قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل لغو مذاکرات به نقل از سخنگوی وزارت خارجه، ساختگی است (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت خبر داد؛ اختصاص ۲۷۶ میلیارد تومان از سوی اتاق بازرگانی ایران و تهران به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی ۵ کامیون وارد غزه شد که ۲ کامیون آن حامل کفن بود ابراز امیدواری مسکو برای تصویب سریع‌تر توافق راهبردی با ایران واکنش عراقچی در پی بیانات رهبر انقلاب: از نظر ایران موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست + فیلم کوچک‌زاده در مجلس در پی تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام جنجال به پا کرد سخنگوی وزارت خارجه: تاکنون زمان و مکان قطعی دور بعدی مذاکرات با آمریکا مشخص نشده است معاون‌اول رئیس‌جمهور با خانواده‌های شهیدان آیت‌الله رئیسی و مالک رحمتی دیدار کرد معاون حقوقی عراقچی: تحریم‌های دارویی باعث محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی شده است وزارت خارجه آمریکا: جدول زمانی مشخصی برای لغو تحریم‌های سوریه وجود ندارد هشدار سفیر ایران در لندن به قانون‌گذاران انگلیسی درباره اختلال در روابط دو کشور رهبر معظم انقلاب اسلامی: شهید رئیسی خود را از مردم برتر نمی‌دانست | آمریکایی ها در مذاکرات دست از یاوه گویی بردارند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و عکس بهروزآذر خبر داد؛ مخالفت دولت با طرح جدید کاهش مهریه به ۱۴ سکه مهاجرانی: بخش خصوصی باوجود ناترازی‌ها سرپا مانده است قالیباف: قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت قابلیت تحول در مسائل اقتصادی را دارد آن روز سخت | روایت سقوط بالگرد شهید جمهور و همراهانش عراقچی: مجمع گفتگوی تهران، پایتخت را به قلب تپنده‌ی وفاق منطقه‌ای تبدیل کرد پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس
سرخط خبرها

تازه اول راه هستیم(بخش دوم)

  • کد خبر: ۲۷۱۲۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶
تازه اول راه هستیم(بخش دوم)
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران

بخش دوم| تغییرات بعدی در حوزه اقتصاد خواهد بود. اکنون صنعت گردشگری و حمل‌ونقل، دچار بحران شده است و همین امر کل ساختار شغلی و اقتصادی را تحت‌تأثیر خود قرار خواهد داد؛ به‌ویژه کشورهایی که بخش مهمی از اشتغال آن‌ها در زمینه گردشگری است با بحران جدی‌تری مواجه خواهند شد. همچنین ممکن است قیمت و تقاضا برای واحدهای اداری یا تجاری کاهش پیدا کند و از طریق دورکاری این فرایند محقق شود و صنعت ساختمان نیز با رکود دست به‌گریبان شود. مسئله این است که این تغییرات سریع در بخش‌های اقتصادی نمی‌تواند به‌سادگی بازسازی شود. برای مثال تعداد بیکاران ایالات‌متحده طی 2ماه گذشته حدودا به‌اندازه کل مشاغلی است که در 2دهه گذشته ایجاد شده است. افزایش بیکاری هزینه‌های اقتصادی و سیاسی زیادی را تحمیل خواهد کرد که به‌احتمال فراوان موجب تغییرات جدی در سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها و دخالت بیشتر آن‌ها خواهد شد. رشد بیکاری ممکن است تنش‌های درون‌اجتماعی را دامن بزند و موجب تحول در سیاست‌های مهاجرتی کشورهای صنعتی شود. اگرچه درعین‌حال کرونا می‌تواند انگیزه‌های دفاع از همبستگی جهانی را نیز تقویت کند، ولی در کوتاه‌مدت احتمال بیشتری وجود دارد که تنش‌ها را افزایش دهد. همچنان‌که نگرش‌های ضدچینی در آمریکا و ضداتحادیه‌اروپا در برخی کشورهای اروپایی مثل ایتالیا نمودهای این روند است. سیاست‌های بهداشت و درمان بیش از هر حوزه دیگری دچار تحول خواهد شد. بشر باید آمادگی بیشتری برای مقابله با این بحران و ویروس‌های مشابه و حتی بدتر در آینده پیدا کند و برای این کار حتما برنامه‌ریزی خواهد کرد.
تأثیرات اجتماعی کووید۱۹ در ساختار خانواده محل تأمل است. به‌طور دقیق نمی‌دانیم که چه رخ خواهد داد؟ آیا مردم به‌سوی خانواده گرایش بیشتری پیدا می‌کنند و محیط آن را گرم‌تر می‌کنند و زادوولد بیشتری را تجربه خواهند کرد یا تجرد را ترجیح خواهند داد؟ در مورد ایران حدس من این است که رشد جمعیت را کم خواهد کرد. دلایل آن را پیش‌تر نوشته‌ام. در کنار این عوارض شاید سایه ترس از بازگشت کرونا به‌صورت ویروس جهش‌یافته یا ترس از آمدن ویروس جدیدی که خطرناک‌تر باشد، همواره در سر آدمی باقی بماند؛ ترسی که از ایدز به‌وجود آمد و البته قابل مهار بود، ولی اگر ویروسی مثل کرونا از طریق هوا و تماس عادی منتقل شود و سرعت انتقال و دوره نهفتگی و نیز مرگ‌ومیر آن بالاتر باشد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ همچنین ترس از اینکه عرصه جنگ و دشمنی میان دولت‌ها به‌میدان بیولوژیک گسترش یابد یا حتی با عملیات تروریستی به این حوزه وارد شوند، مسئله را بسیار خطرناک‌تر خواهد کرد. به‌علاوه پرسش‌های فلسفی و معنای جدید برای زندگی نیز می‌تواند پنجره جدیدی را به‌روی بشر بگشاید که معلوم نیست به‌کجا ختم خواهد شد. این‌ها تأملاتی ابتدایی است که باید منتظر بود و کم‌کم آثارش را دید. گمان می‌رود که سال2020 را بیشتر درگیر مواجهه با کرونا باشیم تا اینکه به‌عوارض و تبعات آن فکر کنیم. به‌عبارت دیگر، تازه اول این راه هستیم؛ پس نباید برای داوری قطعی درباره این موضوع عجله کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->