پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) روند صعودی شیوع آنفلوانزا کودکان در مشهد | افزایش ۵ درصدی نسبت به هفته گذشته + فیلم محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج
سرخط خبرها

پیاده‌روی در گذرگاه تاریخ و هویت مشهد

  • کد خبر: ۲۷۵۵۲
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
پیاده‌روی در گذرگاه تاریخ و هویت مشهد
مسیر «جلوخان فردوسی» تا «کهن‌دژ توس» با اعتباری بیش از ۵‌ میلیارد تومان سنگ‌فرش می‌شود.

شهرآرانیوز- زمانی‌که صحبت از توس می‌شود، همه توجه‌ها به‌سمت ساختمان باشکوه آرامگاه فردوسی و مجسمه این حکیم معطوف می‌شود، اما اگر زمانی‌که سوار بر خودرو شخصی‌تان در مسیر رسیدن به آرامگاه کمی بیشتر به اطراف توجه کنید، خواهید دید که جای‌جای این منطقه، قسمتی از تاریخ را در سینه دارد؛ تاریخی که هم با نام ائمه(ع) و حضور امام رضا(ع) عجین شده و هم پایگاه مهمی از هویت ملی ماست.

این منطقه گنجینه‌ها‌ی ارزشمندی در دل خود دارد که شامل «آرامگاه فردوسی»، «بنای هارونیه»، «کهن‌دژ»، بقایای مسجد تابران، مزار امام‌محمد غزالی و‌... است و همه این‌ها اهمیت ویژه‌ای به این منطقه از منظر جذب گردشگر می‌دهد.

این ویژگی‌ها که سال‌ها و با‌وجود تأکیدهای بسیار مغفول مانده است، حالا با حمایت شورا و شهرداری مشهد و پای‌کار‌آمدن علاقه‌مندان این خطه پر از میراث روز‌به‌روز بیشتر نمایان می‌شود. در‌واقع دیگر قرار نیست پایتان را روی پدال خودرویتان فشار دهید و تا رسیدن به آرامگاه صبر کنید، بلکه با اجرای پروژه‌های آینده، شما خواهید توانست در محوطه‌ای پر از تاریخ و هویت گام بردارید.

بوستان ۷‌ هکتاری

یکی از این پروژه‌ها، اجرای مسیر دسترسی جلوخان آرامگاه فردوسی به کهن‌دژ است؛ جلوخان فردوسی که پارکی حدود ۷‌ هکتار است، در ورودی آرامگاه احداث شده و حالا قرار است راهی ارتباطی میان این فضا با کهن‌دژ تاریخی باشد.

مسعود ریاضی، رئیس کمیسیون توسعه ‌و عمران توس شورای اسلامی شهر، کهن‌دژ را شبیه ارگ بم می‌داند و معتقد است این اثر طی سال‌ها بر‌اثر باد و باران آسیب‌های زیادی دیده است و از چشم افراد مغفول مانده و بیشتر افراد آن‌ را ندیده‌اند.

به گفته او، این دژ تاریخی که در ۸۰۰‌متری غرب آرامگاه فردوسی قرار دارد، از جاذبه گردشگری برخوردار است و به همین دلیل این پروژه از هفته آینده و با مبلغی در حدود ۵‌میلیارد‌تومان و در مسیری به طول ۸۰۰‌متر و با عرض ۶‌متر با هدف ایجاد مسیر دسترسی به بافت تاریخی کهن‌دژ از جلو‌خان آرامگاه فردوسی، در دستور‌کار قرار گرفته است.


ریاضی در‌این‌باره در گفت‌وگو با شهرآرا گفت: پیش‌بینی‌ها، اجرای این پروژه در زمان شش ماهه است و با اجرایی‌شدن آن، مسیر سنگ‌فرشی برای پیاده‌روی از مسیر جلوخان به کهن‌دژ شکل خواهد گرفت که می‌تواند نمای جدیدی به گردشگران این محدوده عرضه کند.

وی افود: کهن‌دژ که معماری آن به دوره سامانیان تا صفویه بازمی‌گردد، در‌ واقع مجموعه‌ای از بناهای مسکونی است که به حاکمان و امرای شهر اختصاص داشته و طبق کاوش‌های باستان‌شناسی، آثار ارزشمندی مانند بنای مدور آجری، مسجد و حمام در آن کشف شده است.

افزایش ماندگاری گردشگران
مدیر‌کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز چندی پیش درباره این پروژه گفته بود: با‌توجه‌به مطالعات انجام‌گرفته و ظرفیت‌های موجود در این کهن‌دژ چند‌ساعت به حضور گردشگران اضافه می‌شود و با حضور گردشگران، اطلاعات تاریخی این منطقه به بازدیدکننده منتقل می‌شود.


ابوالفضل مکرمی‌فر همچنین تأکید کرده بود: جذب گردشگر و افزایش ماندگاری گردشگران در محدوده شهر تاریخی توس، از برنامه‌هایی است که تلاش می‌کنیم با کمک شورای اسلامی شهر، شهرداری و مردم به سرانجام برسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->