پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

کاوازاکی چیست؛ همه چیز درباره این بیماری و ارتباطش با کرونا

  • کد خبر: ۲۷۲۴۷
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰
کاوازاکی چیست؛ همه چیز درباره این بیماری و ارتباطش با کرونا
بیماری کاوازاکی که به آن سندرم کاوازاکی(Kawasaki) هم گفته میشود، اغلب در کودکان زیر پنج سال رخ می‌دهد که طی آن دیواره شریان‌ها دچار ورم و التهاب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی ابتلا به کاوازاکی(Kawasaki)، غدد لنفاوی پوست و غشای مخاطی دهان و بینی و گلو نیز دچار التهاب می‌شود. نشانه اصلی بیماری کاوازاکی تب بدون منشا مشخص است.

 

مرحله اول

  1. تب بالا که به طور معمول بیش از ۵ روز طول می‌کشد
  2. قرمز شدن شدید چشم‌ها (ورم ملتحمه) بدون ترشحات
  3. بروز جوش‌های قرمز رنگ (راش) در بدن و در ناحیه تناسلی
  4. قرمزی، خشکی و ترک خوردن لب‌ها و ورم و قرمز شدن زبان (زبان توت‌فرنگی)
  5. ورم و قرمزی پوست کف دست، پا، غدد لنفاوی گردن و قسمت‌های دیگر بدن
  6. کج‌خلقی

 

کاوازاکی چیست؛ همه چیز درباره این بیماری و ارتباطش با کرونا

 

 مرحله دوم

لایه لایه شدن قسمتی از پوست دست و پا به خصوص نواحی سر انگشتان دست و پا که به صورت صفحات بزرگ جدا می‌شود.

 

  1. درد مفاصل
  2. اسهال
  3. استفراغ
  4. درد شکم
  5. مرحله سوم

در این مرحله از بیماری، علایم به آرامی از فرد دور می‌شود، مگر آنکه عوارض آن پیشرفت کند.

 

علت بیماری کاوازاکی چیست؟

هنوز علت مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است. دانشمندان علوم پزشکی بر این باورند که این بیماری مسری نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود. طبق برخی از بررسی‌های صورت گرفته علت این بیماری می‌تواند باکتری و یا ویروس باشد، اما هنوز به طور قطعی اثبات نشده است. همچنین وجود برخی ژن‌های خاص حساسیت فرد را نسبت به بیماری کاوازاکی افزایش می‌دهد. کاوازاکی اغلب در اواخر زمستان و اوایل بهار رخ می‌دهد.

به طور معمول کودکانی که یک بار به این بیماری مبتلا می شوند، نسبت به ابتلای مجدد مصون می‌شوند.

 

درمان این بیماری چگونه است؟

هدف از درمان اولیه، پایین آوردن تب و التهاب است تا آسیب‌های وارده کاهش پیدا کند.

گاماگلوبولین: تزریق پروتئین‌های ایمنی (گاما گلبولین) از طریق رگ (داخل وریدی) خطر ابتلای فرد به مشکلات عروق کرونر را کاهش می‌دهد.

آسپیرین: مصرف آسپرین، التهاب فرد را کاهش می‌دهد. همچنین درد و التهاب مفاصل را در فرد کمتر می‌کند. مصرف آسپرین در کودکان با محدودیت‌هایی روبرو است، اما پزشکان اغلب برای درمان این بیماری، این دارو را برای کودکان تجویز می‌کنند.

تذکر: اگر بیماری کاوازاکی تحت درمان قرار نگیرد، معمولا پس از ۱۲ روز بهبود پیدا می‌کند، اما عوارض قلبی آن ممکن است بعدا بروز پیدا کند. همچنین پیگیری فرد مبتلا پس از بهبودی و درمان از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

والدین باید در نظر داشته باشند که آزمایش‌هایی را برای بررسی سلامت قلب کودک در فواصل منظم (معمولا شش تا هشت هفته یکبار) پس از شروع بیماری انجام دهند تا در صورت پیشرفت مشکلات قلبی کودک، سریع وی را تحت درمان قرار دهند.

 

آ یا این بیماری وراثتی است ؟ چرابچه من به این بیماری مبتلا شده ؟ آیا قابل پیشگیری است ؟ آیا مسری است ؟

بیماری کاوازاکی یک بیماری ارثی نیست ، اگرچه زمینه های ژنتیکی هم برای این بیماری مطرح شده است، خیلی نادر است که در یک خانواده بیش از یک نفر به این بیماری مبتلا شود. این بیماری مسری نیست و از یک کودک به کودک دیگر منتقل نمیشود. درحال حاضرراهی برای پیشگیری آن شناخته نشده . گرچه بندرت، اما امکان دارد که یک فرد اپیزوددومی را از این بیماری تجربه کند.

 

بیماری کاوازاکی تا چه حد می‌تواند خطرناک باشد؟

تشخیص و درمان زودهنگام این عارضه بسیار مهم است زیرا که دوره بیماری را کوتاه‌تر می‌کند و احتمال بروز مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. همچنینبرخی از کودکان با آسیب‌های عروق کرونری مواجه می‌شوند. ممکن است عروق بیش از حد بزرگ شده و یک آنوریسم (aneurysm) را تشکیل دهند و یا اینکه عروق باریک شوند و کودک در معرض خطر بروز لخته خون قرار گیرد.

کودکی که با آسیب‌های عروق کرونری مواجه می‌شود، در سنین بزرگسالی بیشتر در معرض حمله قلبی قرار دارد. اگر این شرایط کودک شما را تحت تاثیر قرار داد حتما در این مورد تحقیق کنید و تمام اقدامات پزشکی لازم را انجام دهید.

 

سازمان جهانی بهداشت در پی یافتن رابطه‌ کرونا و کاوازاکی

اگر چه رابطه‌ میان کووید-۱۹ و کاوازاکی بارها رد شده است اما سازمان جهانی بهداشت از آغاز پژوهش‌ها به منظور یافتن ارتباط احتمالی میان بیماری کووید-۱۹ و بیماری کاوازاکی خبر داد.

تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت، در کنفرانس خبری روز جمعه این نهاد گفت: «براساس گزارش‌های اولیه تئوری‌هایی مبنی بر وجود ارتباط سندروم کاوازاکی و کووید‌۱۹ مطرح شده است.»

آدهانوم پزشکان و متخصصان سراسر دنیا را به همکاری در شناخت بهتر این سندروم دعوت کرده است.

تاکنون بیش از ۸۵ کودک زیر ۱۵ سال در ۹ ایالت آمریکا و همچنین چند کشور اروپایی از جمله ایتالیا، فرانسه و بریتانیا به سندروم کاوازاکی یا سندروم پاسخ التهابی سیستمیک مبتلا شده‌اند.

سندروم کاوازاکی از بیماری‌های نادری است که برخی پزشکان احتمال داده‌اند با ویروس کرونا ارتباط داشته باشد.

 

بیماری کاوازاکی هیچ ارتباطی با کرونا ندارد

در عین حال محمدحسن اعلمی، عضو هیات علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری شایع‌شده کاوازاکی کرونا در فضای مجازی هیچ ارتباطی با ویروس کرونا ندارد و خطاب به مردم می‌گوییم که جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد و تنها به توصیه‌هایی که از سوی پزشکان در بحث پیشگیری می‌شود عمل کنند.

او افزود: بیماری کاوازاکی یک بیماری التهابی است که علت و عامل ایجاد آن مشخص نیست و کودکان زیر ۵ سال به این بیماری مبتلا می‌شوند.

عضو هیات علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به علائم بیماری کاوازاکی، ادامه داد: سرخی چشم و دهان، خشکی و ترک لبان، بزرگ شدن غده‌های لنفاوی گردن، ورم دست و پا از علائم بیماری کاوازاکی است.

اعلمی با تاکید بر اینکه بیماری کاوازاکی نباید با استراحت در منزل و مراقب از سوی خانواده درمان شود، بیان کرد: درمان بیماری کاوازاکی باید در بیمارستان باشد تا از ابتلای به بیماری‌های قلبی جلوگیری کند، زیرا مهم‌ترین عارضه بیماری کاوازاکی درگیری عروق کرونر قلبی بوده در یک چهارم موارد اتفاق افتاده و با درمان موثر ابتلای قلبی کاوازاکی تا ۱۰ برابر کاهش می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->