لزوم استفاده از ظرفیت بانوان در تقویت همدلی و هم افزایی در جامعه ادویه‌های مهم در پخت بهتر ماهی را بشناسید روایت زندگی مادر شهید ژاپنی در سریال مهاجر سرزمین آفتاب حدود ۶۰ درصد از جامعه معلمان را بانوان تشکیل می‌دهند کاهش خطر سکته مغزی پس از یائسگی در زنان با مصرف موز رشد ۳۶ درصدی اهدای خون بانوان در خراسان رضوی (۵ دی ۱۴۰۳) روش‌های از بین بردن لکه چای یا قهوه روی لباس نشان مشهد الرضا(ع)، فرصت ایجاد الگو‌های مناسب برای دختران جوان مادران دارای فرزندان ۳ قلو و بالاتر تحت پوشش بهزیستی، هزینه پرستاری دریافت می‌کنند سوءتغذیه و لاغری مفرط، عوامل مؤثر در یائسگی زودرس عضویت بیش از ۳۷ هزار بانوی هنرمند در صندوق اعتباری هنر طرزتهیه جارکیک یخچالی در خانه + فیلم کدام یک از بانوان بازیگر مجری تلویزیون شدند؟ خانواده، بنیادی‌ترین نهاد کشور پایان کار نماینده بانوان مشهد در لیگ برتر بدمینتون نایب‌قهرمانی دختران راگبی‌باز مشهدی در کشور
سرخط خبرها
عدم آگاهی جوانان عامل مهم افزایش سن ازدواج است

عدم آگاهی جوانان عامل مهم افزایش سن ازدواج است

  • کد خبر: ۲۹۵۷۱۱
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
پژوهشگر حوزه زنان گفت: علاوه بر اینکه در ظاهر، سبک زندگی غربی باعث افزایش سن ازدواج شد، در باطن نیز عدم آگاهی جوانان به عنوان عاملی موثر در افزایش سن ازدواج نقش دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه شجاعی درباره افزایش سن ازدواج گفت: با توجه به این که در سبک زندگی غربی آزادی جنسی دیده می‌شود؛ طبیعی است که در چنین محیطی تشکیل خانواده نسبت به جوامع اسلامی و همچنین جامعه ایران از اهمیت کمتری برخوردار باشد.

وی با اشاره به تبلیغات و تاثیرات رسانه‌های غربی ادامه داد: اگرچه سبک زندگی غربی در افزایش سن ازدواج جوانان ایرانی موثر است، اما اجرا نشدن و عملیاتی نکردن نظام حقوق خانواده در اسلام در صدر دلایل است.

این پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده افزود: به عبارت دیگر اگرچه قوانین بسیار خوبی در حقوق وجود دارد، اما به دلیل عدم وجود ساز و کار اجرای عملیاتی به خانواده‌ها تسری پیدا نکرد و صرفاً برای مطالعه در کتاب‌های حقوقی وجود دارند. همچنین ساز و کار به منظور ارائه راهکار برای به تحقق پیوستن حقوق زن و مرد در خانواده از مسیر درست است.

شجاعی با بیان این که در ظاهر، سبک زندگی غربی باعث افزایش سن ازدواج شد افزود: در باطن نیز عدم آگاهی جوانان به عنوان عاملی موثر در افزایش سن ازدواج نقش دارد. به عنوان مثال اگرچه جهیزیه هیچ وقت وظیفه دختر نبوده و همیشه از سر لطف نشات می‌گرفته؛ اما در عصر حاضر، جهیزیه بردن به نمادی از وضعیت اشرافی و تجمل گرایی تبدیل شده است. همچنین علاوه بر هزینه‌های سرسام‌آور، به خرج دادن حساسیت‌های بی‌مورد نیز از جمله موانع برای ازدواج به موقع به شمار می‌آید.

وی با اشاره به ترویج بالا بردن مقدار مهریه یادآور شد: همچنین دریافت مهریه از ابتدای رابطه زوجین می‌توانست راهی برای جلوگیری از مهریه‌های سرسام‌آور باشد. به عبارت دیگر اگرچه در حال حاضر پسر‌ها به منظور هراس از پرداخت مهریه از ازدواج دوری می‌کنند؛ اما در شرایط مذکور از بابت پرداخت مهریه نگرانی‌ای نداشتند چرا که شرایط و میزان پرداخت دقیقاً مشخص شده بود. از سوی دیگر پرداخت حقوق مالی مثل نفقه، اجرت، اجرت‌المثل و اجرت‌الرضا می‌توانست زنان را از اشتغال تمام یا پاره وقت در محیط بیرون باز دارد؛ اما در کمال تاسف هیچ یک از این امور نه فرهنگسازی برای پسران شد و نه به اجرا در خانواده‌ها رسید.

این پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده با اشاره به درخواست گواهی صحت و سلامت موقع ازدواج تشریح کرد: مطابق با قانون با ارائه گواهی سلامت به محضردار، امکان جاری شدن عقد وجود دارد؛ دختر و پسر نیز بدون هرگونه تعارف از سمت خانواده‌ها از یکدیگر تقاضای آزمایش اعتیاد، ایدز و سایر آزمایش‌ها را می‌کنند که ثبت رسمی ازدواج صورت بگیرد.

منبع: برنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.