مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید (۷ دی ۱۴۰۳) ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟
سرخط خبرها

نابودی ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های کشور طی ۵ سال/ درآمد شکار کجا خرج می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۹۵۶۶
  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۵
نابودی ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های کشور طی ۵ سال/ درآمد شکار کجا خرج می‌شود؟
فقط ۷ درصد اراضی کشور جنگلی است که همه آن در حال نابودی است.

به گزارش شهرآرانیوز، محیط‌زیست کشور شکننده‌تر از آن است که بتوان حتی یک درخت یا گونه جانوری را از دست داد و حفظ آن با مشارکت همه و بزرگ و با اهمیت نشان دادن همه اجزای آن به‌دست می‌آید.

اخیرا رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در مصاحبه‌ای از مردم تشکر کرد و گفت که «کل آتش‌سوزی که از اول سال داشتیم کمتر از ۱۵۰۰هکتار تا به امروز بوده است.

محیط‌زیست و منابع طبیعی اهمیت دارد، ولی باید منصف باشیم. مردم هم خیلی رعایت می‌کنند وگرنه باید صدها هزار هکتار از منابع طبیعی را از دست بدهیم.» 

او البته تلویحا محیط‌زیست‌ایران را با استرالیا مقایسه کرده و گفته است: در استرالیا ۲ میلیون و ۴۰۰هکتار و در کالیفرنیا ۶۰۰هکتار از جنگل‌ها سوخت. این سخنان از سوی کارشناسان مورد نقد قرار گرفته است.

قیاس بی‌ربط
قیاس سرزمینی که در بالای جدول کشور‌ها براساس مساحت جنگل‌ها قرار دارد با ایران که کشوری خشک و بیابانی است جای شگفتی دارد.

هادی کیادلیری، دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور به همشهری می‌گوید: هر کشوری شرایط خود را دارد و چنین قیاسی اصلا درست نیست. به گفته او، در همه جای دنیا تخریب محیط‌زیست صورت می‌گیرد، ولی در کشور ما شرایط متفاوت از استرالیا و یا هر کشور پیشرفته دیگری است.
از یک سو به‌دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوایی که در آن قرار داریم و از سوی دیگر ایران در مرحله‌ای از توسعه قرار دارد که اکنون همه منابع طبیعی بدون برنامه مصرف می‌شود.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی ادامه می‌دهد: فارغ از ارزش مالی، از لحاظ تراکم و انبوهی فقط ۷ درصد اراضی کشور جنگلی است که همه آن در حال نابودی است.
به گفته کیادلیری، در کشوری که چنین اکوسیستم شکننده‌ای دارد، محاسبه تخریب به هکتار کاملا غلط است، بلکه باید با شمارش تک تک درختان تخریب را محاسبه کرد. در ایران که ۹۳ درصد مساحت آن خشک و بیابانی است هر درختی که از بین برود، کشور را یک قدم به بیابانی شدن نزدیک می‌کند.

هادی کیادلیری، رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات در این‌باره می‌گوید: از دست رفتن ۲۰ هزار هکتار عرصه جنگلی در جایی مثل شمال کشور به معنای نابودی ۴۰ میلیون درخت است، ولی اهمیت همین مقدار در نقاط زاگرسی به‌مراتب متفاوت و بیشتر است.
 
اهمیت یک بوته در مناطق بیابانی شاید بیشتر از یک راش در مناطق شمالی کشور باشد. سالانه ۱۲هزار هکتار جنگل در کشور آن هم در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ از دست رفته است. فقط در ۵ سال اخیر ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های کشور به‌دلیل حریق، آفات و بیماری، سدسازی، جاده‌کشی، فعالیت‌های عمرانی و قاچاق چوب نابود شده است. به‌گفته هادی کیادلیری، دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور روند کلی آتش‌سوزی‌ها در سال‌های اخیر رو به افزایش است.

او درباره دلایل این افزایش می‌گوید: مواد اشتعال‌زا در این سال‌ها افزایش یافته است. در زاگرس وقتی جنگل‌ها از بین می‌رود، انبوهی از گونه‌های علفی افزایش می‌یابد؛ به‌خصوص در ترسالی‌هایی مثل امسال. از سوی دیگر از آنجا که عامل آتش‌سوزی‌ها انسانی است، علل بروز آتش‌سوزی افزایش می‌یابد. کشاورزی و دامداری کنترل نشده نیز روزبه‌روز در حال گسترش است و بر انگیزه‌های آتش‌سوزی‌های تعمدی افزوده می‌شود.

درآمد شکار کجا خرج شده؟
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، در بخش دیگری از سخنانش در مورد درآمد حاصل از مجوز‌های شکار نیز توضیح داد و گفت که ۳۰درصد از درآمد حاصل از مجوز‌های شکار به بومیان مناطق می‌رسد و مابقی برای حفظ و حراست از مناطق چهارگانه محیط‌زیست هزینه می‌شود.
 
اسماعیل کهرم، بوم‌شناس که سال‌های عمر خود را صرف آموزش محیط‌زیست کرده است، در این‌باره می‌گوید: این اتفاق خوبی است به شرطی که روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست نحوه خرج کردن درآمد پول حاصل از شکار برای جامعه محلی را اطلاع‌رسانی کند.
 
تاکنون این سازمان چراغ خاموش عمل کرده است؛ درحالی‌که این سازمان باید با شفافیت عملکرد خود را بیان کند. به اعتقاد او، تعداد کسانی که از شهر‌های بزرگ برای شکار به نقاط مختلف کشور می‌روند محدود است و این جامعه محلی است که با دست خود به حیات‌وحش و گیاهان محل سکونتش آسیب وارد می‌کند.
 
اسماعیل کهرم می‌گوید: علاوه بر روشنگری، مشارکت جامعه محلی در حفظ زیستگاه اهمیت و تأثیر دارد و با راه‌اندازی کانون‌های شکار در نقاط مختلف می‌توان درآمد شکار را بین اهالی مناطقی که در مضیقه و سختی قرار دارند به‌صورت کمک هزینه و وام هزینه کرد.
 
به‌گفته این استاد دانشگاه، سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌تواند از پول حاصل از درآمد شکار به‌صورت شفاف برای جبران خسارت‌ها به محیط‌زیست استفاده کند یا اقدام به ساخت مسجد و حمام و مدرسه در مناطق محروم مناطق شکار کند.

منبع: همشهری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->