صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) در یزد به‌دلیل قطع‌بودن آب تعطیل شد انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد
سرخط خبرها

آیا سرما باعث سرماخوردگی می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۵۱۰۲۲
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۲
آیا سرما باعث سرماخوردگی می‌شود؟
اینکه فکر می‌کنید چون پاییز از راه رسیده احتمالا بیشتر به سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی مبتلا می‌شوید، ناشی از چند باور اشتباه است.

به گزارش شهرآرانیوز، سرماخوردگی و آنفلوآنزا از شایع‌ترین بیماری‌ها در فصل پاییز و زمستانند، اما دلیل اصلی شیوع سرد شدن هوا نیست، بلکه تحقیقات نشان داده که دلیل این شیوع بیشتر و افزایش آمار ابتلا به بیماری، ناشی از محبوس‌شدن در فضا‌های بسته است.

ویروس‌ها در هوای خشک، گرم و محیط‌های بسته که هوا به خوبی در آن جریان ندارد، بیشتر پخش می‌شوند. علاوه بر این احتمال تماس مستقیم با میکروب‌ها هم بیشتر است.

سیستم‌های گرمایش مرکزی هم مخاط (مدافع طبیعی بدن در مقابل ویروس‌ها) را خشک می‌کند و شرایط ابتلا به بیماری را تشدید می‌کنند. نه تنها این باور که دو تصور اشتباه دیگر هم درباره سرماخوردگی وجود دارد.

هوای سرد بیمارتان می‌کند؟

برخی افراد معتقدند که موی خیس و قرار گرفتن در معرض هوای سرد بعد از حمام سبب بروز سرماخوردگی می‌شود، اما واقعیت این است که هر چند وجود سرما در بدن در صورتی که احساس ضعف هم می‌کنید، ممکن است مقاومت بدن شما را کم کند، اما تنها در صورتی مبتلا به این بیماری می‌شوید که با ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا تماس داشته باشید. در حقیقت اگر بیمار هستید کمی هوای تازه می‌تواند حتی شما را سر حال بیاورد.

درمان دارویی تب خفیف

باور اشتباه دیگر هم این است که تب خفیف را باید با آسپیرین یا استامینوفن درمان کرد. تب خفیف، روش بدن برای مقابله با ویروس‌هاست و به گردش پادتن‌ها در سراسر بدن کمک می‌کند. به همین دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و تب‌بر‌های قوی‌تر در این باره به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

حالا با آگاهی از این باور‌های اشتباه اگر به دنبال گذراندن ماه‌های سرد سال با عدم ابتلا به سرماخوردگی یا کاهش دفعات بیماری هستید، به توصیه پژوهشگران دستگاه ایمنی بدن‌تان را قوی‌تر کنید که نیازمند استفاده روزانه از آنتی‌اکسیدان‌های حاوی ویتامین‌های E، C، A است.

علاوه بر این پوشیدن لباس مناسب را فراموش نکنید، چون تنظیم دمای بدن شما را در برابر لرز‌های ناگهانی که عامل تضعیف سیستم ایمنی است، محافظت می‌کند. شستن مرتب دست‌ها، پوشاندن دهان هنگام سرفه یا عطسه و اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار یا استفاده از ماسک می‌تواند به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کند.

از سوی دیگر اگر می‌خواهید عملکرد سیستم ایمنی خود را بهبود بخشید و بیمار نشوید باید این چند برنامه‌ریزی مهم را در زندگی‌تان داشته باشید؛ اول تغییر درست شیوه زندگی، دوم پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و حاوی مواد غذایی کامل و تازه، سوم خواب کافی، چهارم فراگیری کنترل موثر تنش و در نهایت انجام دادن برخی حرکات ورزشی که دستگاه گردش خون و غدد لنفاوی را تحریک می‌کند.

آگاه باشید که با سردتر شدن روز‌های آینده و افزایش گرمایش داخل خانه، هوا تمایل به خشک شدن دارد که می‌تواند سیستم تنفسی را تحریک کند. استفاده از مرطوب‌کننده می‌تواند به حفظ رطوبت هوا کمک کند، تنفس را آسان‌تر کند و سوزش گلو و بینی را کاهش دهد. فعالیت بدنی منظم هم به تقویت ایمنی و بهبود سلامت روان کمک می‌کند. حتی با سرد شدن هوا، از فعالیت‌های خارج از منزل مانند پیاده‌روی برای دریافت هوای تازه و آفتاب غافل نشوید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->