مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان
سرخط خبرها

آیا سرما باعث سرماخوردگی می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۵۱۰۲۲
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۲
آیا سرما باعث سرماخوردگی می‌شود؟
اینکه فکر می‌کنید چون پاییز از راه رسیده احتمالا بیشتر به سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی مبتلا می‌شوید، ناشی از چند باور اشتباه است.

به گزارش شهرآرانیوز، سرماخوردگی و آنفلوآنزا از شایع‌ترین بیماری‌ها در فصل پاییز و زمستانند، اما دلیل اصلی شیوع سرد شدن هوا نیست، بلکه تحقیقات نشان داده که دلیل این شیوع بیشتر و افزایش آمار ابتلا به بیماری، ناشی از محبوس‌شدن در فضا‌های بسته است.

ویروس‌ها در هوای خشک، گرم و محیط‌های بسته که هوا به خوبی در آن جریان ندارد، بیشتر پخش می‌شوند. علاوه بر این احتمال تماس مستقیم با میکروب‌ها هم بیشتر است.

سیستم‌های گرمایش مرکزی هم مخاط (مدافع طبیعی بدن در مقابل ویروس‌ها) را خشک می‌کند و شرایط ابتلا به بیماری را تشدید می‌کنند. نه تنها این باور که دو تصور اشتباه دیگر هم درباره سرماخوردگی وجود دارد.

هوای سرد بیمارتان می‌کند؟

برخی افراد معتقدند که موی خیس و قرار گرفتن در معرض هوای سرد بعد از حمام سبب بروز سرماخوردگی می‌شود، اما واقعیت این است که هر چند وجود سرما در بدن در صورتی که احساس ضعف هم می‌کنید، ممکن است مقاومت بدن شما را کم کند، اما تنها در صورتی مبتلا به این بیماری می‌شوید که با ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا تماس داشته باشید. در حقیقت اگر بیمار هستید کمی هوای تازه می‌تواند حتی شما را سر حال بیاورد.

درمان دارویی تب خفیف

باور اشتباه دیگر هم این است که تب خفیف را باید با آسپیرین یا استامینوفن درمان کرد. تب خفیف، روش بدن برای مقابله با ویروس‌هاست و به گردش پادتن‌ها در سراسر بدن کمک می‌کند. به همین دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و تب‌بر‌های قوی‌تر در این باره به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

حالا با آگاهی از این باور‌های اشتباه اگر به دنبال گذراندن ماه‌های سرد سال با عدم ابتلا به سرماخوردگی یا کاهش دفعات بیماری هستید، به توصیه پژوهشگران دستگاه ایمنی بدن‌تان را قوی‌تر کنید که نیازمند استفاده روزانه از آنتی‌اکسیدان‌های حاوی ویتامین‌های E، C، A است.

علاوه بر این پوشیدن لباس مناسب را فراموش نکنید، چون تنظیم دمای بدن شما را در برابر لرز‌های ناگهانی که عامل تضعیف سیستم ایمنی است، محافظت می‌کند. شستن مرتب دست‌ها، پوشاندن دهان هنگام سرفه یا عطسه و اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار یا استفاده از ماسک می‌تواند به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کند.

از سوی دیگر اگر می‌خواهید عملکرد سیستم ایمنی خود را بهبود بخشید و بیمار نشوید باید این چند برنامه‌ریزی مهم را در زندگی‌تان داشته باشید؛ اول تغییر درست شیوه زندگی، دوم پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و حاوی مواد غذایی کامل و تازه، سوم خواب کافی، چهارم فراگیری کنترل موثر تنش و در نهایت انجام دادن برخی حرکات ورزشی که دستگاه گردش خون و غدد لنفاوی را تحریک می‌کند.

آگاه باشید که با سردتر شدن روز‌های آینده و افزایش گرمایش داخل خانه، هوا تمایل به خشک شدن دارد که می‌تواند سیستم تنفسی را تحریک کند. استفاده از مرطوب‌کننده می‌تواند به حفظ رطوبت هوا کمک کند، تنفس را آسان‌تر کند و سوزش گلو و بینی را کاهش دهد. فعالیت بدنی منظم هم به تقویت ایمنی و بهبود سلامت روان کمک می‌کند. حتی با سرد شدن هوا، از فعالیت‌های خارج از منزل مانند پیاده‌روی برای دریافت هوای تازه و آفتاب غافل نشوید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->