وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

داروهایی که جانتان را می گیرد

  • کد خبر: ۲۹۸۸۷۰
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
داروهایی که جانتان را می گیرد
رئیس کنترل کیفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی مریم اخگری می‌گوید: عمده دارو‌های چاقی و لاغری حاوی ترکیبات کورتونی هستند و کارایی کلیه و کبد مصرف کنندگان را به شدت کاهش می‌دهند؛ لذا از هموطنان تقاضا می‌کنیم که برای کاهش یا افزایش وزن به هیچ عنوان از این دارو‌ها خریداری نکنند.

به گزارش شهرآرانیوز، امروزه بسیاری افراد درصدد این هستند که با آسان‌ترین راه بتوانند به وزن و اندام ایده‌آل خود برسند؛ در نتیجه مصرف دارو‌های چاقی و لاغری بین بسیاری افراد شیوع پیدا کرده به‌طوری که برخی بدون مشورت با متخصص تغذیه یا غدد از این دارو‌ها استفاده می‌کنند.

رئیس کنترل کیفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی می‌گوید: یک‌سری دارو‌های لاغری و چاقی در بازار سیاه دارویی توزیع می‌شود و متأسفانه هم‌وطنان هم به توصیه دوستان و آشنایان و فضای مجازی و بدون هیچ‌گونه اطلاعی این دارو‌ها را خریداری می‌کنند.

قیمت دارو‌های لاغری و چاقی مشخص نبوده و بستگی به انصاف داروخانه‌ها و عطاری‌ها دارد؛ به‌طوری که از ۷۰ هزار تومان تا ۷۰۰ هزار تومان متغییر است.

یکی از فروشندگان داروی لاغری ادعا می‌کند به‌واسطه محصولی که می‌فروشد می‌توانید در یک ماه ۸ کیلو وزن کم کنید؛ به عبارتی با مصرف یک دوره شش‌ماهه از این دارو می‌توان نصف وزن یک فرد ۱۰۰ کیلویی کم شود.

این در حالی است که به گفته متخصصان تغذیه کاهش وزن باید در ماه حداکثر ۲ کیلوگرم باشد.

به گفته اخگری از مهم‌ترین عوارض مصرف دارو‌های چاقی «احتباس آب و الکترولیت در پوست بدن است» و «مصرف این دارو‌ها در درازمدت می‌تواند موجب ازبین‌رفتن استخوان‌ها و برهم‌زدن تعادل هورمونی در بدن افراد شود.»

کارشناس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو الناز ذوقی می‌گوید: «ترکیباتی که توسط افراد غیرمتخصص و عطاری‌های غیرمجاز برای کاهش وزن پیشنهاد می‌شوند ممکن است دارای مواد مخدر باشند.» 

جراح چاقی مرتضی موسوی نیز می‌گوید: این قرص‌ها می‌توانند تولید آنزیم‌های چربی را کاهش دهند و با افزایش سروتونین، اشتها را کاهش داده و میزان مصرف غذا را کنترل کنند که در نهایت به لاغری منجر می‌شود.

در مقابل، دومنیکا روبینو، مدیر مرکز تحقیقات و مدیریت وزن واشنگتن می‌گوید: «طبق مطالعاتی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، بیشتر اشخاصی که برای لاغری، از دارو‌های کاهش وزن استفاده کرده بودند، در فاصله خیلی کوتاهی از قطع دارو ۶۰ درصد وزنی را که از کاهش داده بودند، دوباره به دست آوردند.» 

رئیس کنترل کیفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی تأکید می‌کند: «دارو‌های افزایش وزن غدد درون‌ریز را در بدن دچار اختلال می‌کنند و فرد را به سمت نارسایی کلیه و کبد و عقیمی و عوارض دیگر می‌برند.» 

به گفته این مقام مسئول در پزشکی قانونی این دارو‌ها که به‌عنوان دارو‌های گیاهی معرفی می‌شوند کاملاً تقلبی و فاقد برچسب اصالت هستند و وزارت بهداشت آنها را تأیید نکرده است. 

متخصصان پزشکی معتقدند قرص‌های کاهش وزن بدون ارزیابی پزشک لاغری، می‌تواند عوارضی همچون بی‌خوابی، اختلالات خواب، بی‌قراری افزایش ضربان قلب و فشارخون داشته باشند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->