حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

افزایش قابل توجه اقامتگاه‌های بومگردی غیرمجاز در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۹۰۴۱۴
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷
افزایش قابل توجه اقامتگاه‌های بومگردی غیرمجاز در خراسان رضوی
رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی خراسان رضوی مهمترین چالش این حوزه را افزایش غیرمجاز اقامتگاه‌های بومگردی عنوان کرد و گفت: شهرستان‌های طرقبه و شاندیز با حدود ۲۰ اقامتگاه بیشترین آمار را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسن حسین‌پور اظهارکرد: هدف سازمان میراث فرهنگی برای اقامتگاه‌های بومگردی، جلوگیری از مهاجرت است. در خراسان رضوی ۱۸۲ واحد اقامتگاه بومگردی داریم که در دولت سیزدهم شاهد رشد ۵۲ درصدی بودیم که اقامتگاه‌های بوم‌گردی استانداردسازی شده و کیفیت خدمات آنان ارتقاء یافته است.

وی افزود: بیشترین سهم از واحد‌های اقامتگاه‌های بومگردی را شهرستان‌های طرقبه، شاندیز، گناباد و سایر شهرستان‌های استان دارند.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی خراسان رضوی تصریح کرد: ۸۱۳۴ تخت، ظرفیت اقامتی در واحد‌های بومگردی خراسان رضوی است که این ظرفیت به اشتغالزایی در مناطق روستایی و شهرستان‌ها کمک شایانی کرده است.

وی عنوان کرد: علاوه بر این نیز شاهد مهاجرت معکوس و توسعه بومی روستا‌ها را شاهد هستیم که روستا‌ها بر اساس معماری روستایی توسعه پیدا کرده‌اند. ویلاسازی در روستا‌ها کاسته شده و بومگردی‌ها نیز باعث توسعه صنایع‌دستی و محافظت میراث فرهنگی در روستا‌ها شده است.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی خراسان رضوی در خصوص استقبال گردشگران از اقامتگاه‌های بومگردی بیان کرد: فصل پیک اقامتگاه‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی متفاوت است، این وضعیت در شهرستان‌های استان از شمال تا جنوب خراسان مشهود است.

وی افزود: به صورت میانگین اقامتگاه‌های بومگردی خراسان رضوی از شرایط نسبتا خوبی برخوردار هستند که این وضعیت، مختص پایان هفته‌ها و ایام تعطیل است، یعنی در اواسط هفته‌ها و ایام غیر تعطیل عملا می‌توان گفت که اکثر اقامتگاه‌ها فاقد مهمان هستند.

حسین پور ادامه داد: ایام تعطیلات تابستان، آخر هفته یا تعطیلات رسمی اقامتگاه‌های بومگردی طبیعتا مهمان خاص خود را دارند، به جز شهرستان‌هایی مانند خواف و گناباد که به لحاظ آب و هوایی دارای آب و هوای خشک و گرم هستند و در فصل تابستان مورد استقبال گردشگران قرار نمی‌گیرند.

وی در خصوص ضریب ماندگاری مهمان‌ها در اقامتگاه‌های بومگردی خاطرنشان کرد: ماندگاری گردشگران در اقامتگاه‌های بومگردی خراسان رضوی یک شب است.

حسین پور اضافه کرد: شهرستان‌های طرقبه و شاندیز با حدود ۲۰ اقامتگاه بیشترین آمار را در استان به خود اختصاص داده‌اند. بعد از آن شهرستان‌های گناباد و نیشابور با حدود ۱۶ اقامتگاه در ردیف دوم و سوم قرار دارند.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی خراسان رضوی یادآور شد: با توجه به استقبال خوب مردم از موضوع اکوتوریسم و گردشگری روستایی و افزایش متقاضی، اقامتگاه‌های بومگردی مسیر رو به رشدی را در حال طی کردن هستند.

وی افزود: در کنار این مجموعه‌ها نیز واحد‌های غیرمجاز بسیار رشد کرده و آسیب‌های بسیار زیادی برای اقامتگاه‌های بومگردی مجاز دارند. در این راستا پیگیری و مکاتباتی انجام شده و در حال حاضر نتیجه ملموسی در بحث برخورد با واحد‌های غیر مجاز مشاهده نشده است.

حسین‌پور گفت: پیگیر این موضوع هستیم که بتوانیم با ارزش بخشیدن به پروانه‌های بهره‌برداری چه از طریق تسهیلات و چه از طریق امتیازات آب، برق، گاز و مخابرات ارزش پروانه‌ها را بالا ببریم تا آن اقامتگاه‌هایی که فاقد مجوز هستند به سمت اخذ مجوز ترغیب شوند.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی خراسان رضوی اظهار کرد: بزرگترین چالش این حوزه رشد واحد‌های بومگردی غیر مجاز است. ما روستا‌هایی در داخل استان داریم که اگر پنج واحد آن دارای مجوز باشد ۱۰ برابر آن یعنی ۵۰ واحد غیر مجاز در همان روستا داریم. شاخص ۱۰ برابری وجود واحد‌های غیرمجاز نسبت به واحد‌های مجاز در شهرستانی مانند طرقبه و شاندیز که بیشترین اقامتگاه بومگردی را دارد، بیشتر نمود پیدا کرده است.

حسین پور بیان کرد: بر اساس این شاخص شهرستان‌های طرقبه و شاندیز دارای بیشترین واحد‌های اقامتگاه بومگردی در استان هستند. مکاتباتی نیز با مسئولین مربوطه انجام شده تا با افراد هنجارشکن برخورد شود و آن دسته از واحد‌های بومگردی که قابلیت اخذ مجوز را دارند، اقدامات لازم جهت صدور مجوز را انجام دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->