پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

ترکیه و صربستان پهپاد‌های نظامی تولید می‌کنند

  • کد خبر: ۲۹۳۸۹۲
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
ترکیه و صربستان پهپاد‌های نظامی تولید می‌کنند
رهبران ترکیه و صربستان تاکید کردند که کشورهایشان ممکن است به طور مشترک پهپاد‌های نظامی تولید کنند. این تحول، ماه‌ها پس از آن رخ می‌دهد که انتقال هواپیمای بدون سرنشین ترکیه به کوزوو در همسایگی صربستان، خشم بلگراد را برانگیخت.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که صربستان در ابتدا برای خرید پهپاد‌های نظامی «بیرقدار» از ترکیه برنامه‌ریزی کرده بود، در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که در پاسخ به تحویل پهپاد‌های ترکیه به کوزوو از این طرح صرف‌نظر کرده است. کوزوو یک استان سابق صربستان است که در سال ۲۰۰۶ اعلام استقلال کرد و صربستان آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

رهبران کوزوو می‌گویند که پنج پهپاد ترکیه توانایی دفاع آنها در برابر حمله احتمالی دیگر صرب‌ها را افزایش می‌دهد. در سال‌های ۱۹۹۸-۱۹۹۹ صربستان به شدت جدایی‌طلبان آلبانیایی کوزوو را سرکوب کرد که منجر به جنگ هوایی ۷۸ روزه ناتو به بهانه متوقف کردن کشتار‌ها شد.

«الکساندر ووجیچ» رئیس‌جمهور صربستان سال گذشته گفت تحویل پهپاد‌ها به کوزوو «برای ما نه آسان است و نه خبر خوبی است و بر روابط ما با ترکیه تاثیر خواهد گذاشت.» او گفت که صربستان به دنبال خرید پهپاد از جای دیگری است. با این حال، به نظر می‌رسد که رهبر پوپولیست صربستان روز جمعه هنگام میزبانی از «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در بلگراد موضع خود را تغییر داده است.

ووجیچ در کنفرانس خبری مشترک با اردوغان گفت: «صنعت نظامی ترکیه به طور قابل توجهی قوی‌تر از صنعت ماست. اما ما هم نباید نادیده گرفته شویم. در این چارچوب‌ها، من فضایی برای همکاری بزرگ می‌بینم. ما علاقه‌ای به جنگ نداریم، اما باید قدرت کافی برای بازدارندگی مقابل هر کسی را داشته باشیم.»

اردوغان در پاسخ به این سوال که آیا همکاری مشترک صنایع نظامی شامل تولید پهپاد‌های بیرقدار هم می‌شود، گفت: «صربستان ظرفیت‌های خاصی دارد، ما هم ظرفیت‌های خاصی داریم و به‌عنوان کشور‌های دوست می‌توانیم ظرفیت‌های خود را با هم توسعه دهیم. در دنیا افرادی هستند که به همکاری ما نگاه مثبتی دارند و کسانی هم هستند که آن را دوست ندارند و این طبیعی است. اما از آنجایی که ما رهبر هستیم، باید این تصمیمات را به صورت مستقل و همراه با همکارانمان اتخاذ کنیم.»

همچنین رجب طیب اردوغان در جریان سفر خود به آلبانی در روز پنجشنبه گفت که تعداد نامشخصی از پهپاد‌های بیرقدار را به این کشور بالکان اهدا خواهد کرد «تا هیچکس جرات حمله به آن را نداشته باشد.»

به گزارش آسوشیتدپرس، یکی دیگر از همسایگان صربستان، «بوسنی» هم برای خرید پهپاد‌هایی از همین نوع ابراز علاقه کرده و رومانی عضو ناتو هم پهپاد بیرقدار تی‌بی‌۲ را در انبار‌های نظامی خود گنجانده است.

صربستان اخیراً نیرو‌های مسلح خود را با سخت‌افزار‌های پیشرفته تقویت کرده است، از جمله سفارشی که در تابستان امسال برای ۱۲ جت جنگنده رافال ساخت فرانسه به ارزش ۳ میلیارد دلار صادر شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->