آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تولید انسولین از زهر حلزون

  • کد خبر: ۲۸۸۴۹
  • ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰
تولید انسولین از زهر حلزون
یک محقق ایرانی از زهر نوعی حلزون، انسولینی ساخته است که سرعت تاثیرگذاری آن بیشتر است و عوارض جانبی داروهای فعلی دیابت را ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز،هلنا صفوی همامی استادیار دانشگاه کپنهاگ در دانمارک همراه گروهی از محققان این پژوهش را انجام داده‌اند. به گفته محققان این انسولین ویژگی‌های زهر حلزون دریایی را برای کاهش قند خون تقلید می‌کند و مانند بقیه داروهای دیابت، عوارض جانبی طولانی مدت ندارد.

در این پژوهش محققان دانشگاه یوتا آمریکا نیز شرکت کرده‌اند. آنها ادعا می‌کنند کوچک‌ترین و کارآمدترین نسخه هورمون انسولین را از زهر حلزون ساخته‌اند. یافته‌های پژوهشی آنان بر اساس مطالعات روی حیوانات است و نقطه آغازی برای توسعه درمان‌های انسولینی است که می‌تواند زندگی افراد مبتلا به دیابت را متحول کند.

دانی هونگ چیو چو یکی از مؤلفان این پژوهش می‌گوید: اکنون می‌توانیم نسخه هیبریدی انسولین را بسازیم که ضمن اینکه کارآمد است، در عین حال به نظر می‌رسد بسیاری از ویژگی‌های مثبت انسولین حلزون مخروطی (cone snail) را نیز همراه خود دارد.

این نوع از حلزون مخروطی روی صخره‌های مرجانی حرکت می‌کند و به دنبال طعمه است. زهر حلزون Conus geographus حاوی نوع خاصی از انسولین است.

این جانور زهر را در آب پراکنده می‌کند و همین امر سبب می‌شود گلوکز خون ماهی‌های اطراف به طور موقت کاهش یابد و آنها را فلج کند. همزمان با این کار حلزون به طور ناگهانی از زیر پوسته خود ظاهر می‌شود و طعمه را می‌بلعد.

محققان کشف کردند این انسولین زهرآگین ویژگی‌هایی مشابه انسولینی دارد که در بدن انسان تولید می‌شود و البته تأثیرگذاری آن نیز سریع‌تر است.

صفوی در این باره می‌گوید: انسولین با قابلیت تأثیرگذاری سریع‌تر خطر ایجاد هایپر گلیسیمی (افزایش ناگهانی قند خون) و اختلالات دیگر دیابتی را می کاهد.

او می‌افزاید: این کشف می‌تواند عملکرد پمپ‌های انسولین یا پانکراس‌های مصنوعی را بهبود دهد. ما می‌خواهیم به افراد مبتلا به دیابت کمک کنیم تا بهتر و سریع تر قند خونشان را کنترل کنند.

این تحقیق در نشریه Nature Structural & Molecular Biology منتشر شده است.

 

منبع مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->