هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

یک خبر خوب: دارو‌های منوکلونال آنتی‌بادی، امید‌هایی تازه در درمان آلزایمر ایجاد کرده است

  • کد خبر: ۲۹۰۰۸۲
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹
یک خبر خوب: دارو‌های منوکلونال آنتی‌بادی، امید‌هایی تازه در درمان آلزایمر ایجاد کرده است
عضو هیئت‌علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلزایمر یک بیماری شناختی است که درمان قطعی ندارد، اما دارو‌های منوکلونال آنتی‌بادی علیه آمیلوئید به تازگی امید‌های تازه‌ای را برای درمان بیماری آلزایمر ایجاد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی شعیبی با اشاره به اینکه بیماری آلزایمر شایع‌ترین علت برای بیماری دمانس یا زوال عقل است افزود: در زوال عقل یک یا چند حیطه از فعالیت‌ها و قوای شناختی، ازقبیل حافظه، توجه، تمرکز، قدرت دیداری- فضایی و مواردی از این قبیل دچار اختلال عملکرد می‌شوند و شایع‌ترین علت زوال عقل یا دمانس تحت عنوان بیماری آلزایمر نامیده می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه بیماری آلزایمر در حال حاضر درمان قطعی ندارد گفت: بیماری آلزایمر یک بیمار استحاله‌ای یا دژنراتیو و شایع‌ترین بیماری استحاله‌ای سیستم عصبی مرکزی به شمار می‌رود. بیماری‌های استحاله‌ای به این معنی هستند که گروهی از سلول‌های مغزی با علتی که هنوز مشخص نیست، زودتر از آن زمانی که برای آنها پیش بینی شده از بین می‌روند و در بیماری آلزایمر سلول‌های شناختی که در ابتدا مربوط به حافظه است شروع به از بین رفتن به شکل زودرس می‌کنند، چون علت این مرگ زودرس سلول‌ها هنوز مشخص نیست، بنابراین در حال حاضر درمان قطعی هم برای آن وجود ندارد.

دکتر شعیبی اضافه کرد: خبر خوب برای بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر این است که در حال حاضر پنجره‌ای هر چند کوچک، مدت کوتاهی است به روی جهان و علم پزشکی برای درمان این بیماری باز شده است، اما تحقیقات در مورد میزان اثربخشی این گروه از دارو‌ها همچنان ادامه دارد و به عنوان مثال گروهی از دارو‌ها به نام منوکلونال آنتی بادی علیه آمیلوئید (پروتئینی که احتمالا یکی از عوامل اصلی بیماری آلزایمر است و در مغز رسوب می‌کند) اخیرا امید‌های تازه‌ای را برای درمان این بیماری در دنیا ایجاد کرده است. این دارو‌ها به آمیلوئید رسوب کرده در مغز می‌چسبد و آن را از مغز جدا می‌کند. دیده شده که این گروه از دارو‌ها در درصدی از بیماران پیشرفت بیماری را تا حدودی کم می‌کند و ممکن است درمان بیماری آلزایمر را در پی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: برخی از این دارو‌ها توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده نیز تأیید شده است، اما درحال حاضر این دارو‌ها نه تنها در ایران و خاورمیانه، بلکه در قسمت‌های بسیار زیادی از دنیا قابل دسترسی نیست. از معایب این گروه از دارو‌های نوظهور بیماری آلزایمر، اثربخشی نسبتا کم آنها به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد، هزینه‌های فوق العاده زیاد آنها و عوارضی از جمله خونریزی مغزی و ورم مغزی می‌باشد.

عضو هیئت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این نکته، که تحقیقات بر روی این گروه از دارو‌های نوظهور در چندین مرکز درمانی دنیا که عمدتا، در نیمکره غربی بوده همچنان در حال انجام است افزود: یقینا، چنانچه این دارو‌ها تأیید اثربخشی بیشتر و عوارض کمتر را دریافت کنند، در دسترس تمام دنیا قرار خواهند گرفت.

وی همچنین گفت: امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور، بتوانیم این دارو‌ها را با اثربخشی بالاتری برای درمان بیماران مبتلا به آلزایمر استفاده کنیم افزود: تا آن زمان باید رژیم غذایی مناسب، تغذیه و فعالیت بدنی مناسب را در برنامه روزانه خود بگنجانیم و سعی کنیم تا حد امکان از ریسک فاکتور‌های ابتلا به بیماری آلزایمر دوری کنیم تا زندگی سالم تری داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->