باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

لاتاری، رمز یک کلاهبرداری

  • کد خبر: ۲۹۷۷۷۰
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
لاتاری، رمز یک کلاهبرداری
ماجرای شیادان هزار رنگ مجازی که بهانه جدیدی برای کلاهبرداری یافته اند. تب لاتاری در روز‌های آخر ثبت‌نام حسابی داغ است.

علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ تب لاتاری در روز‌های آخر ثبت‌نام حسابی داغ است. در هر کوچه و خیابانی که سر بچرخانید، می‌توانید تبلیغات لاتاری را پشت شیشه عکاسی‌ها و کافی‌نت‌ها ببینید. عکاس‌ها عکس مخصوص ثبت‌نام لاتاری را می‌گیرند و کافی‌نت‌ها نیز ثبت‌نامش را انجام می‌دهند. این موضوع یکی از صحبت‌های رایج در بین جوانان و نوجوانان است که برخی دوست دارند در این بخت‌آزمایی برنده شوند و مجوز اقامت در آن کشور را دریافت کنند.

در این میان نداشتن اطلاعات کافی افراد از ثبت‌نام و تسلط به زبان انگلیسی، سبب شده است کافی‌نت‌ها که به‌خاطر ثبت‌نام لاتاری پول‌های خوبی از متقاضیان می‌گیرند، برندگان اصلی این مسابقه باشند؛ البته مؤسسه‌های مهاجرتی نیز از این قافله عقب نمانده و با تبلیغات گسترده در فضای مجازی مخاطبانی را به سمت خود کشیده‌اند. 

هر‌چند گاهی در این میان از شهروندان ساده‌لوح ارقام درخورتوجهی گرفته می‌شود، این مسئله مشکل اصلی نیست و دریافت این مبالغ در ازای خدمات ارائه‌شده به شهروندان تعریف می‌شود. آنچه زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد، ورود شیادان و کلاهبرداران فضای مجازی به این حوزه است؛ همان افرادی که به‌دنبال سوژه‌های روز هستند تا بتوانند با شگرد‌های تکراری خود، حساب شهروندان را خالی کنند.

ماجرای لاتاری بیشتر شبیه یک اسم رمز است تا یک ماجراجویی یا سراب. این موضوع می‌تواند از سوی شیادان تبدیل به تله‌ای برای کشاندن افراد به صفحات جعلی باشد تا حساب قربانی را برسند و حسابش را خالی کنند.

لاتاری، شگرد روز کلاهبرداران

البته این شگرد‌ها چندان جدید نیستند و تنها موضوع کلاهبرداری با عنوان لاتاری است که در میان این کلاهبرداری‌ها با شگرد‌هایی همچون قطع یارانه، ثبت شکایت در سامانه ثنا، ثبت‌نام کمک‌معیشتی، سهام عدالت و... تفاوت ایجاد کرده است؛ یعنی روش و شگرد کلاهبرداری‌ها یکسان است.

برای روشن شدن موضوع کلاهبرداری به بهانه لاتاری به‌سراغ رئیس پلیس فتای مشهد می‌رویم و مشخص می‌شود تا‌کنون شکایتی مبنی بر کلاهبرداری تحت‌عنوان لاتاری در مشهد ثبت نشده است.
البته به‌گفته سرهنگ ابوالفضل طالب‌الحق، هیچ تضمینی وجود ندارد که شیادان نخواهند یا نتوانند با این شگرد به حساب افراد دسترسی پیدا کنند.

مراقب مشابه‌ها باشید

این مقام انتظامی اضافه می‌کند: گذشته از دریافت وجوه خارج از عرف از متقاضیان در برخی مکان‌های ثبت‌نام -که رسیدگی به آن برعهده سازمان‌های دیگر است- موضوع فیشینگ و سرقت اطلاعات کاربران در این پرونده‌ها به‌شدت نگران‌کننده است.
وی ادامه می‌دهد: با وجود اینکه سال‌هاست به شهروندان درباره ایجاد صفحات اینترنتی مشابه صفحات اصلی، هشدار داده می‌شود، باز هم عده‌ای فریب می‌خورند و به بهانه‌های مختلف اطلاعات حساب‌های بانکی خود را در صفحات جعلی پرداخت، وارد می‌کنند.

رئیس پلیس فتای مشهد با بیان اینکه ممکن است شیادان لینک سایت جعلی ثبت‌نام لاتاری را در فضای مجازی منتشر کنند، بیان کرد: یکی از شگرد‌های مهم در این نوع کلاهبرداری‌ها رساندن لینک‌های آلوده به مخاطبان است و افراد پس از باز کردن این لینک‌ها و وارد کردن اطلاعات حسابشان در دام فیشینگ‌باز‌ها می‌افتند.

از افراد آگاه کمک بگیرید

وی با اشاره به اینکه اصل ثبت نام در این روند غیرقانونی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود از شهروندان خواست تا مراقب باشند که به بهانه ثبت نام در لاتاری کلاهبرداران مجازی حساب شان را خالی نکنند.

طالب‌الحق در پاسخ به این سؤال که اگر شهروندی قصد خرید کالا یا دریافت خدمات در سایت‌ها را دارد، چگونه متوجه شود یک سایت، سایت اصلی است و در دام شیادان فضای مجازی نیفتد، بیان کرد: شهروندان می‌توانند برای اطمینان به سایت‌های دارای نماد الکترونیک مراجعه کنند و پیش از هر اقدامی مجوز سایت را بررسی کنند. همچنین در تماس با پلیس فتا اصالت یک سایت را پیش از هرگونه پرداخت وجهی بررسی کنند، زیرا معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->