وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

ششمین کنفرانس هپاتیت B در مشهد برگزار می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۵۲۷۳
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
ششمین کنفرانس هپاتیت B در مشهد برگزار می‌شود
ششمین کنفرانس هپاتیت مشهد با عنوان «مدیریت هپاتیت مزمن B براساس جدیدترین راهنمای سازمان بهداشت جهانی» توسط مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون جهاد دانشگاهی خراسان‌رضوی، جامعه متخصصان داخلی شاخه خراسان‌رضوی و با همکاری انجمن مطالعات بیماری‌های کبدی ایران و شبکه تحقیقات بیماری‌های ویروسی ایران در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه ۳ و ۴ آبان ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد جواد دهقان نیری، دبیر اجرایی این همایش، در خصوص این برنامه آموزشی عنوان کرد: این سمینار دو روزه با عنوان مدیریت هپاتیت مزمن B در تالار ابن‌سینا مشهد با ظرفیت ۴۰۰ نفر برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: برای حضور در این همایش، به گروه‌های هدف جامعه پزشکی، ۱۰ امتیاز آموزش مداوم تعلق می‌گیرد. گروه‌های هدف می‌توانند به سایت آموزش مداوم دانشگاه مراجعه و ثبت نام کنند. پزشکان عمومی، متخصصان بیماری‌های عفونی، داخلی، زنان، آسیب‌شناسی، علوم آزمایشگاهی، فوق تخصص‌های گوارش و کبد و حتی فارغ التحصیلان پرستاری و مامایی جزو گروه‌های هدف این برنامه هستند.

دبیر اجرایی ششمین کنفرانس هپاتیت مشهد درخصوص علائم بیماری هپاتیت، عنوان کرد:، کلمه هپاتیت در فارسی به معنای ورم کبدی است. این بیماری می‌تواند با علائمی همراه باشد و یا کاملا بدون علائم باشد. از علائم عمومی هپاتیت، می‌توان به بی‌اشتهایی، خستگی‌پذیری و تب خفیف اشاره کرد و بعد از آن به مرحله یرقان می‌رسد که با زردی، درد قسمت بالا و راست شکم، تهوع، استفراغ و تیرگی ادرار همراه می‌شود.

وی ادامه داد: برای تشخیص قطعی که بیمار چه نوع هپاتیت اعم از واگیردار، غیرواگیردار، میکروبی یا غیرمیکروبی دارد، راهی جز بررسی‌های آزمایشگاهی نمونه خون بیمار وجود ندارد.

شایع‌ترین هپاتیت‌های ویروسی، هپاتیت B است

دهقانی نیری، بیان کرد: بین هپاتیت‌های ویروسی، شایع‌ترین آن هپاتیت B است، اما خوشبختانه واکسن نقش پیشگیری از این بیماری را دارد و سطح ایمنی ایجاد می‌کند. بیش از ۹۰ درصد کسانی که واکسن دریافت می‌کنند، نسبت به این بیماری ایمن می‌شوند.

وی اضافه کرد: با توجه به شروع برنامه واکسیناسیون برای نوزادان از سال ۱۳۷۲ در کشور، باعث شد افرادی که در حال حاضر زیر ۳۰ سال هستند، علیه این بیماری واکسینه شوند؛ واکسینه شدن افراد باعث شد موارد جدید یا بروز این بیماری به شدت کاهش پیدا کند.

دبیر اجرایی این کنفرانس، اظهار کرد: هپاتیت مزمن B می‌تواند عوارض زیادی به همراه داشته باشد. نحوه مدیریت، پیگیری و درمان این عوارض یکی از مهمترین اهدافی است که یادآوری و آموزش مجدد با ارائه آخرین یافته‌هایی که در این خصوص است داده شود.

مهم‌ترین واسطه انتقال ویروس هپاتیت B تماس با خون آلوده است

این متخصص بیماری‌های عفونی، با اشاره به راه‌های انتقال هپاتیت B، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عامل انتقال ویروس هپاتیت B تماس با خون آلوده است. هر اتفاقی که باعث تماس خون فرد مبتلا با گردش خون فرد مستعد دیگر شود، می‌تواند باعث انتقال عفونت شود. این اتفاق می‌تواند یک رفتار غیر بهداشتی مانند تزریق با سوزن آلوده باشد، یا اگر یک بریدگی در پوست بیمار ایجاد شود و فردی که با دست برهنه با خون و زخم تماس داشته باشد، به راحتی می‌تواند به ویروس مبتلا شود. 

 وی ادامه داد: سایر روش‌های انتقال هپاتیت B، انتقال از طریق رابطه جنسی و انتقال از مادر به فرزند است، این موضوع می‌تواند در داخل رحم اتفاق بیفتد، اما اکثریت در حین عبور نوزاد از کانال زایمانی اتفاق می‌افتد.

دهقانی نیری، تصریح کرد: به مادر بارداری که بار ویروسی در خون او بالا و احتمال انتقال ویروس به فرزندش وجود داشته باشد، از ماه هفتم بارداری به بعد داروی ضد ویروس داده خواهد شد که خطر انتقال را کاهش دهد.

یک سوم جمعیت دنیا، سابقه تماس با ویروس هپاتیت B را دارند

‌‎ در ادامه این نشست مدیر مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون جهاد دانشگاهی مشهد درخصوص بیماری هپاتیت، اظهار کرد: نزدیک به ۲ میلیارد نفر در جهان، سابقه تماس با ویروس هپاتیت B را دارند. این عدد بیان کننده اهمیت این موضوع است که چقدر این عامل عفونی می‌تواند مهم باشد و یک چالش بهداشتی در کل دنیا محسوب شود.

دکتر سیدآرمان مساوات با اشاره به ششمین کنفرانس هپاتیت مشهد، عنوان کرد: این کنفرانس ادامه سلسله کنفرانس‌های برگزار شده در جهاد دانشگاهی است که با سابقه نزدیک به بیش از یک دهه به بررسی دستاورد‌های جدید در مورد پیشگیری، روش‌های تشخیصی نوین، درمان و مراقبت از بیماری خواهد پرداخت.

وی اضافه کرد: نکته مهم در برگزاری این کنفرانس، استفاده از آخرین دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت است که قطعاً متناسب با رهیافت‌های علمی دانشمندان در داخل کشور است تا بتوان از آن در تشخیص، درمان و پیشگیری این بیماری استفاده کرد.

مدیر مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون، تصریح کرد: سمینار مدیریت هپاتیت مزمن B با مشارکت فعال مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی، انجمن داخلی شاخه خراسان و مرکز آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار خواهد شد.

آگاهی نسبت به بیماری هپاتیت بسیار کم است

 دبیر علمی ششمین کنفرانس هپاتیت مشهد نیز در این نشست با تاکید بر اینکه اطلاعات آگاهی نسبت به بیماری هپاتیت بسیار کم است، گفت: اولین گام برای شناساندن این بیماری، آگاه کردن و آموزش پزشکان است.

دکتر محمود پناهی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ نوع ویروس باعث هپاتیت می‌شود، اظهار کرد: ویروس شایع عامل هپاتیت در ایران ویروس هپاتیت B یا همان HBV است.

این استاد پیشکسوت دانشگاه افزود: کلمه هپاتیت یک کلمه عام است که عوامل ایجادکننده بسیاری از جمله باکتری، ویروس، قارچ، انگل، سموم و دارو‌ها دارد. هپاتیت B شایع‌ترین نوع این بیماری در جهان و ایران است اگر چه بایستی انواع مختلف این بیماری به مردم شناسانده شود و تنها به هپاتیت B بسنده نشود.

دکتر پناهی ادامه داد: در گذشته به هپاتیت، ایکتر، یرقان و یا زردی گفته می‌شد و به هپاتیت‌های ویروسی، یرقان نزله‌ای می‌گفتند و اصلا صحبتی از ویروس نمی‌شد. در جنگ جهانی دوم زمانی که نیرو‌های انگلیسی در یکی از شهر‌های فرانسه مستقر شده بودند، بیمارای ناشناخته‌ای در بین ارتش انگلیس شیوع پیدا کرد که با تحقیقات فراوان متوجه شدند ایجاد یرقان با مصرف کنسرو‌های کهنه و مسموم ارتباط دارد؛ لذا به آن ویروس سم گفته می‌شد. در نهایت پس از شناسایی ویروس‌ها، اسم این بیماری به یرقان ویروسی تبدیل شد. با مرور زمان انواعی از سویه‌های این بیماری ویروسی شناسایی و به ترتیب حروف الفبای انگلیسی از A تا H نام‌گذاری شد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری اظهار کرد: پس از مدتی پزشکان دریافتند که علاوه بر ویروس‌ها، باکتری‌ها نیز می‌توانند عامل هپاتیت باشند. در زمان افزایش بروز مالاریا، دانشمندان متوجه هپاتیت‌زایی انگل‌ها نیز شدند. همچنین انگل‌های ترماتود و نماتود ایجادکننده یرقان شدید هستند.

دبیر علمی ششمین کنفرانس هپاتیت مشهد با اشاره به اینکه، این کنفرانس دو روزه در آبان ماه سال جاری و با موضوع مدیریت هپاتیت مزمن B برگزار خواهد شد، تاکید کرد آگاهی نسبت به بیماری هپاتیت بسیار کم است و اولین گام برای شناساندن این بیماری، آگاه کردن و آموزش پزشکان است. پزشکان باید برای آموزش بیماران خود وقت گذاشته و آنها را به درستی راهنمایی کنند.

دکتر پناهی ادامه داد: از دیگر مشکلات، هزینه‌های بسیار بالای تست‌های تخصصی تشخیص هپاتیت و پوشش ناکافی بیمه برای درمان این بیماری‌ها است.

هپاتیت B شیوع جهانی دارد

دکتر محمدرضا هدایتی مقدم، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: براساس داده‌های موجود، هپاتیت B شیوع جهانی دارد که در جنوب شرقی آسیا و قاره آفریقا بیشتر دیده می‌شود. در ایران هم عدم توازن در استان‌های مختلف وجود دارد.

وی بیان کرد: براساس تحقیقات علمی و گزارشات وزرات بهداشت، بیشترین آمار مبتلایان به هپاتیت B در کشور متعلق به استان گلستان و در رتبه بعدی در استان سیستان‌و بلوچستان است.

این متخصص پزشکی اجتماعی، خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات پژوهشگران سازمان جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۸۸، فراوانی هپاتیت B در جمعیت عمومی شهر مشهد، کمتر از ۱.۵ درصد است. در واقع شیوع هپاتیت B در استان خراسان رضوی کمتر از میانگین کشوری است.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مشهد ادامه داد: از حدود سال ۲۰۱۱ میلادی بررسی‌ها در کشور‌های مختلف نشان داد که مرگ و میر HIV با مصرف دارو‌های ضد ویروسی، روش‌های موثر پیشگیری و افزایش آگاهی عمومی کاهش یافته، اما مرگ و میر ناشی از هپاتیت‌های ویروسی افزایش یافت و کم کم از میزان مرگ‌و میر HIV پیشی گرفت.

هدایتی بیان کرد: در سال ۲۰۱۵ مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت، رسما هپاتیت‌های ویروسی را وارد برنامه‌های خود کرد و بر این اساس استراتژی‌های ۵ ساله برنامه‌ریزی کرد و به تمام کشور‌ها اعلام کرد. در ادامه کشور‌های مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران، متعهد شدند برای کنترل هپاتیت‌های ویروسی تا سال ۲۰۳۰ میلادی، برنامه‌ریزی کنند و فعالیت‌های جدی را انجام دهند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، مطرح کرد: هپاتیت C با توجه به تولید دارو‌های ضد ویروسی ارزان در کشور درحال حذف شدن است؛ اما در موردهپاتیت B رسیدن به هدف ۲۰۳۰ سخت و دشوار خواهد بود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹، تعداد ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به هپاتیت مزمن B هستند، ولی فقط ۱۰ درصد این افراد شناسایی شده‌اند و کمتر از ۲ درصد بیماران تحت درمان قرار گرفتند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->