به گزارش شهرآرانیوز، نشست خبری اولین رویداد ملی نفس یا «نجات فرزندان سقط» با حضور صابر جباری رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت و حسین زارعزاده رئیس بسیج جامعه پزشکی امروز ۱۵ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
زارعزاده در خصوص مقوله سقطجنین گفت: سقطجنین بهعنوان یک موضوع غیراخلاقی در تمام کشورها شناخته شده است.
وی در خصوص علل تصمیم به سقط در خانوادهها گفت: سقطجنین گاهی به دلیل ناآگاهی اتفاق میافتد. در این سه سال سعی ما بر این بوده است که آگاهسازی و مشاورههای لازم را برای والدین انجام میدهیم.
وی در خصوص مراکز نفس توضیح داد: در این سه سال بیش از ۳۰۰ مرکز نفس در سراسر کشور را اندازی شده است که تا کنون بیش از ۱۰ هزار مادر آموزش و مشاوره گرفتهاند، ۸ هزار مادر از سقط منصرف شدند و بیش از ۶ هزار نوزاد زنده متولد شدند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی از برگزاری اولین رویداد ملی طرح نفس با شعار «هم نفس با نفس» در ۲۰ و ۲۱ آبانماه با حضور و زیر بهداشت و خانوادههای منصرف شده از سقط برگزار خواهد شد.
زارعزاده در خصوص سازوکار مراکز نفس توضیح داد: مراکز نفس توانستند با شناسایی مادرانی که به علل متعدد از جمله دلایل فرهنگی، اقتصادی و... مشاوره داده و آنها را از سقط منصرف میکنند.
وی در خصوص آمار سقطهای ناشی از مشکلات اقتصادی گفت: تنها ۲۳ الی ۲۵ درصد از دلایل سقط به موضوع اقتصادی مربوط میشود. همکاران ما با این افراد همراهی کرده و از آنها حمایت میکنند.
وی بارداری در دوران عقد را یکی از علتهای سقط جنین دانست و گفت: یکی از علتهای سقط، بارداری در دوران عقد است که در مراکز نفس حمایتهای مادی و معنوی برای این افراد انجام میشود؛ بهعنوان مثال برای آنها سیسمونی و جهیزیه تهیه کردهایم تا از سقط این افراد جلوگیری شود.
زارع زاده در خصوص اهمیت کاهش آمار سقط جنین گفت: اجرای طرح نفس و تلاش برای جلوگیری از سقط عمدی فقط برای افزایش جمعیت نیست. اگر ایران ۳۰۰ میلیون هم جمعیت داشت ما باز این طرح را اجرا میکردیم؛ زیرا موضوع سقط موضوعی است که از نظر روحی و جسمی میبه مادران آسیب میرساند. همچنین سقط جنین یک کار غیر انسانی است.
وی در خصوص میزان حمایت از خانوادههای منصرف شده از سقط توضیح داد: مشاوره و حمایتها از خانوادههای منصرف شده از سقط تا دو سالگی فرزند ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از جاهایی که مراکز نفس در آن حضور دارد مراکز درمان ناباروری است؛ در این مراکز خانوادههایی قرار دارند که بچهدار نمیشوند. زمانی که خانوادههایی که قصد دارند به این مراکز مراجعه میکنند و افرادی را میبینند که در حسرت فرزند داشتن هستند از سقط منصرف میشوند. صحبت و درد و دل کردن این خانوادهها با یکدیگر نوعی مشاوره است.
در ادامه جباری در خصوص آمار سقط بیان کرد: نزدیک به ۶۰ درصد از سقطهای عمد در خانه و ۴۰ درصد در سایر مراکز و به واسطه مراکز زیرزمینی، فروش دارو و ... انجام میشود.
وی تأکید کرد: اگر پزشک، داروساز، ماما و... ابزارهای سقط جنین را بفروشد پروانه او باطل خواهد شد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت بیان کرد: خانوادهها نباید از سقط جنین این تصور داشته باشند که جنین یک لخته خون است. بلکه باید بدانند که یک جنین حتی اگر یک هفتهاش باشد، انسان است و حق دارد. نباید او را یک لخته خون تصور کنند.
وی در ادامه بیان کرد: همیشه انگشت اتهام در خصوص سقط به سمت مادران است، در حالی که در اغلب موارد پدر و مادر باهم تصمیم به سقط میگیرند. در خصوص سقط باید فرهنگسازی مناسب انجام شود.
جباری توضیح داد: بسیاری از خانوادهها به اشتباه فکر میکنند که جنین زیر ۴ ماه جان و روح ندارد. اما جنین از روزی که در رحم مادر به وجود میآید جان داشته و حق زندگی دارد.
منبع: خبرگزاری فارس