درخشش فیلم کوتاه سَر، در جشنواره فیلم رشد زنان سینماگری که بیشترین تجربه حضور در هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر را دارند درگذشت چارلز شایر، کارگردان مطرح سینما آغاز ثبت‌نام رسانه‌های دیداری و شنیداری در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر درباره محمود پاک‌نیت، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که امروز ۷۲ ساله شد نگاهی به سریال مهیار عیار، ساخته سیدجمال سیدحاتمی | ملودرام تاریخی همچنان مشتری دارد نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «با من بخوان» که این روز‌ها در نگارخانه «آسمان» برپاست قلب امیرحسین صدیق جراحی شد آموزش داستان نویسی | از سنگ و آب و شیاطین دیگر (بخش اول) اهدای نشان‌های افتخار، باعث تقویت ارزش‌های مثبت در جامعه می‌شود تک‌افتاده‌های سبک هندی | ۲ کتاب تازه از میراث محمد قهرمان انتشار یافت معرفی نامزد‌های بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر + اسامی «بُت» و «قاتل و وحشی»، دو فیلم اکران‌نشده حمید نعمت‌الله، در راه فجر چهل‌وسوم کنسرت‌های هفته دوم دی ماه ۱۴۰۳ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ فیلم سینمایی آقای زالو در راه جشنواره فجر اعلام جرم علیه یک روزنامه و یک فعال فضای مجازی در تهران نمایش فیلم‌های جشنواره «سینما حقیقت» در خراسان رضوی آغاز شد بیش از ۱۰ میلیون ایرانی در پاییز ۱۴۰۳ به سینما رفتند | زودپز همچنان در صدر!
سرخط خبرها

سردیس ۸۶ ساله فردوسی ثبت ملی شد

  • کد خبر: ۲۶۷۴۰
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
سردیس ۸۶ ساله فردوسی ثبت ملی شد
سردیس شاعر پرآوازه ایرانی و سراینده شاهنامه در آستانه ۲۵ اردیبهشت و روز بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی»، اثر استاد ابوالحسن صدیقی در فهرست آثار منقول ملی ثبت شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این اثر که در موزه کتاب و میراث مستند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری می‌شود، در تاریخ ۶ اسفند ماه سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به شماره ۱۴۴۸ در فهرست آثار ملی منقول به ثبت رسیده‌ است.

 

مراحل ارزیابی اصالت اثر و تکمیل شناسنامه ثبتی آن توسط هنرمندان و صاحب‌نظران حوزه مجسمه‌سازی و فرزند استاد صدیقی صورت گرفت و در نهایت مراتب ثبت اثر در تاریخ ۱۵ اردیبهشت‌ماه امسال پس از انجام تشریفات قانونی به استانداری تهران و وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و سایر سازمان‌ها و مراکز مربوط ابلاغ شد.

 

 این اثر ارزشمند در سال ۱۳۱۳ (۸۶سال پیش)، توسط استاد ابوالحسن صدیقی خلق و پس از آن در سرسرای ساختمان قدیم و تاریخی کتابخانه ملی ایران واقع در خیابان سی‌تیر نصب شد که با انتقال ساختمان کتابخانه ملی، اکنون در محل موزه کتاب و میراث مستند ایران واقع در ساختمان جدید کتابخانه ملی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

 

ابعاد این سردیس ۵۰ در ۲۶ با ارتفاع ۷۰ سانتی‌متر است و عمده‌ آن از گچ فرنگی پتینه شده ساخته شده و در پایین آن امضای استاد و تاریخ ساخت وجود دارد.

 

استاد ابوالحسن‌خان صدیقی (زاده ۱۳ مهر ۱۲۷۳- درگذشت ۲۰ آذر ۱۳۷۴ خ)، نقاش و مجسمه‌ساز برجسته ایرانی و از شاگردان کمال‌الملک بود. از آثار وی می‌توان به تندیس فردوسی در میدان فردوسی تهران، تندیس حکیم عمرخیام نیشابوری در پارک لاله، تندیس «یعقوب لیث صفاری» در زابل، تندیس نادرشاه افشار در آرامگاه نادر و طراحی چهره ابن‌سینا اشاره کرد.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->