پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

افزایش تعداد دام نسبت به ظرفیت مراتع در کشور باعث ایجاد آسیب به محیط زیست شده است

  • کد خبر: ۲۹۲۹۷۷
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
افزایش تعداد دام نسبت به ظرفیت مراتع در کشور باعث ایجاد آسیب به محیط زیست شده است
رئیس دفتر مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین علل تخریب محیط زیست چرای دام هاست، گفت: افزایش تعداد دام نسبت به ظرفیت مراتع در کشور باعث ایجاد آسیب به محیط زیست شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا نجیمی گفت: از سوی دیگر خیلی از روستا‌ها داخل مناطق و عرصه‌های طبیعی قرار دارند و معیشت مردم آن وابسته به این عرصه‌ها است بنابراین حفاظت از آنها به نوعی امنیت انسان‌ها در آن عرصه‌ها را تامین می‌کند.

وی افزود: اولین دوشنبه ماه اکتبر هر سال را سازمان ملل تحت به عنوان روز جهانی زیستگاه‌ها نامگذاری کرده است که امسال مصادف با ۷ اکتبر برابر با ۱۶ مهرماه است، در واقع به واسطه اینکه بشر برای زندگی به مسکن و سکونتگاه نیاز دارد، از طرف دیگر موجودات دیگر هم به زیستگاه نیاز دارند این روز را نامگذاری کردند که همان تاکید بر یک کره زمین، یک سیاره است که باید برای حفاظت از آن تلاش کنیم و با نامگذاری آن، بار این روز را بر شانه انسان گذاشتند.

 رئیس دفتر مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تنوع زیستی در سه سطح زیستگاه، گونه و ژن است، زیستگاه بستر حیات است و ژن و گونه هر دو در آن زندگی می‌کنند، بنابراین اصلی‌ترین مامن حیات وحش در زیستگاه‌ها است برای همین هم تخریب زیستگاه ۷۰ درصد در نابودی تنوع زیستی تاثیرگذار است.

وی به عوامل تخریب زیستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: عوامل متعددی برای تخریب زیستگاه‌ها وجود دارد، یک سری مخاطرات طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی مانند خشکسالی، سیل و آتش سوزی‌ها است که هر کدام سهمی در تخریب زیستگاه‌ها دارند، بخشی هم ناشی از فعالیت‌های انسان است.

نجیمی ادامه داد: بحث چرای دام یکی از عوامل مهم در تخریب زیستگاه است، اکنون چرای دام مازاد بر ظرفیت مراتع به شدت به زیستگاه‌ها آسیب وارد می‌کند، حدود ۲.۵ تا ۳ برابر ظرفیت مراتع کشور دام وجود دارد که باعث از بین رفتن پوشش گیاهی، فرسایش خاک و در ادامه بروز گرد و غبار می‌شود، در واقع با توسعه بیابان زایی، تالاب‌ها خشک و به کانون گرد و غبار تبدیل می‌شوند، به عبارتی تمام اینها به صورت حلقه وار به هم مرتبط هستند که حذف یکی کار دیگری را مشکل می‌کند.

 رئیس دفتر مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه چرای دام نقش نظارتی دارد، ممیزی، طرح‌های مرتعداری و صدور پروانه‌های چرا همه به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مرتبط است، البته سازمان محیط زیست با توجه به امکانات و توانمندی که در اختیار دارد بحث چرای دام را در مناطق چهارگانه کنترل می‌کند، اما با این وجود باز هم در مناطق چهارگانه چرای دام مازاد وجود دارد که این یکی از عوامل اصلی تخریب زیستگاه است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->