اسامی رایس‌کیک و گرانولا‌های غیرمجاز اعلام شد (۰۴ خرداد ۱۴۰۴) جلوگیری از ابتلای ۳۰ میلیون نفر به گواتر با اجرای برنامه ید رسانی در کشور تصویب شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی دستگیری مکانیک ماهر به اتهام دله دزدی در خیابان‌ها | مهندس اخراجی، سارق شد  روایتی از اهدای عضو و وداع خانواده‌ها با عزیزانشان | دگر عضو‌ها را  نماند قرار تشکیل تیم پژوهشی برای اصلاح ساختار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آیا دریافتی‌های بازنشستگان تغییر می‌کند؟ سه سال حسرت بازنشستگان برای یک سفر زیارتی به مشهد | وقتی «هتل‌های بی‌ستاره» هم سهم بازنشستگان نیست! آخرین تصمیمات سازمان بهزیستی برای افزایش مستمری معلولان (۴ خرداد ۱۴۰۴) فروش اینترنتی دارو خارج از «سامانه مرجع» تخلف است استفاده از دوربین‌های چهره‌نگار برای شناسایی سارقان تأثیرات منفی قابل‌توجه سیگار الکترونیک بر سلامت دهان و دندان آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان پنجاب بر اثر طوفان شدید پاکستان | تعداد مصدومان به ۹۲ نفر رسید (۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به مالکیت منابع طبیعی بازگشت مراسم تشییع پیکر ناصر قفلی، فردا (۵ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود دریافت فیش حقوقی اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی + لینک سایت کشف و معدوم‌سازی بیش از ۵۲ تن کالای قاچاق در مشهد پیام تسلیت وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تشدید نظارت بر عرضه مواد دخانی توسط کارشناسان بهداشت محیط انتشار نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد بیماران آسمی تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند؟ ورود بیش از ۷۰ درصد زائران ایرانی به عربستان امتحانات کشوری پایه نهم چطور تصحیح می‌شوند؟ مادران دانشجو به ازای هر فرزند، ۵ نیم‌سال سنوات مازاد دریافت می‌کنند جایگزینی برند‌های شیرخشک متابولیک با نمونه‌های وارداتی طرح «پاد» با هدف پیشگیری از شیوع مصرف دخانیات در میان نوجوانان و جوانان اجرا می‌شود جزئیات ثبت‌نام پایگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان اعلام شد پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان | انتقال توده گردوخاک از عراق به ۳ استان غربی و جنوبی (۴ خرداد ۱۴۰۴) مرگ مشکوک زن جوان در یک ویلای اجاره‌ای در نزدیکی مشهد | مرد ۲۵ ساله دستگیر شد زورگیری‌ با چاقو از کودکان در مشهد | مقام انتظامی: خانواده‌ها مراقب باشند
سرخط خبرها

مینو محرز: گرما و کرونا دو خط موازی نیستند/ بازگشت کرونا در سرما

  • کد خبر: ۲۶۳۴۲
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۸
مینو محرز: گرما و کرونا دو خط موازی نیستند/ بازگشت کرونا در سرما
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شایعه خاتمه کرونا با آغاز گرما را رد کرد و گفت: گرما در محیط باعث از بین رفتن سریع ویروس کرونا می‌شود، اما تأثیر بسیار کمی در روند کاهش شاخص‌های سرایت آن یا به طور کلی نابودی آن دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مینو محرز ضمن ابراز نگرانی از احتمال اوج‌گیری مجدد ویروس کرونا بر اثر شروع زودهنگام کار و فعالیت در جامعه، افزود: همه بیرون آمده‌اند و رعایت نمی‌کنند. انگار که اصلا ویروسی نیامده و نبوده! گویا فراموش کرده‌اند. این در حالی است که هنوز هم فاصله‌گذاری فیزیکی مهم‌ترین نکته و تنها راهی است که در دنیا کنترل کرونا توسط آن صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه مردم در صورت امکان و در موارد غیر ضروری نباید از خانه خارج شوند، تصریح کرد: خوشبختانه در ماه رمضان ماندن در خانه بیشتر شده و به امر مقابله با کرونا کمک کرده است، اما اگر رفت‌وآمدهای روزمره و بی‌توجه به نکات بهداشتی را تکرار کنیم و ادامه یابد، مشکل خواهیم داشت.

گرما و کرونا دو خط موازی نیستند

محرز درباره شایعه‌ای که در نخستین روزهای کرونا منتشر شد مبنی بر این که کرونا با شروع گرما از بین می‌رود، خاطرنشان کرد: گرما در محیط باعث می‌شود ویروس کرونا زودتر از بین برود، اما تأثیر بسیار کمی در روند کم شدن شاخص‌های سرایت آن یا به طور کلی از بین رفتن آن دارد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، گزارش‌هایی که از یک مرکز تحقیقات مطالعات آمریکایی به‌تازگی منتشر و در آن بیان شده که ویروس جهش یافته و قدرت آن کم شده است را خبر خوشی عنوان کرد که در صورت تأیید صحت آن، به کاهش یا از بین رفتن ویروس کرونا کمک می‌کند.

وی توضیح داد: در صورت تأیید این تحقیقات، می‌توان گفت خود ویروس در حال کمک به بهبود شرایط ماست که اگر این روند ادامه یابد به‌طور قطع با عدم حضور در تجمعات، کنترل سفرها، خودداری از تماس‌ها و بیماریابی درست، می‌توان زودتر به حد ثابت بیماری رسید.

بازگشت کرونا در سرما

محرز هشدار داد: با سردتر شدن هوا، ویروس آنفلوانزا و کرونا با هم مخلوط شده و مشکل بزرگ‌تری در کمین افراد خواهد بود. بنابراین نباید از یاد ببریم که هنوز کرونا در دنیا وجود دارد و بیم خطر افزایش آن می‌رود.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، با تأکید بر اینکه مردم فکر نکنند این بیماری تمام شده و هنوز هستند مواردی که تمام اعضای خانواده کرونا گرفته‌اند، یادآور شد: پس تا کشف واکسن آن باید نکات بهداشتی، ایمنی و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود.

بالأخره سایه کرونا چه زمانی کم می‌شود؟

وی در پاسخ به اینکه «کرونا کی تمام می‌شود؟» گفت: هنوز نمی‌دانیم. اگر خبرهای جهش کرونا و کاهش یافتن قدرت بیماری‌زایی آن صحیح باشد، می‌توان ابراز امیدواری کرد که دیگر به سرعت ادامه نخواهد یافت.

وی ادامه داد: تقریبا اتفاقی که برای ویروس سارس افتاد که بعد از مبتلاکردن افراد بی‌شماری، از قدرت ویروس کم شد. درباره کرونا هم قابل پیش‌بینی است که پس از اینکه با قدرت سرایتش جمعیت زیادی را فراگرفت جهش یابد و کم اثر شود. بنابراین اگر قدرت آن کمتر شود، بیماری خفیف‌تر شده و مصونیت جامعه اتفاق می‌افتد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: در هر صورت افرادی که به کرونا مبتلا نشده‌اند، اگر در معرض آن قرار بگیرند حتما مبتلا می‌شوند و به بقیه هم انتقال می‌دهند. پس فراموش نکنیم هنوز تنها راه مقابله، فاصله‌گذاری فیزیکی است و تا توزیع واکسن نمی‌توان گفت ویروس دیگر نیست.

منبع: ایرنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->