کاهش ۸۵ دقیقه‌ای زمان تشخیص سکته مغزی با هوش مصنوعی صدور جواز دفن با یک تلفن چهاررقمی به دادپزشک جان باختن سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا هشدار هواشناسی؛ رگبار و وزش باد در خراسان رضوی و ۲۹ استان کشور نیمی از حیوان گزیدگی‌ها در افراد زیر ۲۰ سال رخ می‌دهد تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد+جزئیات (۱۹فروردین۱۴۰۴) زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی
سرخط خبرها
گروه ایمنوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد:

ساخت واکسن کرونا، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد

  • کد خبر: ۲۶۴۳۱
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
ساخت واکسن کرونا، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد
مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص فرایند ساخت واکسن کووید ۱۹، توضیحاتی ارائه داد و گفت: برای ساخت واکسن این ویروس، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز است.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین یزدی، اظهار داشت: در حال حاضر برای کنترل این همه‌گیری گریزی از اینکه واکسن آن باید ساخته شود، وجود ندارد.

وی افزود: آخرین شیوع که در دنیا اتفاق افتاد در ۱۹۱۸-۱۹۲۰، آنفلوانزای اسپانیایی بود. در آن زمان واکسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود نداشت، اما مقایسه امکانات امروز ما با آن زمان نشان می‌دهد که انتظار ساخت واکسن از جوامع علمی بسیار بالا است.
یزدی گفت: اگر گفته می‌شود که علیه برخی عوامل مانند اچ آی وی و…، نمی‌توان واکسن ساخت این عمدتاً به دلیل تغییرات آنتی ژنی و گوناگونی گسترده این ویروس‌ها است. اما در مورد ویروس کرونا چنین چیزی (تغییرات آنتی ژن‌های سطحی) مشاهده نشده. پس احتمال رسیدن به واکسن در این مورد بسیار بالا است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: به طور کلی هر واکسنی از زمان اقدام به ساخت تا ورود به بازار در بهترین شرایط دو تا سه سال زمان نیاز دارد. البته در مقابل ویروس کرونا، چون در حالت اورژانس جهانی هستیم، این حالت اضطرار جهان را وادار می‌کند که برای افزایش سرعت رسیدن به واکسن، برخی از قوانین و مقررات زمانبر نادیده گرفته و برخی سختگیری‌ها تسهیل شوند.

مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: با این حال هنوز برای ساخت واکسن کرونا ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان لازم است. این زمان صرف ساخت واکسن، فرموله شدن آن، سنجش پایداری و تست‌های اولیه روی حیوان که در صورت مثبت شدن جواب واکسن مورد نظر وارد کارآزمایی‌های بالینی ۱و۲و۳ می‌شود که هرکدام برای انجام چندماه وقت نیاز دارد.

یزدی گفت: اولین کارآزمایی بالینی بررسی safety و Toxicity است که نشان می‌دهد واکسن safe است و فرد دریافت کننده آن دچار عوارض نخواهد شد. کارآزمایی بالینی مرحله دوم نشان دهنده این است که واکسن efficiency هم دارد یا خیر. کار آزمایی بالینی سوم در وسعت بیشتر و افراد بیشتر نشان می‌دهد که واکسن می‌تواند کارآیی لازم را داشته باشد یا نه.

وی افزود: در همین لحظه بیش از ۱۰۰ کاندیدا برای ساخت واکسن وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کمپانی ها، انستیتو‌ها و موسسات تحقیقات خیریه علاوه بر مجموعه‌های دانشگاهی اشاره کرد. در کشور ما نیز ۶ تا ۷ کاندید معرفی شده است و موسسات مختلف درحال انجام تحقیقات لازم روی این موضوع هستند. اینکه کدام یک از این کاندید‌ها موفق به ساخت اولین واکسن دارنده لیسانس و تاییدیه نهایی کاربرد انسانی، وارد بازار شود یک بحث رقابتی بین کشور‌ها هم هست.

یزدی گفت: البته این رقابت از جهت افزایش سرعت در ساخت یک امتیاز مثبت محسوب میشود، اما ممکن است با توجه به نیاز تعداد زیادی از مردم جهان به این محصول و به تبع آن ارزش اقتصادی بالا، باعث ایجاد یک رقابت تجاری شود و مسئله اول که سلامت مردم است در رده پایین‌تر قرار گیرد.

وی افزود: خوشبختانه به دلیل وضعیت حاکم بر جهان یک اجماع جهانی به وجود آمده است که بر اساس آن، این واکسن نمی‌تواند در اختیار و انحصار یک شرکت خاص باشد. چراکه موضوع تحت نظارت سازمان ملل و WHO است. اخیراً هم مجمع عمومی سازمان ملل با تعداد رای بالا این امر را تصویب کرد که اگر واکسنی ساخته شود باید به صورت عادلانه و در تمام کشور‌ها با قیمت عادلانه توزیع شود.

منبع: خبرگزاری مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->