برخورد مرگبار موتورسیکلت با تیر برق با یک کشته و یک مصدوم در مشهد (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) درباره «پیمان آخال» در دوره قاجار که مناطقی از شمال‌شرق ایران را جدا کرد | «فیروزه» افتاده از انگشتر خراسان راهکارهایی برای مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات در شروع سال تحصیلی | باز آمد بوی ماه ترافیک! جزئیات به‌کارگیری سرباز معلمان برای سال تحصیلی جدید تلاش ۱۲ ساعته آتش‌نشانان مشهد برای اطفای حریق انبار چوب رباط طرق + عکس (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) بیماری‌هایی که مرد‌ها از آن غافل هستند | مردان، ستون‌های قدرت خرما‌های تریاکی با هشیاری پلیس کرمان به مقصد نرسید جزئیات روند بررسی پرونده سرقت ۵۱ میلیون تومان از بانک سپه مشهد خواص استثنایی یک لیوان شیر چقدر است؟ اسامی عطرهای غیرمجاز اعلام شد آیا ۹ تالاب ایران در تابستان جاری خشک شده‌اند؟ ۱۳ هزار معلول در انتظار وصل و واریز مستمری تأمین مایحتاج دانش‌آموزان بهزیستی با اجرای پویش‌های «مشق مهربانی» و «همه حاضر» در کشور | اجرای این پویش‌ها در خراسان رضوی چگونه است؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۲۹ شهریور ۱۴۰۳) | برقراری جوّ پایدار از یکشنبه زائران عمره مفرده ۱۴۰۳ به این توصیه‌های سازمان حج و زیارت توجه کنند جان باختن یک مقنی در کاشمر براثر برق گرفتگی در چاه ۱۵ متری (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد شبکه تولید و توزیع لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد کشف و منهدم شد مقامات قضائی خراسان رضوی، پیگیر رفع مشکلات تولید آخرین وضعیت داروی هموفیلی در شهرستان‌ها | در شهرستان‌ها داروی هموفیلی نیست نوجوانان طرفدار نوشت‌افزار با تصاویر مفاخر شناخته‌شده و شهدا هستند رفاقت طولانی پرستاران با جانبازان در آسایشگاه توان‌بخشی جانبازان امام خمینی (ره) مشهد | اینجا همه یک خانواده‌ایم اورژانس مشهد در ۵ ماه نخست ۱۴۰۳ به حدود ۱۴۶ هزار نفر امدارسانی کرد
سرخط خبرها
به قلم دبیرکل سازمان ملل متحد

ویروس کووید۱۹ و اثر طولانی‌مدت آن بر زنان

  • کد خبر: ۲۵۴۳۳
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۱
ویروس کووید۱۹ و اثر طولانی‌مدت آن بر زنان
دبیر کل سازمان ملل متحد نوشت: علائم نخستین، نشان می‌دهد که ویروس کووید۱۹ خطر مستقیم بیشتری برای سلامتی مردان و به ویژه مردان سالمند دارد. اما این همه‌گیری در حال بروزدادن و سوءاستفاده از انواع نابرابری‌ها از جمله نابرابری جنسیتی است و در طولانی‌مدت، اثر آن بر سلامتی، حقوق و آزادی‌های زنان می‌تواند به همه ما آسیب برساند.
به گزارش شهرآرانیوز، آنتونتیو گوترش در این پیام افزود: زنان هم در حال حاضر از اثرات مهلک تعطیلی‌ها و قرنطینه‌ها رنج می‌برند. این محدودیت‌ها ضروری هستند، اما آن‌ها خطر خشونت نسبت به زنان گرفتار در دام همسران بد رفتار را افزایش می‌دهند. در هفته‌های گذشته شاهد افزایش نگران‌کننده خشونت خانگی در جهان بوده‌ایم. بزرگ‌ترین سازمان حامی در انگلستان از افزایش ۷۰۰ درصدی تماس‌ها خبر داد. در همین زمان، خدمات حمایت‌کننده از زنان در معرض خطر با کاهش بودجه و تعطیلی روبه‌رو می‌شود.

وی ادامه داد: این زمینه درخواست اخیرم برای برقراری صلح در خانه‌ها در سراسر جهان بود. از آن زمان تاکنون، بیش از ۱۴۳ دولت متعهد شده‌اند که از زنان و دختران در معرض خطر خشونت در طول این همه‌گیری حمایت کنند. هر کشوری می‌تواند با انتقال خدمات به صورت آنلاین، گسترش پناهگاه‌های خشونت خانگی و تعیین آن‌ها به عنوان ضرورت و افزایش حمایت از سازمان‌های در خط مقدم، اقدام کند. مشارکت سازمان ملل متحد با اتحادیه اروپا، ابتکار موسوم به «نور افکن» (Spotlight) در حال همکاری با دولت‌ها در بیش از ۲۵ کشور در خصوص این اقدامات و اقدامات مشابه است و آماده است تا حمایت خود را گسترش دهد. با این حال تهدید حقوق و آزادی‌های زنان که ناشی از کووید۱۹ هست بسیار فراتر از خشونت جسمی است. رکود عمیق اقتصادی همراه با این همه‌گیری چهره‌ای کاملا زنانه دارد.

گوترش در این پیام اظهار کرد: رفتار ناعادلانه و نابرابر با زنان کارگر یکی از دلایلی است که من را وارد سیاست کرد. در اواخر دهه ۱۹۶۰، به عنوان دانشجویی که داوطلب انجام کار‌های اجتماعی در مناطق فقیرنشین لیسبون بودم، زنان را در شرایط بسیار دشواری دیدم که کار‌های پست انجام می‌دادند و سنگینی وزن خانواده‌های پرجمعیت خود را تحمل می‌کردند. می‌دانستم که این باید تغییر کند و شاهد تغییر مهمی در طول زندگی‌ام بوده‌ام. اما چند دهه بعد، کووید۱۹ تهدید می‌کند که این شرایط و بدتر از آن را برای بسیاری از زنان در سراسر جهان بازگرداند.

دبیر کل سازمان ملل متحد ادامه داد: زنان از نظر شغلی به طور نامتناسب در مشاغل کم‌درآمد و بدون مزایا دسته‌بندی می‌شوند، مشاغلی مانند کارگران خانگی، کارگران معمولی، فروشندگان خیابانی و کار‌های خدماتی کوچک مانند آرایشگری. سازمان بین‌المللی کار برآورد می‌کند که نزدیک به ۲۰۰ میلیون شغل تنها در سه ماه آینده از بین می‌روند و بسیاری از آن‌ها دقیقا در این بخش‌ها هستند و درست زمانی که زنان در حال از دست دادن مشاغل رسمی خود هستند، بسیاری از آنان به دلیل بسته شدن مدارس، آشفتگی نظام‌های سلامت، و نیاز‌های افزون افراد مسن، با افزایش کار‌های مراقبتی روبه‌رو می‌شوند.

وی در این پیام تأکید کرد: نباید دخترانی را فراموش کرد که از طول دوره تحصیلاتشان کاسته شده است. در برخی روستا‌های سیرالئون، نرخ ثبت نام دختران نوجوان پس از همه‌گیری ابولا از ۵۰ درصد به ۳۴ درصد کاهش یافت که این امر بر رفاه و تندرستی آنان در طول عمر و به فراخور آن در اجتماعات و جوامع آنان تأثیرگذار بود.

گوترش افزود: بسیاری از مردان نیز با بیکاری و مطالبات متناقض روبه‌رو هستند. اما حتی در بهترین زمان‌ها، زنان سه برابر مردان کار خانگی انجام می‌دهند. این بدان معناست که در صورت بسته ماندن مدارس و آغاز فعالیت کسب‌وکارها، احتمال بیشتری وجود دارد که از آنان خواسته شود تا از کودکان مراقبت کنند که این باعث تأخیر در بازگشتشان به عنوان نیروی کار رسمی می‌شود.

وی ادامه داد: نابرابری پایدار همچنین به این معنی است، در حالی که زنان ۷۰ درصد از کارکنان مراقبت‌های سلامت را تشکیل می‌دهند، اما در مدیریت سلامت تعداد مردان بسیار بیشتر از زنان است و از هر ۱۰ نفر رهبر سیاسی در سراسر جهان یک نفر زن هست که این موضوع به همه ما آسیب می‌رساند. هنگامی که تصمیمات در مورد این بیماری همه‌گیر گرفته می‌شود، ما به زنان نیاز داریم تا از سناریوی بدترین حالت مانند افزایش دوباره سرایت‌ها، کمبود نیروی کار و حتی نا آرامی‌های اجتماعی جلوگیری کنیم.

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود: زنان در مشاغل ناامن، به گونه‌ای فوری به حمایت‌های اجتماعی اساسی، از بیمه درمانی گرفته تا مرخصی استعلاجی با حقوق، مراقبت از کودکان، حمایت از درآمد و مزایای بیکاری نیاز دارند. با نگاهی به پیش رو، اقداماتی برای حمایت‌های مالی واقتصادی، مانند مبادلات نقدی، اعتبارات، وام‌ها و وثیقه‌ها، باید به زنان مورد هدف داده شود، که چه به صورت تمام‌وقت در اقتصاد رسمی همراه با مالیات یا به عنوان کارگران نیمه‌وقت یا فصلی در اقتصاد غیررسمی و آزاد یا به عنوان کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکار فعالیت می‌کنند.

وی در این پیام متذکر شد: بیماری همه‌گیر کووید۱۹ بیش از هر زمان دیگری روشن ساخته است که کار خانگی بدون دستمزد زنان، یارانه‌ای برای خدمات عمومی و هم منافع خصوصی است. این کار باید در معیار‌های اقتصادی و تصمیم‌گیری گنجانده شود. همه ما از ترتیبات کاری که مسئولیت‌های مراقبتی افراد را به رسمیت می‌شناسد و از نمونه‌های اقتصادی جامع که برای کار در خانه ارزش قائل هستند، بهره خواهیم برد و این بیماری همه‌گیر نه‌تنها نظام‌های سلامت جهانی را، بلکه تعهد ما به برابری و کرامت انسانی را نیز به چالش می‌کشد.

گوترش تأکید کرد: با در نظر گرفتن منافع و حقوق زنان، می‌توانیم سریع‌تر این بیماری همه‌گیر را پشت سر بگذاریم و جوامع برابرتر و تاب‌آورتری ایجاد کنیم که به نفع همه باشد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->