حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه ساماندهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ بورس کماکان در سراشیبی | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تحویل سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی از امروز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد + جزئیات و نحوه دریافت سکه قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قابل توجه قیمت طلا ماینرها، یک‌پنجم برق کشور را مصرف می‌کنند! کارت سوخت وسایل نقلیه بدون بیمه ابطال می‌شود کاهش زمان ثبت شرکت‌ها به کمتر از ۲ ساعت | فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی غیرممکن می‌شود مشهد، قطب آموزش قانون به فعالان اقتصادی | دومین همایش منطقه‌ای «ثبت، پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید» برگزار شد برق خورشیدی، نور امید در تاریکی ناترازی | گفت‌و‌گو با مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره راه‌حل‌های ناترازی انرژی الزامات جذب سرمایه در نمایشگاه مشهد اینوکس–فاینکس تأمین برق صنایع با هزینه گزاف از طریق دیزل‌ژنراتور‌ها | بار اضافه روی دوش صنعت زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ ویژه دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد ۶۰ لیتر بنزین سهمیه خرداد امشب شارژ می‌شود (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

با کدام پول وارد بورس نشویم؟

  • کد خبر: ۲۵۵۶۵
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
با کدام پول وارد بورس نشویم؟
رشد شاخص کل بورس از ابتدای امسال تاکنون به ۷۱ درصد رسیده و همین ماجرا باعث شده است که تب سرمایه‌گذاری در این بازار بیش‌از‌پیش به جان همه ما بیفتد.
مسعود سلطانی/ شهرآرانیوز- رشد بی‌رقیب بورس در سایه رکود بازار‌های رقیب باعث شده است که این روز‌ها بیشتر مردم برای ورود به بازار سرمایه اقدام کنند یا دست‌کم فکر انجام این کار را در سر داشته باشند.
 
در عین‌حال گروهی از مردم تحت‌تأثیر هشدار‌های کارشناسان درباره حبابی‌بودن رشد بازار سرمایه از ورود به این بازار پرهیز می‌کنند.

به عقیده نگارنده آنچه برای بازار سرمایه خطرناک است نه حباب ایجادشده در برخی نماد‌ها و رشد بی‌دلیل آن‌ها، بلکه تفکر غلطی است که درباره ورود به بورس در حال ترویج است.

یکی از درس‌های ابتدایی در بازار سرمایه این است که نباید با پول قرضی وارد این بازار شویم. همچنین از پولی که سر رسید دارد یا پولی که از طریق فروش اموال ضروری به دست می‌آید نیز نباید برای سرمایه‌گذاری استفاده شود و تنها مبالغی را که می‌خواهیم پس‌انداز کنیم باید وارد این بازار کنیم.

این روز‌ها جملاتی می‌شنویم که با منطق سرمایه‌گذاری در تضاد است. جملاتی مانند اینکه «خودروم را فروختم و پولش را وارد بورس کردم!» یا «پول جهیزیه دخترم را برای مدت محدود وارد بازار می‌کنم!» یا «خانه‌ام را می‌فروشم و ۶ ماه بعد بهترش را می‌خرم!»

بازار سرمایه تا پیش از رشد پرشتاب سال ۹۸ و ۹۹ نیز نسبت به بازار‌های رقیبش بازدهی بهتری در ۱۰ سال گذشته تجربه کرده، اما این بازار همواره فرازونشیب‌هایی هم داشته است.

جای تردید نیست که در ۱۰ سال آینده بازهم بازدهی بازار سرمایه بیشتر از نرخ سود بانکی، تورم، رشد بازار مسکن، طلا و ارز خواهد بود، اما این به معنای آن نیست که بدون هیچ ریسکی می‌توان وارد این بازار شد.

برخی کانال‌های تلگرامی و افراد پُر‌هیجان تازه‌وارد به بورس، دیگران را تشویق می‌کنند که برای ورود به بازار سرمایه از پول قرضی و رهن خانه و‌... استفاده کنند.
 
این کار نه‌تنها سرمایه‌گذاری نیست بلکه نوعی قمار محسوب می‌شود. رفتار هیجانی در بازار سرمایه مترادف با قمار است و این رفتار در سایه ۲ حس غریزی در معامله‌گران تازه‌وارد اتفاق می‌افتد. ترس و طمع ۲ حسی است که همیشه موجب شکست معامله‌گران می‌شود، ترس از ریزش قیمت‌ها و طمع برای کسب سود بیشتر موجب خطا‌های شناختی و شکست‌های بزرگ در سرمایه‌گذاری می‌شود.
 

تحلیلگران بازار همواره معتقدند شدت ترس و طمع در افراد تازه‌وارد به بازار سرمایه، بسیار زیاد است و همین عوامل موجب شکست ایشان می‌شود. از سوی دیگر بدیهی به نظر می‌رسد که شدت ترس و طمع در افرادی که با پول‌های اشتباهی (پول قرضی، پول دارای سررسید و‌...) وارد بازار می‌شوند بیشتر خواهد بود و به طور طبیعی احتمال خطا در آن‌ها نیز نسبت به سایر معامله‌گران بیشتر است.
 

لطفا اگر با این تحلیل موافق هستید و افرادی را می‌شناسید که ممکن است دچار این خطا‌ها شوند، این هشدار را با آن‌ها در میان بگذارید. 

بیشتر بخوانید:
 
 
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->