غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قیمت مصوب ماسک‌های سه‌لایه و N۹۵ /تولید تست‌های اختصاصی کرونا در کشور

  • کد خبر: ۲۷۰۱۳
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۴
قیمت مصوب ماسک‌های سه‌لایه و N۹۵ /تولید تست‌های اختصاصی کرونا در کشور
مدیرکل اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نحوه تأمین و توزیع تجهیزات مرتبط با کرونا مانند ماسک، دستکش و... با قیمت مصوب آن‌ها را اعلام کرد.
به گزاش شهرآرانیوز، سید حسین صفوی درباره وضعیت تأمین تجهیزات مرتبط با کرونا، مانند تجهیزات حفاظتی ماسک و تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاه ونتیلاتور، گفت: در زمینه تأمین ونتیلاتور، از ظرفیت تولید داخلی استفاده می‌کنیم. طی دو تا سه ماهی که درگیر کرونا بودیم، با توجه به نیازی که در داخل کشور احساس شد و همچنین با توجه به اینکه موجودی جهانی این دستگاه هم کاهش یافته بود و قیمت‌ها افزایش یافت، به شرکت‌های داخلی تولیدکننده ونتیلاتور کمک‌هایی اعم از تخصیص وام، پیگیری تأمین قطعات مورد نیاز شرکت‌ها و... انجام شد. بر همین اساس در حال حاضر ظرفیت تولیدمان در حوزه قابل قبول است. به طوری که طبق پیش‌بینی‌ها آنچه که برای تجهیز تخت‌های آی‌سی‌یو و تأمین نیازمان در این حوزه در پاییز، به آن نیاز داریم، در حال تأمین است.

در صورت پیک مجدد کرونا در پاییز، مشکل ونتیلاتور نخواهیم داشت؟

وی افزود: بر همین اساس هیئت‌امنای صرفه‌جویی ارزی با دو تولیدکننده ونتیلاتور قرارداد بسته و آن‌ها به صورت روزانه این دستگاه‌ها را تأمین می‌کنند. قرار شده که هر یک از تولیدکنندگان روزانه حداقل ۲۰ دستگاه ونتیلاتور را به هیئت‌امنای صرفه‌جویی ارزی تحویل دهند که بلافاصله در مراکز درمانی توزیع می‌شود.

صفوی با بیان اینکه اگر پیک مجددی از بیماری کرونا در پاییز اتفاق بیفتد، در زمینه ونتیلاتور مشکلی نخواهیم داشت، افزود: برخی اقلام حفاظتی نیز مورد نیاز است که در جلسات قرارگاه سازمان غذا و دارو قرار شد که اقلام حفاظتی به میزان مورد نیاز برای پیک احتمالی در پاییز تهیه شود که این اقدام در حال انجام است و اقلام حفاظتی مورد نیاز تهیه و دپو می‌شود تا اگر بازار نیاز داشت، این اقلام را از محل دپو به بازار تزریق کنیم.

افزایش بیش از پنج برابری ظرفیت تولید ماسک در کشور
 
صفوی درباره قیمت‌گذاری ماسک‌های مختلفی که در بازار عرضه می‌شود، افزود: به طور کلی دو نوع ماسک داریم؛ یکی ماسک‌های سه‌لایه و دیگری ماسک‌های N‌۹۵ که ظرفیت تولیدشان در کشور طی دو تا سه ماه اخیر بیش از پنج برابر شده است و به میزان تولید خوبی رسیده‌ایم. باید توجه کرد که ماسک‌های سه‌لایه نیز به دو دسته تقسیم می‌شود؛ یکی ماسک‌هایی که به صورت صنعتی تولید می‌شود که توسعه قابل توجهی داشته‌اند و دیگری ماسک‌های نیمه‌صنعتی. ماسک‌های نیمه‌صنعتی بر اساس دستورالعمل‌های اداره‌کل تجهیزات پزشکی به عنوان ماسک‌های کارگاهی و نیمه‌صنعتی توسط کارگاه‌ها و گروه‌های جهادی تولید، ضدعفونی، بسته‌بندی و آماده عرضه به بازار شده است.

قیمت مصوب ماسک‌های سه‌لایه و N‌۹۵

وی ادامه داد: ماسک‌هایی که به صورت نیمه‌صنعتی تولید می‌شوند، عملا برای تزریق به بازار و در سطح داروخانه‌ها آماده شده و با توجه به اینکه کارگاهی هستند و با چرخ خیاطی تهیه می‌شود، قیمت تمام شده آن‌ها بالاتر است؛ بنابراین بر اساس مصوبه‌ای که در ستاد کرونای وزارت صمت تصویب شد، سقف قیمت ۱۶۰۰ تومان برای آن‌ها تعیین شد. ماسک‌هایی که به صورت صنعتی در کشور تولید می‌شود، در حال حاضر حجم تولیدشان از حدود ۳۰۰ هزار به بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک رسیده است. توزیع این ماسک‌ها در مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، تأمین اجتماعی، نیرو‌های مسلح و... انجام می‌شود. قیمت مصوب این نوع ماسک‌ها در کارخانه ۷۰۰ تومان است که این ماسک‌ها با حواله اداره‌کل تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی توزیع می‌شوند و بخشی از این ماسک‌ها هم برای آینده دپو می‌شود.

تولید روزانه ۱۵۰ هزار ماسک N‌۹۵ در کشور

مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو همچنین گفت: قیمت ماسک‌های N‌۹۵ هم اخیرا مشخص شد که با توجه به نوع ماسک قیمت‌ها متفاوت است و از حدود ۴۵۰۰ تومان شروع می‌شود و نهایتا به ۱۵۵۰۰ تومان می‌رسد. در عین حال میزان تولید ماسک N ۹۵ در کشور به بیش از ۱۵۰ هزار عدد در روز رسیده است.

توزیع ۲۵۰ میلیون دستکش معاینه در مراکز درمانی از ابتدای شیوع کرونا

صفوی در زمینه وضعیت تولید و تأمین دستکش‌های معاینه نیز اظهار کرد: دستکش‌های معاینه در سه نوع لاتکس، وینیل و نیتریل هستند. باید توجه کرد که کشور تولید‌کننده مواد اولیه دستکش نیست، هرچند که ما تولیدات داخلی دستکش معاینه را داریم، اما همچنان برای مواد اولیه آن‌ها نیازمند واردات هستیم. با توجه به ظرفیت محدودی که کشور در مواد اولیه داشت، ابتدای شیوع کرونا، تصویب کردیم که توزیع دستکش از طریق حواله اداره کل تجهیزات پزشکی انجام شود و این مصوبه را به تملم تولید‌کنندگان و واردکنندگان ابلاغ کردیم که با حواله دستکش‌ها را توزیع کنند که از آن زمان به بعد حدود ۲۵۰ میلیون دستکش را در مراکز درمانی توزیع کردیم و خدارا شکر در سطح مراکز درمانی و برای تیم‌های درمانی اعم از پزشکان و پرستاران و کسانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا فعالیت می‌کردند، کمبودی در این زمینه اتفاق نیفتاد.

دستکش‌های معاینه در حال توزیع در داروخانه‌ها

وی ادامه داد: بعد از اجرای فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی، نیاز به دستکش و اقلام حفاظتی در سطح جامعه هم احساس شد. بر همین اساس مکانیزمی را فراهم کردیم تا از طریق ۲۰ شرکت پخش، دستکش را به داروخانه‌ها توزیع کنیم تا مردم بتوانند از آن‌ها استفاده کنند، بنابراین دستکش معاینه را در بسته‌های کوچک‌تر به صورت بسته‌های ۱۰ تایی و ۵۰ تایی طراحی کردیم که دو هفته است که یکی از تولیدکنندگان در حال تولید این دستکش‌ها است و این دستکش‌ها قیمت‌گذاری شده و در سطح داروخانه‌ها در حال توزیع است. قیمت مصوب این دستکش‌ها ۶۵۰۰ تومان است. در عین حال علاوه بر دستکش‌های معاینه پزشکی که جنس لاتکس، وینیل و نیتریل را دارند، بیش از ۱۰ تولیدکننده دستکش‌های کیسه‌فریزری را هم مشخص کرده‌ایم که می‌توانند این محصولات را در سطح عرضه و داروخانه‌ها توزیع کنند تا مردم از آن‌ها نیز استفاده کنند.

واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا متوقف شد

صفوی درباره واردات و صادرات ماسک نیز گفت: با توجه به اینکه تعدادی ماسک از ابتدای کرونا ثبت سفارش شد و از طریق واردات تأمین شد و بخش عمده‌ای از نیازمان هم از طریق تولید داخلی اعم از تولید صنعتی و نیمه‌صنعتی تأمین شد، در حال حاضر نیازی به واردات ماسک نداریم؛ بنابراین در هفته‌های اخیر واردات اقلام حفاظتی اعم از ماسک N‌۹۵، لباس یکسره و... متوقف شده و ثبت سفارش نمی‌شود. در عین حال در زمینه لباس یکسره تیراژ تولیدمان بسیار خوب است و امکان صادرات آن وجود دارد. همچنین اقلامی مانند شیلد محافظ صورت تولید داخلی هم می‌توانند به سایر کشور‌ها صادر شود. در زمینه ماسک N‌۹۵ نیز مازاد تولید اجازه صادرات دارد، اما درباره ماسک‌های سه‌لایه صنعتی با توجه به اینکه هنوز نیاز داخلی به‌طور کامل بر طرف نشده است، فعلا صادرات این نوع ماسک ممکن نیست.

تولید تست‌های اختصاصی کرونا در کشور

وی درباره تولید تست سرولوژی و تست مولکولی کرونا نیز گفت: قبل از شیوع کرونا در کشور، هیچ تولیدکننده‌ای در زمینه کیت‌های مخصوص کرونا نداشتیم و این کیت‌ها در کشور‌های دیگر تولید می‌شد و کاملا وابسته به واردات بودیم. بعد از شیوع کرونا در کشور، هم در حوزه کیت تشخیص مولکولی و هم در حوزه تست سرولوژی چند شرکت دانش‌بنیان اعلام آمادگی کردند که می‌توانند آن‌ها را تولید کنند. نمونه‌هایشان را تولید کردند و با سرعت زیاد تست انجام شد و پس از بررسی مجوز تولید و فروش آن‌ها از سوی اداره‌کل تجهیزات پزشکی صادر شد. در حال حاضر در کشور سه تولیدکننده تشخیص مولکولی و یک تولید کننده کیت‌های سرولوژی درحال فعالیت هستند. البته تولیدکنندگان دیگری نیز هستند که نمونه‌هایشان در حال بررسی است.

صفوی افزود: در رابطه با کیت‌های تشخیص مولکولی حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کیت مورد نیازمان است که این نیاز را اعلام کردیم و قرارداد بسته شده تا از محل تولیدات داخلی، این کیت‌ها تأمین شود که شرکت‌ها تعهد کردند ظرف یک ماه و نیم این میزان را تأمین کنند. نکته حائز اهمیت این است که ما این تکنولوژی و ظرفیت تولید این کیت را در کشور داریم و ضمن دپو نمودن این کیت‌ها، در صورت بروز پیک جدید، این ظرفیت در کشور وجود دارد و می‌تواند نیازهایمان را تأمین کند.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->