کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اگزمای پاییزی و راههای پیشگیری

  • کد خبر: ۲۹۸۱۴۴
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۴
اگزمای پاییزی و راههای پیشگیری
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به ابتلای میلیون‌ها نفر به اگزما در سراسر جهان، هوای سرد و خشک را باعث تشدید علایم این مشکل پوستی عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سحر دادخواه‌فر متخصص پوست با بیان اینکه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از اگزمای پوستی رنج می‌برند و با سرد شدن هوا با چالشی جدید مواجه می‌شوند، اظهار کرد: هوای سرد و خشک باعث از دست رفتن رطوبت ضروری پوست شده و برای پوستی که به علت اگزما سد مناسبی در برابر عوامل محرک ندارد، مشکل ایجاد می‌کند.

وی افزود: خارش و التهاب، سد دفاعی اصلی بدن یعنی پوست را می‌شکند. افزایش استرس سرما نیز می‌تواند به عنوان یک محرک خارش‌زا عمل کرده و در نتیجه باعث شعله ور شدن اگزما به ویژه در فصل پاییز شود.

حمام آب داغ ممنوع!

دادخواه فر در ادامه به ذکر توصیه‌هایی برای کاهش اگزما و جلوگیری از تشدید آن در پاییز پرداخت و با تاکید بر پرهیز از استحمام با آب داغ به مدت طولانی گفت: مبتلایان به اگزما برای حمام کردن باید از آب ولرم نه داغ استفاده کنند و مدت استحمام آنان نباید از پنج تا ۱۰ دقیقه بیشتر باشد.

وی ادامه داد: این افراد پس از استحمام باید فورا از مرطوب کننده استفاده کنند تا رطوبت پوستشان حفظ شود. باید توجه داشت شست‌وشو با صابون ملایم کمتر باعث تحریک پوست‌های حساس می‌شود.

این متخصص افزود: فراهم کردن دمای مناسب در محیط منزل یکی دیگر از توصیه هاست. دمای هوای بیرون از منزل قابل کنترل نیست، اما دمای داخل منزل را می‌توان کنترل کرد. همچنین پرهیز از گرم کردن بیش از حد منزل و استفاده از مرطوب کننده از نکات مهمی است که احتمال تشدید علایم اگزما را کاهش می‌دهد.

پرهیز از شست و شوی بیش از حد دست‌ها

دادخواه‌فر اجتناب از شست‌وشوی بیش از حد و مکرر دست‌ها به خصوص در هوای سرد و خشک را یکی دیگر از نکات مهم شمرد و گفت: بسیاری از مبتلایان به اگزما دچار اگزمای دست هستند و علایم آنان در زمستان تشدید می‌شود به نحوی که دچار ترک خوردگی دست در هوای سرد زمستانی می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به این که شست‌وشوی مکرر دست باعث از بین رفتن رطوبت طبیعی پوست می‌شود این افراد باید در هوای سرد در طول روز به دفعات از مرطوب کننده استفاده کنند.

این متخصص افزود: در پوست‌های به شدت خشک نیز استفاده از کرم و یا امولینت قبل از خواب و پوشیدن دستکش پس از آن باعث حفظ رطوبت پوست و بازسازی سد پوستی می‌شود. این افراد همچنین باید در هوای سرد بیرون از منزل از دستکش استفاده کنند.

مرطوب کردن پوست، نخستین سد دفاعی

این متخصص پوست، مرطوب کردن را اولین سد دفاعی در پیشگیری از تشدید اگزما عنوان کرد و افزود: پوست باید همواره مرطوب نگه داشته شود. زیرا مرطوب کردن پوست به طور دائمی، مانع خشک شدن، ترک خوردن پوست و از بین رفتن سد پوستی می‌شود. استفاده از لوسیون‌ها یا روغن‌های خاص برای کل بدن مناسب است، اما در جا‌های شدیدا خشک باید از مرطوب کننده‌هایی مانند کرم یا پماد استفاده کرد.

دادخواه فر در پایان تاکید کرد: در موارد شدید و پایدار ابتلا به اگزما باید به متخصص پوست مراجعه کرد، زیرا این مشکل می‌تواند سبب عفونت و تغییر رنگ دائمی در بعضی نواحی پوست شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->