توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

صنعت گردشگری و رونق اقتصاد ملی

  • کد خبر: ۲۹۴۵۳۷
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹
صنعت گردشگری و رونق اقتصاد ملی
گردشگری را علاوه بر گستره تأثیراتی که در حوزه فرهنگ، اجتماع و به‌ویژه اقتصاد دارد، با عناوینی نظیر صلح هم گره می‌زنند.

گردشگری را علاوه بر گستره تأثیراتی که در حوزه فرهنگ، اجتماع و به‌ویژه اقتصاد دارد، با عناوینی نظیر صلح هم گره می‌زنند. حال شاید پرسیده شود چرا گردشگری مترادف صلح است؟ در ایامی که تقریبا در چهار‌گوشه جهان جنگ‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای در حال وقوع بوده است، برای پاسخ‌دادن به این سؤال، نخست باید ظرفیت‌ها و ایده‌های ذاتی صنعت گردشگری را بررسی کرد.

پیش از پرداختن به صنعت گردشگری به تحلیل دو ابرصنعت دیگر دنیا یعنی صنایع نظامی و صنعت خودرو‌سازی می‌پردازم. صنایع نظامی همان‌طور‌که از نامش پیداست، صنعتی است استوار بر تولید جنگ‌افزار و قاعدتا جنگ‌ها و تهدیدات خصمانه میان انسان‌ها این صنعت را پشتیبانی می‌کنند. 

به زعمی سود کارتل‌ها و تراست‌های بزرگ اسلحه‌سازی در ایجاد جنگ‌ها نهفته است؛ اما صنعت خودرو‌سازی و استفاده آن از منابع مختلف معدنی و تولید محصولاتی که به گواهی تحقیقات از‌جمله آلاینده‌ترین اشکال تولید و مضرترین تولیدات برای محیط زیست و اتمسفر به شمار می‌روند، روایتگر این است که دو صنعت بزرگ اسلحه‌سازی و خودرو‌سازی با ایجاد جنگ‌ها و تخریب زمین کمر به انهدام بطیء زمین و ساکنان آن بسته‌اند.

در‌این‌میان صنعت گردشگری با تکیه بر دو خصوصیت بنیانی که صلح و وفاق و همدلی بین‌المللی و حمایت و حفاظت از زیستگاه‌های موجود است، خود را به‌عنوان صنعتی آینده‌محور مطرح کرده است.

سربازان صنعت گردشگری، سفیران صلح جهانی‌اند؛ مردمی با شاخه‌های زیتون در دست که برای گسترش فهم جهانی و ایجاد شناخت بر پایه اصول انسانی از کشوری به کشوری دیگر می‌روند. از‌سویی صنعت گردشگری سهم بزرگی در پاسداری و حفاظت از کره‌زمین و منابع آن ایفا می‌کند. پربیراه نیست که در تحقیقات مختلف علمی از این صنعت به‌عنوان صنعت سبز نیز یاد می‌شود.

بنا بر این دلایل و ده‌ها دلیل مشابه دیگر، صنعت گردشگری در جهان روز‌به‌روز از ارزش، احترام و اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. کشور‌های مختلف با سرمایه‌گذاری‌های خلاقانه روی این صنعت و جذب گردشگر درآمد‌های ملی خود را ارتقا می‌دهند. این درآمد‌ها گاهی معادل چند‌برابر درآمد‌های نفتی کشور‌های دارای سوخت‌های فسیلی مانند ایران است.

همسایگان ما نیز این اهمیت را درک کرده‌اند و در‌این‌زمینه از کشور ما پیش افتاده‌اند. برای مثال دو کشور ترکیه و عربستان و آمار آنها را با کشور خودمان قیاس کنیم تا وضعیت ما در صنعت گردشگری منطقه عیان شود. ترکیه در سال گذشته ۵۶‌میلیون گردشگر داشته و ۵۴‌میلیارد دلار درآمد را از صنعت گردشگری در کارنامه مالی خود ثبت کرده است. این کشور نزدیک‌به ۳میلیون گردشگر ایرانی را میزبان بود؛ بنابراین جا دارد که به صنعت گردشگری توجه بیشتری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->