ماجرای حضور محرمانه مسعود پزشکیان در عملیات‌های دفاع مقدس رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: دشمنان در تلاش برای تخریب جایگاه زنان هستند آرزو‌های دست نیافتنی رژیم بعث عراق در حمله به ایران چه بود؟ استجابت به شرط «رضا» | نیم روزی جستجو در میان نامه‌های زائران ضریح بارگاه ثامن الحجج (ع) جای خالی زیستِ پیامبرانه در تبلیغات دینی ما! ویژه‌برنامه‌های جشن میلاد رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) در حرم امام‌رضا (ع) مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت سردار شهید محمود کاوه در مشهد برگزار شد مرد عطرآلود پیامبر (ص)؛ رحمتی فرازمانی و فرازمینی بیش از ۵۷ هکتار از حریم حرم رضوی فاقد نقشه برداری ثبتی است برگزاری اولین دوره تربیت مربی حفظ تصویری قرآن کریم کشور در مشهد ترجیح منافع خود به جای حمایت از فلسطین خیانت به اسلام است وحدت امت اسلامی، راه نجات غزه و مقابله با چالش‌های دشمنان است جشن بزرگ شکوفه‌های رضوی در جوار حرم امام رضا (ع) برگزار شد راهپیمایی ضدصهیونیستی با شعار «وحدت امت اسلامی، نجات غزه مظلوم» در مشهد برگزار می‌شود برگزاری سی‌وهشتمین سالگرد شهادت سرلشکر پاسدار شهید محمود کاوه در مشهد مقدس زنگ اول: زیارت جایی برای پیرمرد‌ها هست اتفاقا
سرخط خبرها

ماجرای حضور محرمانه مسعود پزشکیان در عملیات‌های دفاع مقدس

  • کد خبر: ۲۵۲۰۰۲
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸
ماجرای حضور محرمانه مسعود پزشکیان در عملیات‌های دفاع مقدس
یک پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس می‌گوید: «دوران جنگ، در هر عملیات بزرگی که قرار بود اتفاق بیفتد ۶۰ـ۵۰ نفر از کادر درمان به طور محرمانه به جبهه اعزام می‌شدند که یکی از آن‌ها مسعود پزشکیان بود.»

به گزارش شهرآرانیوز، «مسعود پزشکیان در دوران دفاع مقدس عضو تیم «ساک به دست‌ها» بوده.» این را عباس حیدری مقدم آرانی پژوهشگر و نویسنده تاریخ دفاع مقدس، به خبرنگار فارس می‌گوید و توضیح می‌دهد: «هر یک از افراد این تیم اضطراری در شهرهای خودشان مشغول زندگی خود بودند. اما ساکشان را همیشه آماده نگه می‌داشتند تا وقتی عملیات بزرگی در حال وقوع بود، سریع خود را به جبهه برسانند و مجروحان جنگی را مداوا کنند.»در عملیات‌های بزرگ دوران دفاع مقدس که شاید چند روز و شاید هم چند ماه طول می‌کشید، گاهی حدود هزار نفر ظرف چند روز مجروح می‌شدند. حتی ممکن بود در یک شب ۳ هزار نفر مجروح شوند. برای همین لازم بود کادر درمان همیشه آماده در منطقه عملیاتی حضور داشته باشند؛ چرا که نه زمان آن بود که مجروحان را به عقب جبهه ببرند و نه امکان آن. آرانی می‌گوید: «اگر شب به ساک به دست‌ها خبر می‌دادند که به حضورشان نیاز است، تا صبح با هواپیما خودشان را به بیمارستان صحرایی در منطقه عملیاتی می‌رساندند.»

این در حالی است که دوران جنگ نقل‌وانتقال از نقاط مختلف کشور به جبهه با هواپیما مرسوم نبود و معمولاً رزمنده‌ها با قطار یا اتوبوس راهی مناطق جنگی می‌شدند. ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت دولت دوازدهم که خودش هم تجربه کار پزشکی در جبهه را دارد، در این باره توضیح می‌دهد: «وقتی این پزشکان برای مداوای مجروحان در عملیات‌های بزرگ راهی جبهه می‌شدند، مورد شناسایی عراقی‌ها قرار گرفتند. بعثی‌ها فهمیده بودند هر وقت این افراد به سمت جبهه می‌روند یعنی عملیاتی در پیش است.»
حریرچی ادامه داد: «برای جلوگیری از لو رفتن عملیات‌ها و برای حفظ هوشیاری، معمولاً این افراد سعی می‌کردند بعد از آغاز عملیات سریعاً خودشان را به نیروها برسانند. به طوری که وقتی اطلاع داده می‌شد که عملیات آغاز شده، پزشکان، جراحان، پرستاران، کمک پرستاران، هوش‌بری و ... ساک وسایل به دست به فاصله کسری از ساعت خودشان را به فرودگاه می‌رساندند و سریعاً به جبهه اعزام می‌شدند.»
ماجرای حضور محرمانه مسعود پزشکیان در عملیات‌های دفاع مقدس
آرانی می‌گوید: «هر بار حدود ۵۰ یا ۶۰ نفر از آن‌ها راهی جبهه می‌شدند که یکی از آن‌ها رئیس جمهور کشورمان مسعود پزشکیان بود.»ابراهیم متولیان رییس بسیج جامعه پزشکی کشور، در این باره توضیخ می‌دهد: «این پزشکان ساک‌ وسایل همراهشان بوده و در موعد مورد نیاز با آن‌ها تماس برقرار شده و به صورت رمزی به آن‌ها اعلام می‌شد که مثلا سه روز دیگر در اهواز باشند.»او توضیح می‌دهد: «به عنوان مثال در عملیات والفجر ۸ که اطلاعاتش بسیار محرمانه بود، در کوچه و خیابان با پزشکان جلسه می‌گذاشتند و می‌گفتند در فلان تاریخ به اهواز و خرمشهر بیایید.»
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->