تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی احتمال افسردگی در شب‌زنده‌دار‌ها بیشتر است سهم ۵ درصدی خراسان رضوی از ۵ هزار کشته تصادفات نوروزی در ۵ سال گذشته | مرگ یک تن هم زیاد است نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج
سرخط خبرها
شبکه جامع بیماران خاص مشهد اعلام کرد

مهار کرونا در بین بیماران دیالیزی

  • کد خبر: ۲۵۳۲۲
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
مهار کرونا در بین بیماران دیالیزی
کارشناس امور بیماری‌های خاص دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از مهار کرونا در بین بیماران دیالیزی و افزایش مراقبت‌های بهداشتی و درمانی بیماران خاص در مشهد خبر داد.
علی صمدی جوان/شهرآرانیوز، دکتر جواد رجبیان با اعلام این خبر گفت: با شیوع کرونا در کشور و آغاز اقدامات درمانی، ستاد مقابله با بیماری کرونا در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد و به‌ویژه شبکه جامع بیماران خاص مشهد، مستقر در معاونت درمان این دانشگاه، اقدامات مراقبتی ویژه خود را برای بیماران دیالیزی، پیوند اعضا و هموفیلی آغاز کرد.

بیماران دیالیزی در معرض خطر بیشتری هستند

دکتر رجبیان به وضعیت بیماران دیالیزی اشاره کرد و افزود: یکی از حوزه‌های پرریسک بیماری‌های خاص در روز‌های کرونایی، بیماران دیالیزی بودند که به‌طور معمول روزدر‌میان باید به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند. در مشهد ۲۳ مرکز دیالیز فعالیت می‌کنند و بیش از ۱۷۰۰ بیمار نیز خدمات دریافت می‌کنند. از همان ابتدا به این مراکز اعلام کردیم که موارد مشکوک به کرونا را شناسایی کنند و از طریق کمیته تخصصی پزشکان عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به پایش سلامت آنان دقت نظر فراوانی شد.

رجبیان تصریح کرد: پس از نظر قطعی این کمیته، مبنی بر مثبت‌بودن علائم کرونا، این بیماران در ۲ مرکز دیالیز بیمارستان دکتر شریعتی و کلینیک سیدالشهدای مشهد ۱۴ روز قرنطینه کرونایی می‌‍‌شوند و هم‌زمان درمان دیالیز هم دریافت می‌کنند.

کارشناس بیماری‌های خاص دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از مهار کرونا در بیماران دیالیزی گفت و افزود: با آنکه بیش از ۷۰ مورد مشکوک در بین بیماران دیالزی داشته‌ایم، تنها ۸ مورد تأیید شده وجود داشته است و باوجود رفت‌وآمد این بیماران به مراکز درمانی، خوشبختانه فوتی‌ای نداشتیم و موفق به مهار کرونا در بین آنان شده‌ایم.

ثبت ۲ فوتی در بیماران هموفیلی

رجبیان به بیماران هموفیلی و تالاسمی اشاره کرد و گفت: مراکز درمانی بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی همیشه جدا بوده است و این بیماران در ایام کرونا نیز هیچ مراجعه‌ای به بیمارستان‌های کرونایی نداشته‌اند. با این حال، محدودیت‌های ترددی برای این بیماران و همراهان آنان وضع شد تا از ابتلای این بیماران به کرونا جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: باتوجه به این مراقبت‌ها و اقدامات بهداشتی‌درمانی‌ای که برای بیماران و خانواده‌هایشان داشتیم، بین ۱۰ تا ۱۲ ابتلا به کرونا گزارش شد و ۲ نفر از بیماران، با سابقه مشکلات خونی که سیستم دفاعی بدن آنان را تضعیف کرده بود، فوت کردند.

رجبیان افزود: برای کنترل همین آمار محدود، در ۲ مرحله، ۸۰۰۰ ماسک و دستکش میان بیماران تالاسمی و خانواده‌های آنان توزیع شد تا مشکلی از لحاظ رعایت نکات بهداشتی نداشته باشند.

بیماران پیوند اعضا مشاوره تلفنی می‌گیرند

کارشناس بیماری‌های خاص دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اعلام اینکه بیش از ۲۰۰۰ بیمار پیوندی در مشهد داریم، افزود: مشکلات این بیماران به‌گونه‌ای است که می‌توانستیم مشکلات درمانی آنان را از راه دور هم مدیریت کنیم، بنابراین مشاوره‌های تلفنی پزشکی برای آنان راه‌اندازی شد تا از مراجعه حضوری پرهیز شود.

رجبیان به سایر اقدامات برای این بیماران اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از راه‌های کاهش مراجعه بیماران پیوندی، بحث دارو‌های آنان بود که با تمدید ۲ ماهه برخی نسخه‌های تجویزی حضور آنان را بسیار کاهش دادیم.
 
مشکلی در تأمین دارو و تجهیزات ویژه نداریم

رجبیان به دارو‌ها و اقلام پزشکی بیماران خاص اشاره کرد و گفت: خوشبختانه هیچ کمبودی در زمینه‌های دارویی برای بیماران خاص نداریم و تمام دارو‌های مورد نیاز این بیماران در دسترس است. درباره تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی نیز مراکز و بیمارستان‌های اختصاصی ما هر ۳ ماه یک‌بار، تهمیدات پزشکی و دپوی وسایل را انجام می‌دهند و اکنون مشکلات تجهیزاتی هم نداریم.

گفتنی است، شبکه جامع بیماران خاص در مشهد از سال ۱۳۹۷ راه‌اندازی شده است و اکنون ۶۹۹۰ بیمار خاص زیر پوشش درمانی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد قرار دارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->