ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد
سرخط خبرها

ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟

  • کد خبر: ۲۹۸۴۲۰
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟
نگاه طالبان به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نگاه نامزدها به طالبان پیچیدگی‌های مختلفی دارد.

درحالی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک می‌شویم که مسئله افغانستان همچنان مانند لکه ننگی بر پیشانی سیاست‌مداران آمریکایی باقی مانده است؛ موضوعی که نه دموکرات‌ها گریزی از آن دارند و نه جمهوری‌خواهان، چون یکی مذاکره کرده (ترامپ) و دیگری با آن جزئیات که همه می‌دانند، افغانستان را ترک کرده است (بایدن).

اما امروز صحنه بازی افغانستان کاملاً متفاوت است. بیشتر از ۳ سال است که طالبان به قدرت بازگشته‌اند و حالا کنترل تمام افغانستان را به عهده دارند. اقتصاد افغانستان در لبه تیغ حرکت می‌کند، زنان اجازه کار ندارند، دختران اجازه تحصیل ندارند، حقوق بشر معنای خود را در افغانستان از دست داده و وزارت امربه‌معروف طالبان هر روز قوانین پیچیده‌تری را تصویب و اجرا می‌کند.

شرایط امروز افغانستان نتیجه دخالت ۲۰ سال پیش آمریکا در این کشور و خروج خفت‌بار او در سه سال اخیر است؛ شرایطی که هر روز پیچیده‌تر می‌شود و به نظر می‌رسد که جایگاه بازیگری آمریکا در این کشور زیر سؤال رفته است.

موضوع دیگری که اهمیت دارد این است که طالبان به دنبال پیروزی کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند؛ ترامپ یا هریس؟

وقتی به سخنان طالبان‌ستیز کاملا هریس در مناظرات انتخاباتی نگاه کنیم و انتقادات پی‌درپی او از دولت وقت ترامپ در مذاکره با طالبان را ببینیم، متوجه می‌شویم که طالبان دل خوشی از او ندارند و پیروزی او می‌تواند، سنگی باشد بر پیش پای طالبان.

اما موضوع ترامپ کاملاً فرق دارد؛ ترامپ معتقد است طالبان جنگجویان خوبی هستند. او بار‌ها از طالبان به عنوان «جنگجویانی که خوب می‌جنگند»، «باهوش» و «سرسخت» هستند، ستایش کرده است.

این رابطه یک‌طرفه نیست و چند سال پیش وقتی ترامپ کرونا گرفته بود، شماری از مقامات طالبان برای سلامتی او دعا می‌کردند.

اما برای مردم افغانستان هیچ کدام از این‌ها اهمیتی ندارد. آن‌ها به دنبال زندگی آرام با کمترین مشکلات اقتصادی هستند. هرچند با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان شرایط امنیتی در این کشور بهتر از دوره جمهوریت شده است، اما آمار‌های بین‌المللی درباره شاخص‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی نشان از پیچیدگی شرایط در این کشور دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->