به گزارش شهرآرانیوز، روز چهارشنبه، ۹ آبان ۱۴۰۳، خبر مرگ مشکوک دختر یازدهساله کاشمری تیتر تکاندهنده رسانهها شد. دختری به نام «مهسا» که مرگش در یکی از مراکز درمانی کاشمر با علائم کبودی و شکستگی بر روی بدن، به عوامل انتظامی و قضایی گزارش شد. در همین راستا برای مشخصشدن زوایای پنهان این مرگ مشکوک پروندهای در دادستانی شهرستان کاشمر تشکیل شد و تحقیقات آغاز گردید.
امروز بعد از گذشت ۱۰ روز از این اتفاق، حجتالاسلام اسماعیل بلوچزاده، دادستان عمومی و انقلاب کاشمر، در خصوص آخرین نتایج تحقیقات این حادثه به شهرآرانیوز گفت: ضربوجرح و مراقبتنکردن زن و مردی که وی را به فرزندخواندگی قبول کرده بودند، محرز شده است و آنها الان در بازداشت هستند. در حال حاضر منتظر اعلام نتیجه کالبدشکافی پزشکی قانونی در خصوص علت تامه فوت هستیم.
وی تأکید کرد: در بحث اشخاص حقیقی و حقوقی و اداراتی که در خصوص واگذاری این کودک به خانواده و نظارت بر نحوه نگهداری وی کوتاهی یا ترک فعل کرده باشند نیز ورود کردهایم و منتظر هستیم مدارک و مستندات در این خصوص ارسال شود.
دادستان عمومی و انقلاب کاشمر در خصوص مجازات زن و مرد مجرم در این پرونده گفت که تا مشخصشدن نتیجه پزشکی قانونی و معلومشدن اینکه قتل عمدی بوده یا غیرعمد نمیتوان اظهار نظر دقیقی داشت. اگر عمدیبودن قتل محرز شود، حکم قصاص نفس است و اگر غیرعمدی باشد، حبس و جریمه نقدی.
اعظم حسنزاده، رئیس بهزیستی کاشمر نیز در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز تأکید کرد: فرایند واگذاری فرزندان بهزیستی از طریق اداره کل بهزیستی خراسان رضوی انجام میشود و ما در شهرستان نقشی نداریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اداره بهزیستی در شهرستان کاشمر وظیفه خود در مورد نظارت و بازدید از شرایط کودک فوتشده را پس از واگذاری انجام داده یا خیر گفت که «این کار را انجام دادیم»، اما در خصوص تعداد دفعات و آخرین دیدار با کودک واگذارشده، پاسخی نداد.
این در حالی است که حوزه اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره اینکه آیا روند کامل آزمایشهای روانپزشکی برای زن و مردی که مهسا و برادرش را به فرزندخواندگی گرفته بودند، انجام شده یا خیر، به روزنامه شرق اعلام کرده است: «خانواده فرزندپذیر ساکن شهر کاشمر، تمام مراحل برای پذیرش کودک از جمله اخذ تأییدیههای مختلف و همچنین تأییدیه پزشکی و روانپزشکی را طی کرده بودند. علاوهبراین به آنان خدمات مشاوره روانشناسی در چندین مرحله داده شده است. روند حضور دو فرزندخوانده که فاقد سرپرست مؤثر بودهاند، براساس پروتکلهای فرزندخواندگی صورت پذیرفته و هردو در مرحله سرپرستی آزمایشی بودهاند».
بر اساس گزارش «شرق»، یکی از کارمندان سازمان بهزیستی استان خراسان به عنوان منبع آگاه اظهار کرده که در بدن مهسا رد سوختگی وجود دارد و این کودک و برادرش هردو در سهماهی که در خانه این دو نفر بودهاند، بارها مورد خشونت فیزیکی و سوءاستفاده قرار گرفتهاند؛ ادعایی که نظارت بهزیستی را بر زندگی مهسا و برادرش پس از واگذاری به خانواده به چالش میکشد.
مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، در این خصوص به شهرآرانیوز گفت:«پرونده در مجموعه قضایی شهرستان در حال بررسی است، مرجعیت مجموعه قضایی برای ما قابل احترام و لازم الاجراست، منتظر اعلام نتیجه ایشان پس از بررسیها هستیم.»