قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها
از ابتدای سال تاکنون صورت گرفت؛

معدوم‌سازی ۴ هزار قلیان در مشهد/ ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی

  • کد خبر: ۲۸۶۴۷
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۳
معدوم‌سازی ۴ هزار قلیان در مشهد/ ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طرح مقابله با استعمال قلیان در مشهد با همکاری فرمانداری، دانشگاه علوم پزشکی، دادستان عمومی و انقلاب، اتاق اصناف و فرماندهی نیروی انتظامی مشهد از ۶ سال گذشته در حال اجراست.
به گزارش شهرآرانیوز، علی اصغر حسنی افزود: اگر اقدامات مربوط به عرضه قلیان و فروش ادوات در سال‌های اخیر در مشهد انجام نمی‌شد هم اکنون شاهد فعالیت واحد‌های صنفی بیشتری در این زمینه بودیم.

وی با بیان این که استعمال قلیان اکنون تهدیدی برای سلامت افراد جامعه به شمار می‌رود ادامه داد: استنشاق دود قلیان مخاطرات بهداشتی زیادی برای فرد مصرف کننده قلیان و همچنین اطرافیان آن‌ها دارد.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دود حاصل از قلیان بر خلاف تصور بعضی افراد به هیچ وجه کم خطر نیست بلکه حاوی مواد سرطانزا و سمی بی شماری است که باعث سرطان‌های مختلف نظیر ریه، لب و حفره دهانی، بیماری‌های قلبی و عروقی و سایر بیماری‌ها می‌شود.

حسنی افزود: خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که قلیان و سایر مواد دخانی مصرف می‌کنند پنج برابر افرادی است که مصرف کننده این مواد نیستند.
وی ادامه داد: این در حالی است که هم‌اکنون تنباکو و توتون مورد استفاده در قلیان معمولا از بی کیفیت‌ترین و نامرغوب‌ترین انواع موجود هستند و از طرفی اسانس‌ها و مواد معطر استفاده شده در تنباکو‌های میوه‌ای حاوی هزاران ماده سمی و افزودنی‌ها و مواد اعتیاد آور و کشنده است.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که عرضه قلیان سود زیادی دارد و جوان‌ها از آن استقبال می‌کنند گفت: برخی متصدیان عرضه قلیان بعد از مهر و موم واحدهایشان با پرداخت جریمه و خریداری قلیان دوباره این اماکن را بازگشایی می‌کنند که به محض گزارش توسط کارشناسان این مراکز مجدد مهر و موم می‌شود.
حسنی افزود: مردم می‌توانند موارد تخلف در این زمینه را از طریق سامانه ۱۹۰ و ۴۰۳۰ گزارش و شکایت‌های خود را در این زمینه مطرح کنند.

تولید ادوات قلیان جرم نیست
مسوول سلامت هوا و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی گفت: پلمب مراکز عرضه قلیان و جمع‌آوری قلیان‌های آن‌ها به طور مستمر و با گزارش‌های مردمی و بازرسی‌های کارشناسان انجام می‌شود.
رضا فرحزاد افزود: در دوران شیوع کرونا به دلیل مخاطرات ناشی از انتقال کرونا از این طریق برخورد با عرضه قلیان و جمع آوری آن‌ها با شدت بیشتری دنبال می‌شود.

فرحزاد ادامه داد: امسال چهار هزار قلیان از مراکز عرضه قلیان در مشهد جمع آوری و معدوم و ۵۰ مرکز عرضه در این زمینه پلمب شد و سال گذشته نیز ۶ هزار قلیان توسط مرکز بهداشت ثامن در اطراف حرم امام رضا (ع) جمع آوری و معدوم شد.
مسوول سلامت هوا و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی گفت: هر موردی که از فعالیت مراکز عرضه قلیان گزارش شود بلافاصله همکاران ما اقدام کرده و در قالب گشت‌های مشترک برای جمع آوری آن در کمتر از یک هفته اقدام خواهند کرد.

فرحزاد با اشاره به مشکلات قانونی در مبارزه با قلیان گفت: در حالی که طبق قانون، عرضه قلیان جرم است و بر اساس قانون با متخلفان برخورد می‌شود، اما تولید قلیان و ادوات آن جرم نیست و از نظر قانونی نمی‌توان با عاملان آن برخورد جدی داشت لذا برخی از افرادی که واحد صنفی عرضه قلیان آن‌ها پلمب می‌شود پس از مدتی با پرداخت جریمه‌ها دوباره مبادرت به خریداری قلیان می‌کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون دست کم ۴۰ مرکز عرضه ادوات قلیان در مشهد با مجوز صنایع دستی و اتاق اصناف فعالیت می‌کنند.

خطرات قلیان خیلی بیشتر از سیگار است
مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: طبق قانون، استفاده از قلیان در اماکن عمومی ممنوع است لذا با هماهنگی دادستانی و نیروی انتظامی به واحد‌هایی که عرضه قلیان دارند مراجعه و با آنان برخورد قانونی می‌شود.

محمد باباخانی افزود: عرضه قلیان در اماکن عمومی هتلها، هتل آپارتمان‌ها و میهمان پذیر‌ها و پارک‌ها و فضا‌های سبز ممنوع است.
وی ادامه داد: در نوبت اول تمام قلیان‌های واحد‌هایی که قلیان عرضه می‌کنند جمع آوری و معدوم می‌شود و در مرحله بعد با دستور دادستانی این مراکز مهر و موم می‌شود.

مسوول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: مصرف قلیان به دلیل اینکه دود عمیقی را به ناحیه تحتانی ریه وارد می‌کند تاثیرات منفی به مراتب بیشتری نسبت به سیگار دارد و فرد با مصرف نیم ساعت قلیان چندین برابر مصرف سیگار به جسم خود آسیب وارد می‌کند.

باباخانی افزود: استفاده از تنباکو‌های معطر نیز به مراتب مضرتر از تنباکوی معمولی است.

 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->