اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

آیین نکوداشت شاعران پیشکسوت به بهانه روز شعر و ادب پارسی در مشهد + فیلم

  • کد خبر: ۲۶۰۱۴۷
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸
آیین نکوداشت شاعران پیشکسوت به بهانه روز شعر و ادب پارسی در مشهد + فیلم
به بهانه روز شعر و ادب فارسی، آیین نکوداشت مجید نظافت‌یزدی، شاعر پیشکسوت مشهدی و ابوطالب مظفری، از شاعران شاخص مهاجر، برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، به بهانه روز شعر و ادب فارسی، همایش زبان فارسی و جغرافیای شاهنامه یکم مهرماه در تالار فرهنگ‌سرای فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد.

در این برنامه همچنین آیین نکوداشت مجید نظافت‌یزدی، شاعر پیشکسوت مشهدی و ابوطالب مظفری، از شاعران شاخص مهاجر، با حضور شاعران و مسئولان استانی برگزار و از کتاب شعر «مقاومت خراسان»، که به‌کوشش سعید حیدری گردآوری شده است، رونمایی شد.

در این محفل ادبی شاعران، اساتید ادبی بزرگی از جمله محمد نیک، محمدکاظم کاظمی، عباس ساعی، قاسم رفیعا، بهزاد پورحاجیان، سیدحسین سیدی شعرخوانی پرداختند و از زحمات این دو شاعر برای شعر و زبان فارسی تقدیر کردند.

محمد حسین‌زاده با اشاره به اهمیت برگزاری نکوداشت و تقدیر از شاعران خراسانی اظهار کرد: روز ملی شعر و ادب پارسی بهانه‌ای بود تا از زحمات شاعران و نویسندگان تقدیر کنیم. مشهد از دیرباز و فردوسی بزرگ در حوزه شعر و ادب پارسی اثرگذار بوده است. صد‌ها شاعر و نویسنده در این دیار زیسته و بزرگ‌ترین اثر حماسی در خراسان بزرگ سروده شده است.

وی افزود: امشب مراسم نکوداشت از دو شاعر بزرگ، استاد مجید نظافت‌یزدی و ابوطالب مظفری است. حقیقت این است که زبان فارسی مرز ندارد. ارتباط ما با کشور در افغانستان و تاجیکستان از طریق زبان فارسی گره خورده است. این زبان در زمانی بین کشور‌های منطقه رواج داشته، اما با ورود استعمار سبب شده زبان فارسی وارد گرفتاری‌هایی شود و حافظه تاریخی آنها از بین رفته است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شاعران افغانستانی و ایرانی ما در کنار هم می‌نشینند و با روابطه‌ای دوستانه و برادرانه برای احیای زبان فارسی تلاش می‌کنند. برای ما فرصت مغتنمی است که امشب میزبان شاعران استان هستیم.

فاطمه سلیمی در حاشیه این نشست با تبریک روز شعر و ادب فارسی خاطرنشان کرد: اینگونه اقدامات که برای تکریم پیشکسوتان برگزار می‌شود، در زمینه الگوسازی برای جوانان بسیار موثر است.

وی تصریح کرد: شعر و ادب حافظ هویت ملی ما است. هرچقدر فضای سخت شهری با اشعار زیبا زینت داده شود، روح شهر جلای دیگری پیدا می‌کند.

رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد بیان کرد: فرهنگ مانند هوا در شهر جاری است و شعر و ادب این هوا را خوشبو می‌کند. شورای شهر و مدیریت شهری می‌تواند در نام‌گذاری شعرای بزرگ در فضا و مدیریت شهری اقدام کند و از شعر‌های این شاعران بزرگ در این مکان‌ها استفاده شود.

ما با مردم دیار افغانستان برادر هستیم

مجید نظافت‌یزدی، شاعر پیشکسوت مشهدی ادامه داد: از هنر حال خرابم نشد اصلاح‌پذیر همچو ویرانه که از گنج خود آباد نشد. بنده بر خودم لازم دیدم از تمامی عزیزانی که زحمت این مراسم را کشیده‌اند، صمیمانه تشکر کنم. 

وی ادامه داد: از خانواده‌ام به خصوص همسرم تشکر می‌کنم که در طی این سال‌های پریشانی اندر پریشانی من را تحمل کرده است. 

این شاعر پیشکسوت مشهدی ادامه داد: ما با مردم دیار افغانستان برادر هستیم. این نکوداشت که توامان برای بنده و آقای مظفری برگزار شده، به دل من نشست که نشانه‌ای از برابری و برادری ما است.

ابوطالب مظفری، شاعر شاخص افغانستانی خاطرنشان کرد: برای من وصف این حس دشوار است. من زمانی که به ایران آمدم نوجوانی ۱۴ ساله بودم که در همین شهر کار و تحصیل کردم. در طی این سال‌ها تجربیات تلخ و شیرینی کسب کردم اما خوشحالم که توانستم در طی این‌ سال‌ها با ادبیات و روزنامه‌نگاری ارتباطی بین زبان و ادب و فرهنگ ایران و افغانستان برقرار و درد هم‌وطنان افغانستانی‌ام را از طریق این زبان بیان و منعکس کنم. 

وی ادامه داد: از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برای برگزاری چنین محفلی تشکر می‌کنم. کسانی که در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کنند درآمد خاصی ندارند و صرفا تلاش می‌کنند که خدمتی کرده باشند. حال بعد از گذر زمان در چنین محفلی از آن‌ها تجلیل می‌شود، حس خوب و خوشایندی است.

این شاعر شاخص افغانستانی افزود: ما مهاجران افغانستانی در طی این سال‌ها تلاشمان این بوده که با شعر و ایجاد دوستی‌ها، بیگانگی‌های بین ایران و افغانستان را از بین ببریم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->