مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند
سرخط خبرها
گروه ایمنوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد:

ساخت واکسن کرونا، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد

  • کد خبر: ۲۶۴۳۱
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
ساخت واکسن کرونا، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد
مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص فرایند ساخت واکسن کووید ۱۹، توضیحاتی ارائه داد و گفت: برای ساخت واکسن این ویروس، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز است.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین یزدی، اظهار داشت: در حال حاضر برای کنترل این همه‌گیری گریزی از اینکه واکسن آن باید ساخته شود، وجود ندارد.

وی افزود: آخرین شیوع که در دنیا اتفاق افتاد در ۱۹۱۸-۱۹۲۰، آنفلوانزای اسپانیایی بود. در آن زمان واکسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود نداشت، اما مقایسه امکانات امروز ما با آن زمان نشان می‌دهد که انتظار ساخت واکسن از جوامع علمی بسیار بالا است.
یزدی گفت: اگر گفته می‌شود که علیه برخی عوامل مانند اچ آی وی و…، نمی‌توان واکسن ساخت این عمدتاً به دلیل تغییرات آنتی ژنی و گوناگونی گسترده این ویروس‌ها است. اما در مورد ویروس کرونا چنین چیزی (تغییرات آنتی ژن‌های سطحی) مشاهده نشده. پس احتمال رسیدن به واکسن در این مورد بسیار بالا است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: به طور کلی هر واکسنی از زمان اقدام به ساخت تا ورود به بازار در بهترین شرایط دو تا سه سال زمان نیاز دارد. البته در مقابل ویروس کرونا، چون در حالت اورژانس جهانی هستیم، این حالت اضطرار جهان را وادار می‌کند که برای افزایش سرعت رسیدن به واکسن، برخی از قوانین و مقررات زمانبر نادیده گرفته و برخی سختگیری‌ها تسهیل شوند.

مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: با این حال هنوز برای ساخت واکسن کرونا ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان لازم است. این زمان صرف ساخت واکسن، فرموله شدن آن، سنجش پایداری و تست‌های اولیه روی حیوان که در صورت مثبت شدن جواب واکسن مورد نظر وارد کارآزمایی‌های بالینی ۱و۲و۳ می‌شود که هرکدام برای انجام چندماه وقت نیاز دارد.

یزدی گفت: اولین کارآزمایی بالینی بررسی safety و Toxicity است که نشان می‌دهد واکسن safe است و فرد دریافت کننده آن دچار عوارض نخواهد شد. کارآزمایی بالینی مرحله دوم نشان دهنده این است که واکسن efficiency هم دارد یا خیر. کار آزمایی بالینی سوم در وسعت بیشتر و افراد بیشتر نشان می‌دهد که واکسن می‌تواند کارآیی لازم را داشته باشد یا نه.

وی افزود: در همین لحظه بیش از ۱۰۰ کاندیدا برای ساخت واکسن وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کمپانی ها، انستیتو‌ها و موسسات تحقیقات خیریه علاوه بر مجموعه‌های دانشگاهی اشاره کرد. در کشور ما نیز ۶ تا ۷ کاندید معرفی شده است و موسسات مختلف درحال انجام تحقیقات لازم روی این موضوع هستند. اینکه کدام یک از این کاندید‌ها موفق به ساخت اولین واکسن دارنده لیسانس و تاییدیه نهایی کاربرد انسانی، وارد بازار شود یک بحث رقابتی بین کشور‌ها هم هست.

یزدی گفت: البته این رقابت از جهت افزایش سرعت در ساخت یک امتیاز مثبت محسوب میشود، اما ممکن است با توجه به نیاز تعداد زیادی از مردم جهان به این محصول و به تبع آن ارزش اقتصادی بالا، باعث ایجاد یک رقابت تجاری شود و مسئله اول که سلامت مردم است در رده پایین‌تر قرار گیرد.

وی افزود: خوشبختانه به دلیل وضعیت حاکم بر جهان یک اجماع جهانی به وجود آمده است که بر اساس آن، این واکسن نمی‌تواند در اختیار و انحصار یک شرکت خاص باشد. چراکه موضوع تحت نظارت سازمان ملل و WHO است. اخیراً هم مجمع عمومی سازمان ملل با تعداد رای بالا این امر را تصویب کرد که اگر واکسنی ساخته شود باید به صورت عادلانه و در تمام کشور‌ها با قیمت عادلانه توزیع شود.

منبع: خبرگزاری مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->