند. این بیماری به سه نوع تقسیم می‌شود: آلزایمر زودرس که معمولاً بالای ۶۵ سال بروز می‌کند، آلزایمر کشنده که با شدت بیشتر تخریب ذهن و بدن همراه است، و آلزایمر مرگبار که به‌سرعت فرد را به سوی زوال کامل می‌برد. 

با توجه به روند افزایش بیماران مبتلا به آلزایمر، توجه به این بیماری و حمایت‌های لازم از بیماران و خانواده‌های آنان امری ضروری است.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->