نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها
سرخط خبرها

تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد هنرستان‌ها در خراسان رضوی باید ۵۵ درصد افزایش یابد

  • کد خبر: ۲۹۴۶۱۸
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد هنرستان‌ها در خراسان رضوی باید ۵۵ درصد افزایش یابد
رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد هنرستان‌ها در خراسان رضوی باید ۵۵ درصد افزایش یابد.
مهدیه قمری
خبرنگار مهدیه قمری

به گزارش شهرآرانیوز؛ تا پایان برنامه هفتم توسعه، ۲۵۰ هنرستان کارآفرینی در وزارت آموزش و پرورش پیش‌بینی شده است. همچنین، ایجاد رشته‌های جدید در هنرستان‌ها در کنار اختصاص‌دادن ۲۰ درصد ساعت آموزشی دانش‌آموزان دوره دوم ابتدایی و متوسطه اول و ۳۰۰ ساعت آموزشی به دانش‌آموزان متوسطه دوم از دیگر اقداماتی است که در عرصه گسترش مهارت‌آموزی این گروه‌های سنی در نظر گرفته شده است.

با این آمار‌ها شاید این سؤال ایجاد شود که سهم خراسان رضوی در توسعه تعداد هنرستان‌ها و ساعات مهارت‌آموزی در مدارس چقدر است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر، به سراغ حسین حسین‌پور، رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش آموزش و پرورش این استان رفتیم که حاصل گفتگویمان را می‌خوانید.

فعالیت ۶۷۹ کد هنرستان دولتی و غیردولتی دخترانه و پسرانه در خراسان رضوی

رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، از فعالیت ۶۷۹ کد هنرستان دولتی و غیردولتی دخترانه و پسرانه در این استان خبر می‌دهد و می‌گوید: این تعداد کد هنرستان در شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در ۲۷ اداره آموزش و پرورش فعال هستند.

حسین‌پور با اشاره به اینکه براساس بخش‌نامه‌های ابلاغی وزارت و برنامه هفتم توسعه کشور، سند توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش ۴۷ اداره آموزش و پرورش خراسان رضوی براساس نیاز و آمایش منطقه تهیه و در شورای آموزش و پرورش شهرستان مصوب شده است، می‌افزاید: فضا، تجهیزات و نیروی انسانی موردنیاز پیش‌بینی شده است. همچنین برای تحقق توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش این استان به میزان ۵۵ درصد، حداقل ۱۰۰ هنرستان جدید باید ساخته شود که موقعیت مکانی موردنیاز و سند توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش شهرستان‌ها مشخص شده است.

به گفته او، تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد هنرستان‌ها در خراسان رضوی باید ۵۵ درصد افزایش یابد و خیرین مدرسه‌ساز در دو سال گذشته، اولویت اولشان، ساخت فضای هنرستانی است. این در حالی است که اولین مجمع توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کشور در خراسان رضوی ایجاد شده که در ساخت فضای هنرستانی در کنار کارگاه‌های هنرستان‌ها و برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی هنرآموزان و تجهیز هنرستان‌ها، فعال است.

عوامل مؤثر در ارتقای مهارت‌آموزی در هنرستان‌ها

رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش آموزش و پرورش خراسان رضوی در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای ارتقای مهارت‌آموزی و توجه مسئولین و خانواده‌ها باید انجام شود تا پایان برنامه هفتم توسعه، هم هنرستان‌ها افزایش یابد و هم دانش‌آموزان بتوانند در آینده در شغل مناسبی براساس مهارت‌ آموزش‌دیده فعالیت کنند، اولین مؤلفه را فرهنگ‌سازی عنوان کرده و بیان می‌کند: در ابتدا لازم است رسانه‌ها درخصوص آگاهی اولیا و دانش‌آموزان درخصوص شناخت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش و آینده شغلی رشته‌ها در کنار ضرورت نیاز جامعه به نیروی انسانی دارای مهارت، محتوا تهیه کنند و ارائه دهند. همچنین در این محتواها، به معرفی ظرفیت هنرستان‌ها بپردازند.

حسین‌پور دومین مؤلفه مهم در ارتقای مهارت‌آموزی را فضای آموزش مهارت توصیف می‌کند و در این خصوص توضیح می‌دهد: باعنایت به اینکه در برنامه هفتم توسعه، باید ۵۰ درصد دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه به هنرستان‌ها هدایت شوند، ضرورت دارد همه ارگان‌های مؤثر از جمله راه و شهرسازی به کمک آموزش و پرورش جهت ایجاد شرایط مطلوب بیایند؛ زیرا این ارگان‌ها می‌توانند در پیش‌بینی و تأمین زمین موردنیاز در شهرک‌های جدید و ساخت هنرستان‌‎های موضوعی توسط صاحبان صنایع و توسعه هنرستان‌های جوار کارخانجات و... کمک کنند.

او مؤلفه سوم در ارتقای مهارت‌آموزی را توسعه تجهیزات عنوان کرده و تأکید می‌کند: با توجه به پیشرفت علم، تکنولوژی و ضرورت نیاز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش متناسب با صنعت و بازار کار، اعتبار موردنیاز خرید تجهیزات هنرستان‌ها باید افزایش چشمگیری داشته باشد و در اعتبارات استانی و ملی، به طور ویژه مدنظر قرار بگیرد.

نیاز به نیروی انسانی مؤلفه پایانی و مهم در این عرصه است که حسین‌پور به آن اشاره می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->