حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

اصلاح الگوی کشت فضای سبز مشهد مطابق با منابع آبی

  • کد خبر: ۲۹۲۷۴۴
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
اصلاح الگوی کشت فضای سبز مشهد مطابق با منابع آبی
مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد از اصلاح الگو‌ی کشت مطابق الگوهای علمی برای حفظ فضای سبز شهر می‌گوید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رشد فضای سبز شهر مشهد در این سال‌ها به اندازه‌ای زیاد بوده است که امروز بیش از ۶ هزار هکتار از انواع فضای سبز در شهر وجود دارد و سرانه فضای سبز برای هر شهروند به ۱۹ مترمربع رسیده است و این سرانه تقریبا هفت متر بیشتر از استاندارد‌های کشور است. اما کم بارشی و خشک‌سالی دو سه سال اخیر، نگهداری این حجم عظیم از فضای سبز و پارک را با چالش رو‌به‌رو کرده است و حالا کمبود منابع آبی، اولین و بزرگ‌ترین معضل پیش روی مدیریت شهری برای حفظ این ۶ هزار هکتار فضای سبز است.

از سال گذشته برنامه‌های ویژه و گسترده‌ای برای تأمین آب و صرفه‌جویی در مصرف آب در معاونت خدمات شهری مشهد آغاز شده که اصلاح الگوی کشت در فضا‌های سبز و باغچه‌های شهر یکی از مهم‌ترین آنهاست؛ طرحی که از سال گذشته به‌طور گسترده و جدی در مناطق مختلف شهر شروع شده است و در آن گیاهان کم‌آب و متناسب با اقلیم مشهد جایگزین گونه‌های پرآب و قدیمی می‌شوند.

آن‌طور که مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد گفته، سال گذشته در بیش از ۱۴۰ نقطه شهر و با هزینه‌ای در حدود ۱۴۰ میلیارد تومان، این طرح اجرا شد و امسال هم ۲۴ میلیارد تومان برای اصلاح الگوی کشت در نظر گرفته شده است.

تلاش برای حفظ ۶ هزار هکتار فضای سبز شهر

مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا به تشریح اتفاقاتی که در یک‌سال گذشته در طرح اصلاح الگوی کشت رخ داده است پرداخت و در این باره گفت: با کسری منابع آبی روبه‌رو هستیم و پیش‌ازاین، در مشهد این ایده مطرح شده بود که به دلیل همین کم‌آبی، بخشی از فضای سبز شهر را باید خشک کنیم که ایده و کار اشتباهی بود. 

ما با اجرای طرح‌هایی مثل همین اصلاح الگوی کشت و... تلاش می‌کنیم تا این ۶ هزار هکتار فضای سبز و هفتصد پارکی که در شهر داریم سبز و زنده بمانند. اصلاح الگوی کشت این نیست که چمن کاملا از سطح شهر جمع شود، این کار شدنی نیست، چون چمن جزو طراحی فضای سبز شهری است و چمن‌هایی هم که درحال حاضر در مشهد کاشته می‌شود، براساس مطالعاتی است که دانشگاه فردوسی انجام داده و کاملا کم‌نیاز و کم‌آب است.

تغییر ساختار طبق الگوی علمی

حامد فیض‌الهی با بیان اینکه کارگروهی برای اصلاح الگوی کشت در همه مناطق تشکیل شده و اولویت اجرای طرح در مکان‌هایی است که بیشترین تخریب فضای سبز در آنها رخ داده است توضیح داد: در اصلاح الگوی کشت به سمت این موضوع رفتیم که در همه ارکان فضای سبز از گونه‌های کم نیاز آبی استفاده کنیم. در این طرح در بعضی از نقاط با ساخت ابنیه، تغییر ساختار انجام دادیم، در یک آیلند به این نتیجه رسیدیم که چمن قدیمی است و نیاز به بازپیرایی دارد یا در جای دیگری یک باغچه جدید ایجاد و گونه‌های جدید کاشته شده است. همه این گونه‌ها هم براساس دفترچه‌ای است که با همکاری دانشگاه فردوسی تهیه شده و همه کاملا مناسب بوم و اقلیم شهر مشهد است. 

وی در پاسخ به این سؤال که سال گذشته این طرح در چند نقطه از شهر اجرایی شده است ادامه داد: سال گذشته و در گام اول در هفتاد نقطه شهر مشهد اصلاح الگوی کشت انجام شد که ۳۲ میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظرگرفته شده بود، با اختصاص ۸ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی به این ماجرا، یازده نقطه دیگر به طرح اضافه شد و در استقبال از بهار ۱۴۰۳ هم ۷۵ نقطه با اعتبار ۱۸ میلیارد تومانی اصلاح شد.

فیض‌الهی در ادامه و با اشاره به جزئیات برنامه سال ۱۴۰۳ این اداره کل برای اصلاح الگوی کشت، افزود: برای امسال هم بیست نقطه و آدرس برای اصلاح الگوی کشت درنظر گرفته شده و اعتباری که برای آن پیش‌بینی شده حدود ۲۴ میلیارد تومان است؛ البته که ممکن است در اصلاح بودجه اعتبار و آدرس‌ها از این بیشتر شود و در استقبال از بهار هم احتمال این افزایش وجود دارد. در مجموع برنامه ما این است که امسال این‌کار را پررنگ‌تر انجام بدهیم.

مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهرداری مشهد تأکید کرد: اصلاح الگوی کشت فرایندی ادامه‌دار است و فعلا متوقف نمی‌شود، ما برای این‌کار تیم تشکیل داده‌ایم تا فضا‌های سبز شهر را بررسی کنند و در هر نقطه مثل بوستان‌ها، لچکی‌ها، آیلند‌ها و... که نیاز به تغییرات در کاشت دارد، کار اصلاح الگوی کشت انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->