تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها
از ابتدای فروردین‌ تاکنون

۱۵۰۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی مشهد تخریب شد

  • کد خبر: ۲۷۳۵۳
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
۱۵۰۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی مشهد تخریب شد
فرمانده یگان حفاظت امور اراضی استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای فروردین تاکنون، ۶ مرحله حکم قضایی تخریب در اراضی تغییر کاربری شده بالای ۱۰۰ قطعه در کلان‌شهر مشهد اجرا شد.
طنین همتی/شهرآرانیوز؛ سرهنگ محسن جلالیان در ادامه افزود: ۴ مرحله در بینالود، ۳ مرحله در چناران و در مجموع، ۱۳ مرحله عملیات تخریب سازه‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی داشتیم که بیش از ۱۵۰۰ قطعه زمین بوده است.

وی گفت: در بحث اراضی کشاورزی ۲ محدودیت قانونی وجود دارد؛ یکی بحث تغییر اراضی کشاورزی از جمله باغی و زراعی و یکی هم خردکردن اراضی کشاورزی است که در قانون در همین ۲ موضوع جرم‌انگاری شده است.

وی ادامه داد: در کلان‌شهری مثل مشهد به‌ویژه در ضلع شمالی حاشیه شهر مشهد، اراضی فردوسی و شترک، ساخت‌وساز‌های غیرمجاز رشد چشمگیری داشته است. تغییر کاربری اراضی ارزش‌افزوده زیادی برای سودجویان دارد. برای مثال زمینی که متری ۱۰ هزار تومان قیمتش است را یک فرد سودجو بدون طی کردن مراحل قانونی آن با تغییرکاربری غیرمجاز به متری بیش از ۱۰۰ هزارتومان می‌فروشد و ارزش‌افزوده ۱۰ برابری ایجاد می‌کند.

وی افزود: در این مواقع متضرر هم کسانی هستند که بدون اطلاع از موازین قانونی این زمین‌ها را می‌خرند و بیشتر هم قشر بازنشسته و کارمندی هستند که به‌دنبال باغ‌ویلا در مناطق خوش آب‌وهوا هستند، اما باید بدانند ما در قانون چیزی به‌نام باغ‌ویلا نداریم.

وی گفت: این تب را معمولا بنگاه‌های املاک در حاشیه شهر ایجاد کرده‌اند و در ساختمان‌هایی بدون پروانه ساخت و با تبلیغات زیاد و سود حاصل از ارزش‌افزوده این تغییر کاربری، ریسک تخلفات قانونی آن را به جان می‌خرند، اما زمانی که قانون به ساخت‌وساز‌های غیرمجاز وارد می‌شود، این ضرر‌ها را خریدار نهایی متحمل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هرچه شرایط اقلیمی یک منطقه بهتر باشد، ساخت‌وساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی در آن منطقه بیشتر می‌شود، یادآور شد: بیشترین خردکردن اراضی کشاورزی و تغییر کاربری استان مربوط به کلان‌شهر مشهد و بعد از آن شهرستان بینالود (طرقبه و شاندیز)، چناران، نیشابور، تربت‌حیدریه و سبزوار است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلی دیگر که برای خریداران به‌ویژه در کلان‌شهر مشهد بیشتر به‌چشم می‌خورد، مشکل تأمین آب در اراضی خردشده است که خرید آب برایشان مقرون‌به‌صرفه نیست. در نتیجه زمین بی‌استفاده می‌ماند و متأسفانه با خردکردن این اراضی، زمین از چرخه تولید کشاورزی هم خارج می‌شود.

جلالیان تصریح کرد: در تمام شهرستان‌های استان گشت داریم، اما در بعضی از شهر‌ها که این آمار بیشتر گزارش می‌شود، گشت‌زنی ما هم بیشتر می‌شود. حال باتوجه‌به گسترش این پدیده ضداجتماعی، اکنون تعداد گشت‌های ما به نسبت حجم تخلفات کفایت نمی‌کند.

وی اضافه کرد: استان خراسان رضوی در بحث شناسایی و برخورد با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در سطح کشور امسال در ایام نوروز رتبه اول را داشت.

وی گفت:ابتکاری که در سطح استان داریم، کمیته صیانت از حقوق بیت‌المال در مشهد است که بیشتر دستگاه‌ها در آن دخیل هستند و مأموریت تخریب ساخت‌وساز‌های غیرمجاز را دارد و از برند‌های شهر مشهد در استان است.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی استان خراسان رضوی تأکید کرد: متقاضیان خرید زمین که بیشتر قشر کارمند و بازنشسته هستند، قبل از خرید به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه کنند و استعلام بگیرند تا بعد‌ها با عملیات تخریب ساخت‌وساز مواجه نشوند.

وی افزود: حتی در بعضی موارد دیده شده در قول‌نامه و حتی سند آن به مزروعی بودن زمین اشاره شده است، اما خریدار با هدف تغییر کاربری به سند شش‌دانگ ملک بسنده می‌کند و بعد‌ها به مشکل برمی‌خورد.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->