قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

در نظام تقنینی با محافظه‌کاری روبه‌رو هستیم/ پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی‌شود

  • کد خبر: ۲۸۰۹۵
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
در نظام تقنینی با محافظه‌کاری روبه‌رو هستیم/ پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی‌شود
باید ریشه فرار دختران زیر ۱۶ سال که در این حادثه هم رخ داده است بررسی شود تا با اطلاعات حاصله مسئولان بتوانند آن را مدیریت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نجفی توانا، وکیل دادگستری با اشاره به ماجرای قتل رومینا اشرفی که توسط پدرش در خواب با داس سربریده شد، گفت: باید ریشه فرار دختران زیر ۱۶ سال که در این حادثه هم رخ داده است بررسی شود تا با اطلاعات حاصله مسئولین بتوانند آن را مدیریت کنند.

وی اظهارکرد: قتل های خانوادگی و جنایاتی که در آنها افراد همدیگر را می شناسند، ریشه درسوءتفاهمات و اختلافات گسترده و همچنین  ناتوانی افراد برای مدیریت بحران دارد، خشونت از «کلامی» شروع می شود و  در نهایت به جنایت منتهی می شود.

وی افزود: سوءتفاهمات باعث ایجاد بی اعتمادی و سوءظن می شود و این گونه است که دو برادر یا والدین و فرزندان و یا دو همسایه یا زن و شوهر به جایی می رسند که قدرت تحمل را نسبت به همدیگر ندارند و تنها در این حالت با توجه به شدت و هدت آن هر دو طرف با به زانو در آوردن طرف دیگر باعث ایجاد چنین جنایاتی می شوند.

وی با تاکید بر اینکه جنایت جسمی حیوانی ترین رفتار نوع بشر است، گفت: قتل های خانوادگی بین زن و شوهر، ریشه در برخی از سوتفاهمات مسایل اقتصادی وجنسی دارد  یا قتل های خانوادگی بین فرزند و والدین مربوط به این است که فرزندان از والدین پیروی نمی کنند و نارضایتی والدین از آنها به حدی می رسد که امکان تحمل فرزندشان را ندارند و باعث می شود که فرزندان یا  از خانه فرار می کنند یا توسط  والدین بیرون رانده شوند و  یا قتلی به وقوع افتد. ریشه این اتفاقات  مشکلات اقتصادی و بیکاری وعدم ازدواج جوانان است که باعث وقوع قتل یا جنایتی می شوند.

نجفی توانا درباره سربریدن دختر ۱۴ ساله توسط پدرش در خواب گفت: حادثه ای که رخ داده ریشه سنتی دارد و ارزش های دینی و فرهنگی آنها با شرایط جدید و فضای مجازی چندان انطباق ندارد و گسست و اختلاف بین فرزندان باعث شده با کوچکترین اختلافی موضوع به جای تفاهم به درگیری برسد.

وی افزود: حادثه رخ داده شده واکنش های فراوانی را بدنبال داشته است. واکنش مدیریتی از بالا به پایین را شاهدیم. اکثرا در غرب کشور  فرزندان دختر آسیب پذیرتر نسبت به پسران هستند وحتی حق ایجاد رابطه دوستی با جنس مخالف را ندارند و بارها شاهد درگیری های دسته جمعی در این زمینه در غرب کشور بوده ایم.

وی افزود: باید ریشه فرار دختران زیر ۱۶ سال که در این حادثه هم رخ داده است بررسی شود تا با اطلاعات حاصله مسئولین بتوانند آن را مدیریت کنند. متاسفانه ریشه این جنایات به روابط قبلی والدین بر می گردد و نیز تعصب بی جا که باعث قتل خانوادگی می شود.

نجفی توانا گفت:  طبق  ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی شود بلکه قصاص تبدیل به دیه و تعزیر می شود لذا متاسفانه درنظام تقنینی با محافظه کاری روبرو هستیم. عملی که این پدر انجام داده با شرایط امروز کشور  مطابقت ندارد و باید شرایط روحی و وضعیتی که قتل در آن انجام شده در کنار شرایط زندگی مقتول مورد بررسی قرار گیرد.


وی در پایان یادآور شد: در قانون مجازات سابق و فعلی براساس قاعده «انت و ما لک لابیک» و فحوای عدم قصاص پدر به دلیل قتل فرزند، از ادله ای است که در این قاعده  به آن استناد شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->