هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند مصرف نگران‌کننده دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام رئیس جمهور پزشکیان به پاپ لئو: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۵۲۲۵
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟
کبد چرب به دلیل کم‌تحرکی، افزایش وزن و استفاده از غذا‌های پرکالری و کم‌فیبر و مصرف غذا‌های آماده بروز می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آنچه مسلم است و می‌توان بر این ادعا تأکید و اصرار داشت، این است که کبد چرب را می‌توان سوغات زندگی صنعتی دانست که باعث تهدید سلامت جوامع شده است.

در این بین، متأسفانه شاهد شیوع این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی هم هستیم؛ در حالی که تا یکی دو دهه قبل، این قبیل عارضه‌ها را می‌بایست در سنین بزرگسالی به بعد جستجو می‌کردیم. اما، امروزه شاهد کبد چرب در کودکان و نوجوانانی هستیم که به سمت مصرف خوراکی‌ها و غذا‌های آماده رفته اند و در عین حال، هیچ تحرک و فعالیت فیزیکی هم ندارند.

عبدالرضا نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران، با عنوان این مطلب که چاقی و عوارض آن در ایران به سرعت رو به افزایش است، گفت: با این روند که پیش می‌رویم، جایگاه ایران در جهان از رتبه فعلی که چهل و دوم است، در ۱۴۱۴ به رتبه نهم می‌رسد.

سیدموید علویان فوق تخصص گوارش و کبد، در رابطه با نقش بوفه مدارس در شیوع کبد چرب، گفت: بسیاری از بوفه‌ها به کودکان مواد غذایی مانند کیک‌هایی با قند و روغن‌های ناسالم می‌فروشند. این کیک‌ها ممکن است دارای شیره‌های خوشمزه ولی غیربهداشتی باشند که باعث می‌شود کودکان به مصرف خوراکی‌های بسیار شیرین عادت کنند.

وی در عین حال تاکید کرد: گرسنگی ناشی از اُفت قند خون می‌تواند قدرت یادگیری را کاهش دهد، اما برخی از میان‌وعده‌هایی که در بوفه مدارس ارائه می‌شوند، چندان سالم نیستند.

علویان در ادامه چند پیشنهاد را برای عرضه تغذیه سالم در بوفه مدارس مطرح کرد و افزود: به جای چیپس‌های صنعتی که حاوی اسید‌های چرب ترانس و نمک بالا هستند، می‌توان سیب‌زمینی سرخ‌کرده خانگی با روغن‌های سالم و کم‌نمک به همراه ادویه‌های طبیعی مانند آویشن و پودر سیر پیشنهاد کرد.

وی گفت: بیسکویت‌های صنعتی اغلب حاوی شکر اضافی و مواد مضر هستند. به جای آن، می‌توان کیک‌های خانگی با مواد اولیه مرغوب به دانش‌آموزان داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آبمیوه‌های آماده ارزش غذایی پایینی دارند. بهتر است این نوشیدنی‌ها با میوه‌های تازه و فصل جایگزین شوند. همچنین، نوشابه‌های گازدار به دلیل قند بالا و ارزش غذایی کم توصیه نمی‌شوند. دوغ به عنوان یک جایگزین سالم می‌تواند به بهبود تغذیه دانش‌آموزان کمک کند.

علویان با عنوان این مطلب که پفک حاوی نمک فراوان و ارزش غذایی کمی است، گفت: ذرت بو داده می‌تواند به عنوان منبع فیبر جایگزین مناسبی باشد.

وی تاکید کرد: شکلات‌های تلخ به دلیل داشتن فلاونویید‌ها می‌توانند به بهبود تغذیه کمک کنند، در حالی که آب‌نبات‌ها به دلیل چسبندگی باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

علویان گفت: میوه‌های خشک و مغز‌ها منبع خوبی از فیبر و املاح ضروری مانند آهن و کلسیم هستند که می‌توانند به رشد کودکان کمک کنند.

وی افزود: فرآورده‌های گوشتی صنعتی حاوی نیترات هستند که می‌تواند به نیتروزآمین تبدیل شود، ترکیبی که ممکن است سرطان‌زا باشد. تهیه ساندویچ‌های خانگی مانند ساندویچ مرغ می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

علویان گفت: فرهنگ‌سازی و نظارت دقیق بر بوفه مدارس می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان ایفا کند. با ارائه خوراکی‌های سالم و تشویق به عادات غذایی مناسب، می‌توان از بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب و مشکلات مرتبط با تغذیه نادرست پیشگیری کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->