معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

تزریق ۸.۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین نقدینگی صنعت دارو

  • کد خبر: ۲۵۰۹۲۲
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
تزریق ۸.۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین نقدینگی صنعت دارو
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به پرداخت ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تامین نقدینگی صنعت دارو، گفت: ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان مذکور تخصیص یافته که امیدواریم به زودی پرداخت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سید حیدر محمدی افزود: ارز دارو در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵ میلیارد تومان بخشی از آن برای تامین واکسن کرونا و بخشی نیز برای دارو و تجهیزات پزشکی بود که در سال ۱۴۰۱ این میزان تغییری نداشت و سال گذشته سهمیه ارزی ۴ میلیارد دلار بود که در سال ۱۴۰۳ به ۳.۵ میلیارد تومان کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه اصلاح سیاست ارزی، نیاز به نقدینگی و تسهیلات ارزی و ریالی دارد که مطالبات حوزه دارو نیز باید از سوی سازمان‌های بیمه گر پرداخت شود. همچنین شرکت‌های دارویی اذعان دارند که مشکل اصلی تامین نقدینگی است که خوشبختانه با دستور رئیس جمهور ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه ها، شرکت‌های دارویی و پخش پرداخت شد.

به گفته محمدی، تخصیص ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان برنامه و بودجه صادر شده است که امیدواریم به زودی تامین اعتبار شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: از مصوبات خوب دولت انتقال بخشی از منابع هدفمندی یارانه‌ها به بودجه عمومی بود که بار‌ها قبلا اعلام کرده بودیم که منابع دارو باید از هدفمندی جدا شود و منابع دارویار به بودجه عمومی منتقل شود که با دستور رئیس جمهور و تصویب هیات وزیران بخش اعظمی از منابع دارویار به بودجه عمومی منتقل شد.

وی با تاکید بر اینکه خودکفایی از نقاط قوت صنعت دارو در کشور است، اظهار داشت: اجازه نمی‌دهیم صنایع دارویی آسیب ببینند و با پیگیری تسهیلات ریالی و نقدینگی کمک می‌کنیم که این حوزه تقویت شود.

محمدی تصریح کرد: در پایان سال ۱۴۰۲ روند تولید در بسیاری از شرکت‌ها رشد مثبت داشته و امیدواریم با پیگیری مستمر وزیر بهداشت و رئیس جمهور که پزشک و مسلط به حوزه سلامت هستند این مشکلات حوزه دارو مرتفع شود.

فهرست رسمی دارویی کشور ابزار مهمی برای افزایش کارایی نظام دارویی

دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست رسمی دارویی کشور گفت: فهرست رسمی دارویی کشور ابزار مهمی برای افزایش کارایی نظام دارویی کشور برای ایجاد دسترسی عادلانه به دارو‌های با کیفیت است.

نازیلا یوسفی افزود: نظام نوین دارویی کشور بعد از انقلاب اسلامی، علاوه بر سطح سلامت در کشور، به نحوه توزیع عادلانه آن نیز توجه ویژه داشته و سعی کرده در تمام مراحل زنجیره تامین دارو یعنی انتخاب درست دارو‌ها در زنجیره تامین، تهیه، تدارک، توزیع مناسب آنها و در نهایت تجویز و مصرف منطقی دارو، راهبرد‌های لازم برای حکمرانی در راستای ارتقای عادلانه سلامت را تعبیه کند.

وی، اظهار داشت: فهرست رسمی دارویی در سطح ملی، یکی از این راهبردهاست که در اسناد بالادستی مورد تاکید قرار گرفته و این راهبرد، با انتخاب دارو‌ها بر اساس مزیت‌های درمانی و هزینه‌اثربخشی، اولین اقدام در مدیریت مناسب زنجیره تامین دارو در کشور است.

یوسفی با باین اینکه هدف غایی نظام سلامت در هر کشور، ارتقای سطح سلامت جامعه است، ادامه داد: این هدف اصلی در مدل مفهومی سازمان جهانی بهداشت، با دو هدف فرعی پاسخگویی مناسب به نیاز‌های درمانی و غیردرمانی بیماران و مشارکت عادلانه در هزینه‌ها محقق می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران با سرانه درآمد ملی متوسط، از نظر سلامت و امید زندگی در جایگاهی بسیار بالاتر از کشور‌های با درآمد مشابه قرار دارد، افزود: این موضوع از طرفی، مرهون توجه به پیشگیری در شبکه سلامت و از طرفی مرهون نظام ژنریک دارویی و فهرست دارویی کشور است که دسترسی به داروی با کیفیت و با قیمتی قابل استطاعت را فراهم کرده است.

دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست رسمی دارویی کشور اظهار داشت: اگرچه گروهی معتقدند که وظیفه دولت‌ها تا مرحله تامین داروی باکیفیت در کشور است؛ اما نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران، دسترسی کامل به دارو و دسترسی جغرافیایی مناسب و هزینه متناسب با توان خرید مردم را برای بهره مندی مردم از دارو و خدمات دارویی بر خود فرض می‌داند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->