غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ماه گرفتگی‌های ۲۰۲۰

  • کد خبر: ۲۹۰۲۶
  • ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵
ماه گرفتگی‌های ۲۰۲۰
۴ ماه گرفتگی مهم سال ۲۰۲۰ را از دست ندهید.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: ۱۶ خرداد ۹۹ دیگر ماه گرفتگی سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد که در مناطق استرالیا، اروپا و آسیا قابل رصد است.

 

عمران مرادی در خصوص ماه گرفتگی ۱۶ خرداد ۱۳۹۹، اظهار کرد:  ۱۶ خرداد در ساعت ۲۳ و ۵۶ دقیقه ماه گرفتگی نیم سایه ای رخ می دهد که میزان گرفت آن ۵۷ درصد است.

 

وی با بیان اینکه زمین در مسیر حرکت خود مانند دیگر اجسام می تواند سایه داشته باشد، افزود: سایه زمین مخروطی شکل است که از دو قسمت تشکیل شده، یکی قسمت مرکزی است که مخروط سایه یا بسته و دیگری مخروط نیم سایه گفته می شود.

 

عضو فعال مرکز نجوم ادیب اصفهان با اشاره به اینکه ماه گرفتگی یا خسوف دارای انواع مختلف است، گفت: زمان هایی که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد در سایه زمین است و در این حالت اگر ماه وارد مخروط بسته مرکزی شود، ماه گرفتگی کامل خواهیم داشت که تمام مراحل گرفت با چشم قابل رویت است.

 

مرادی اظهار کرد: از سوی دیگر اگر یک تکه از ماه وارد سایه زمین شود، در این حالت ماه گرفتگی جزئی دیده می شود که تنها تکه ای از ماه دچار گرفت می شود. درحالتی که ماه وارد مخروط سایه مرکزی نمی شود و وارد مخروط نیم سایه شود، ماه گرفتگی نیم سایه است و تشخیص آن با چشم دشوار است.

 

وی خاطرنشان کرد: ۱۶ خرداد ۹۹ دیگر ماه گرفتگی سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد که در مناطق استرالیا، آفریقا، اروپا، شرق آمریکای جنوبی و آسیا قابل رصد است.

 

مرادی افزود: بر اساس ساعت رسمی ایران، ماه گرفتگی از ساعت ۲۲:۱۵:۵۰ شامگاه جمعه آغاز و تا ساعت ۰۱:۳۴:۰۳ بامداد شنبه ۱۷ خرداد ادامه می یابد.

 

این عضو هیئت علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه ماه گرفتگی نیم سایه ای است و با چشم به راحتی قابل تشخیص نیست، تصریح کرد: اما اگر در طول زمان گرفتگی، از ماه عکس برداری شود، مشخص می شود که یک بخش از آن اندکی تاریکتر شده است.

 

این مدرس و پژوهشگر نجوم اظهار کرد: ماه در ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه و ۵۰ ثانیه شامگاه آدینه ۱۶ خرداد به نیم سایه زمین وارد می شود و در ساعت ۲۳ و ۵۴ دقیقه و ۵۶ ثانیه که در میانه نیم سایه قرار دارد اوج ماه گرفتگی است.

 

مرادی درمورد رویداد نجومی پنج شنبه ۱۵ خرداد، گفت: در این زمان، عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی قرار دارد. عطارد در فاصله حدود ۲۳.۶ درجه از خورشید قرار می گیرد و بهترین زمان برای مشاهده این سیاره است، زیرا حداکثر فاصله از خورشید را دارد.

 

وی با بیان اینکه عطارد و زهره معمولا در اطراف خوشید هستند و رصد عطارد به دلیل نزدیکی زیاد با خورشید بسیار سخت است، افزود: هنگام غروب خورشید در ارتفاع نه چندان زیاد می توانیم سیاره را رصد کنیم و چون این ارتفاع زیاد نیست اگر کوه و ساختمان در راستای افق غرب باشد امکان رصد وجود ندارد، از این رو برای رصد باید افق غرب کاملا باز باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->