۸ هزار ساعت پرواز با جنگنده، «پورعلی» را از مفاخر مشهد کرد نشان مشهدالرضا(ع) می‌تواند به نمادی بین‌المللی برای شیعیان تبدیل شود هر حرکتی در شهر امام رضا(ع) انجام شود نشانی از امام رضاست خدمت من، خدمت به امام رضا(ع) است صابری فر: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) می‌تواند به الگویی ملی تبدیل شود مادرشاهیان: کسب دیپلم افتخار مشهد الرضا(ع) مسئولیتی بزرگ برای خدمت بیشتر به زائران بر دوشم نهاد نشان مشهد الرضا(ع)؛ هویت‌بخش خدمت رسانی در شهر مشهد است مهم‌ترین هدف رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، الگویابی و الگوسازی است عودت ۱۶۰ میلیارد ریال به شاکیان بابت گران‌فروشی در مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون (۱۱ دی ۱۴۰۳) وقتی رفاقت، پیکان نارنجی را به فردوسی رساند جریمه بیش از ۱۷ هزار خودرو فاقد معاینه فنی در مشهد تاکنون (۱۱ دی ۱۴۰۳) ناگفته‌هایی از مزرعه قدیمی «حلوائی» که امروزه بخشی از شهر مشهد است | روستای قنات‌های خشک شده رویداد نشان مشهدالرضا (ع)، نیازمند خلاقیت بیشتر است فرازوفرود‌های ساخت‌وساز، در صدر مشکلات مردمی منطقه ۳ مشهد لزوم اجرای کامل قانون عوارض آلایندگی برای حفظ محیط زیست شهری مشهد ۱۱۰ پیوند کلیه از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مشهد انجام شده است مشهد، ایستاده در غبار | ثبت یک روز آلوده دیگر (۱۱ دی ۱۴۰۳) نشان مشهدالرضا (ع) حرکتی جهت الگوسازی برای نسل جدید نشان «مشهد الرضا(ع)»؛ معرف جایگاه مشهد بعنوان پایتخت معنوی ایران دکتر علم‌الهدی در مراسم نشان مشهدالرضا(ع): تربیت سیاسی در جمهوری اسلامی از گهواره شروع می‌شود| شهید رئیسی خود را گزینه بدیل قدرت نمی دانست + فیلم اهدای نشان ویژه مشهدالرضا(ع) به رئیس جمهور شهید | دکتر علم الهدی دیپلم افتخار گرفت + فیلم
سرخط خبرها

ماجرای گُنگ کَنگ/ طرح هادی «کنگ» سه هزار ساله بازنگری می‌شود

  • کد خبر: ۲۶۲۸۹
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۸
ماجرای گُنگ کَنگ/ طرح هادی «کنگ» سه هزار ساله بازنگری می‌شود
انتشار تصاویری از تخریب بافت «کنگ» که به ماسوله خراسان معروف است دوباره همه را نگران این روستای تاریخی کرده‌است
امیررضا وثوقی/ شهرآرانیوز - روزگذشته تصاویر تخریب خانه‌های قدیمی و سنتی روستای کنگ واکنش‌های متفاوتی را در فضای مجازی به‌دنبال داشت. موضوع جنجالی تخریب بخشی از این روستای تاریخی که قدمتی بیش از هزار سال دارد و با معماری پلکانی به ماسوله خراسان‌رضوی مشهور است، به بهمن سال قبل برمی‌گردد؛ زمانی که برخی سمن‌های گردشگری، فعالان محیط‌زیستی و اهالی روستا به تخریب‌های این منطقه به بهانه اجرای طرح هادی روستایی واکنش نشان دادند.
در آن روزها، حسین پور، مدیر یکی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستای کنگ در گفتگو با شهرآرا اعلام کرده بود که جاده‌ای که در طرح هادی آورده شده است درست از وسط روستا می‌گذرد و هدف از ساخت آن عملا دوقسمت‌کردن روستاست.
 
به‌عقیده او، متولیان روستای کنگ خدمات‌رسانی و گازرسانی به روستا را از دلایل اجرای این پروژه مطرح و با این روش برخی اهالی روستا را راضی به سکوت در برابر این تخریب‌ها کرده‌اند.

به هرحال پس از گذشت چند ماه از توقف اجرای طرح هادی در این روستا، تصاویری در فضای مجازی منتشر شده است که نشان از جدیت متولیان این محدوده در تخریب بافت‌های روستایی کنگ دارد.

پس از پرس‌وجو‌های پی‌درپی و پاسخ‌گونبودن مسئولان بنیادمسکن و میراث‌فرهنگی استان درباره تخریب‌های صورت‌گرفته در کنگ، ماجرای تخریب دوباره این منطقه را از حسین‌پور، فعال گردشگری و مدیر یکی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی این محدوده که پیگیری زیادی برای جلوگیری از تخریب‌های آسیب‌زننده در روستای کنگ انجام داده است، جویا شدیم.
 
به گفته او، با وجود مخالفت رؤسای ادارات، فرمانداری، معاونت‌های مختلف استانداری و مدیرکل میراث‌فرهنگی استان با این تخریب‌ها، یکی از اعضای شورای روستا شخصا شروع به تخریب ۳ خانه در مسیر طرح کرده است. او افزود: در روز‌های گذشته جلساتی با رئیس شورا و دهیار این روستا گذاشتیم؛ با اینکه آن‌ها تخلفات را قبول کرده‌اند، اما هنوز به نتیجه قابل قبولی نرسیده‌ایم.

حسین پور با بیان اینکه تخریب‌ها برای احداث جاده کمربندی داخل بافت پلکانی روستاست، گفت: با پیگیری‌های صورت‌گرفته، همه ادارات مربوط تأیید کردند که این تخریب‌ها به بافت و معماری روستا آسیب خواهد زد، اما افرادی در پی آن هستند تا با دورزدن قانون، تخریب‌های این منطقه را ادامه دهند. او افزود: روز جمعه با اعضای شورای این منطقه جلسه‌ای داشتیم و درباره تخریب این منطقه سخن گفتیم که نتیجه جلسه و جواب اعضای شورا این بود که «همین که هست!» این فعال گردشگری مدعی است که رؤسای سازمان‌های متولی به شکل‌های مختلف و با ارسال نامه، مخالفت خود را با این تخریب‌ها اعلام کردند و تصاویر آن‌ها را در اختیار شهرآرا قرار می‌دهد.

تخریب توسط اهالی برای بازسازی منازل

این در حالی است که بخشدار طرقبه در این باره گفته است: چند ماه قبل قرار بود یک خیابان ۶متری در روستای کنگ احداث شود و منازل تخریب‌شده نیز در همین مسیر بوده‌اند. طی مکاتبات انجام‌شده با شورا و دهیاری روستای کنگ، قرار شد اگر قرار است طرحی اجرا شود، زیر نظر بنیاد مسکن و اداره‌کل میراث فرهنگی باشد.

به‌گزارش فارس، محمد قربانی بیان کرد: بافت باارزش و میراث فرهنگی روستای کنگ در سال جاری با بازنگری طرح هادی این روستا مدنظر قرار می‌گیرد؛ شورا و دهیاری روستا نقشی در این تخریب‌ها ندارند، خود اهالی روستا در حال تخریب و بازسازی منازل خود هستند و متأسفانه در این زمینه ما ابزار قانونی برای ممانعت و جلوگیری از این کار نداریم. اهالی برای ساخت‌وساز منازل باید از بخشداری مجوز بگیرند، اما برای تخریب منازل خود نیازی به مجوز از بخشداری ندارند.

سیدمصطفی هاشمیان، دهیار روستای کنگ نیز گفت: فردی بدون دریافت مجوز‌های لازم اقدام به تخریب برای ساخت‌وساز کرده، اما این اقدام ارتباطی به تخریب بافت تاریخی روستای کنگ نداشته است.

همچنین محمود طغرایی، مسئول دفترآثار ثبت تاریخی و حرایم میراث فرهنگی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، با اشاره به تصویب پرونده ثبتی بافت تاریخی کنگ در استان گفت: این پرونده پس از تصویب به تهران ارسال شده است، اما به دلیل کرونا جلسه تصویب آن برگزار نشد؛ با این‌حال به زودی ثبت و ابلاغ خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->