نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۲ مهر ۱۴۰۳) | سکه تمام ۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروش فوق‌العاده یک محصول سایپا برای ۳ گروه متقاضیان از چهارشنبه (۴ مهر ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: نیازمند اصلاح در معیار‌های توانگری بیمه‌ای هستیم قیمت امروز خودرو‌های خارجی کاهش یافت (۲ مهر ۱۴۰۳) + جدول قیمت طولانی شدن روند دریافت مقرری بیمه بیکاری کارگران قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲ مهر ۱۴۰۳) | سورن پلاس ۷۰۶ میلیون تومان + جدول قیمت قیمت دلار در معاملات امروز مرکز مبادله طلا و ارز ایران چند؟ (۲ مهر ۱۴۰۳) مقصر اصلی انفجار معدن طبس کیست؟ دستمزد کارگران ۱۲ میلیون تومان از حداقل سبد معیشت عقب است قیمت انواع برنج ایرانی کشت امسال اعلام شد (۲ مهر ۱۴۰۳) لاپوشانی نرخ اوراق دولتی مخالفان تعطیلی پنجشنبه‌ها چه می‌گویند؟ طلای ۱۸ عیار وارد کانال جدیدی شد | قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲ مهر ۱۴۰۳) مرجع قیمت‌گذاری بلیت هواپیما کیست؟ | قیمت گذاری بلیت بر چه اساسی است؟ پلمب ۲۰ کافه رستوران در شش ماه ابتدایی سال در مشهد دیوار دفاعی قیمت دلار | شروع پاییز طوفانی طلا و سکه کدام بازار در نیم سال اول ۱۴۰۳ بیشترین بازدهی را داشته است؟ ۳۰ میلیون لیتر روزانه بنزین در شهریورماه به کشور وارد شد قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ مهر ۱۴۰۳) | خرمالو را چند بخریم؟ استاندارد‌های ایمنی معادن بازنگری می‌شود فروشندگان امتیاز نهضت ملی مسکن به مراجع قانونی معرفی می‌شوند فرسودگی تجهیزات معادن، بلای جان معدن‌کاران آزادی ۱۴ زندانی توسط کفتربازان | ماجرایی که سوژه ساخت فیلم شد! کشف بیش از ۲ هزار کیلو آرد یارانه‌ای روستایی از یک منزل مسکونی در مشهد اینفوگرافی| آمار حوادث کارگری معادن در شش‌ماه سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

لاپوشانی نرخ اوراق دولتی

  • کد خبر: ۲۹۰۰۶۱
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
لاپوشانی نرخ اوراق دولتی
ابتدای امسال چند عامل باعث شد نرخ اوراق خزانه اسلامی یا اخزا رکود‌های تاریخی خودش را بشکند و به بیش از ۳۸ درصد سود موثر نیز برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظم زاده کارشناس بازار سرمایه در صفحه شخصی خود نوشت: گواهی سپرده‌ی ۳۰ درصدی (روزشمار) رقابت بانک‌های ناتراز برای جذب سپرده از عوامل اولیه رشد نرخ سود اوراق دولتی و غیردولتی بود، اما در ادامه برنامه ریزی اشتباه دولت در انتشار و تخصیص اوراق دولتی باعث شد نرخ اخزا به شکل وحشتناکی رشد کند و عدد‌های جدیدی در تاریخ اقتصاد ایران تجربه شود.

بعد از آن به هم ریختگی و اشتباه در حجم گسترده‌ی انتشار اوراق و تخصیص اخزا، اعتراض‌های فراوانی از سمت فعالان اقتصادی به متولیان امر شد که برخی اقدامات باعث شد نرخ سود اخزا کنترل شده و حتی تا کمتر از ۳۰ درصد نیز افت کند.

اما در چند هفته‌ی اخیر شاهد پدید آمدن یک مدل جدید در انتشار اوراق هستیم که هم فسادزا است و هم به نوعی رشد نرخ اوراق دولتی را لاپوشانی می‌کند. در مدل جدید در زمان انتشار یک نرخ سود مثلا ۲۸ درصدی به خریدار تعلق می‌گیرد، اما برای ایجاد جذابیت، پشت پرده به خریدار سرک داده می‌شود. با توجه به کوچک شدن صندوق‌های درآمد ثابت در مقابل حجم انتشار اوراق دولتی و همچنین سیستم بانکی، این روش مشخصا شکست خواهد خورد.

خریداران اوراق که با سرک اقدام به خرید اوراق دولتی می‌کنند، در نهایت این منابع را باید از جای دیگری تامین کنند. یا باید سپرده باطل کنند یا اخزا بفروشند و به جای آن اوراق دولتی را بخرند. این مدل سرک دادن در نهایت نرخ بهره را بالا می‌کشد و از طرف دیگر به دلیل عدم شفافیت مشخص نیست پشت پرده درصد‌ها چطور جا به جا می‌شوند؛ لذا از متولیان انتشار اوراق دولتی تقاضا داریم به جای بازی موش و گربه، نرخ سود جذاب برای خریدار را در همان تابلو واگذاری مشخص کنند تا سیاست گذاری پولی (بانک مرکزی) و سیاست گذاری اقتصادی (دولت) به صورت شفاف ببینند نرخ سود اوراق دولتی ۲۸ درصد نیست و حتی به ۳۴ درصد نیز رسیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->