قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۸ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های اضافی از حقوق را پس بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳) ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها ۶۰ درصد خودرو‌های جدید تولید داخل در آزمون معاینه فنی مردود می‌شوند ویدئو | بورس به‌زودی ۲۴ساعته خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) | نارنگی موجود در بازار با ۳ قیمت
سرخط خبرها

چشم امید ۵۰ میلیون خانواده کارگری ایران به هیئت‌رئیسه مجلس

  • کد خبر: ۲۹۹۲۶۶
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
چشم امید ۵۰ میلیون خانواده کارگری ایران به هیئت‌رئیسه مجلس
در حالی طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار به‌منظور افزایش دستمزد کارگران به‌اندازه تورم هنوز در هیئت‌رئیسه مجلس است که جامعه پنجاه‌میلیون‌نفری کارگران از هیئت‌رئیسه مجلس انتظار دارد در اعلام وصول و ارجاع این طرح به کمیسیون اجتماعی مجلس، تسریع کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود ۴ ماه تا پایان سال باقی مانده است و طبق سنوات گذشته جلسات کمیته مزد ذیل شورای‌عالی کار باید تا الآن تشکیل جلسه می‌داد تا بحث هزینه‌های سبد معیشت را بررسی و تعیین کند تا پس از آن با شرایط آسان‌تری در شورای‌عالی کار بحث مزد بررسی شود.

سال گذشته این جلسات برگزار نشد و باعث شد مزدی که در جلسات شورای‌عالی کار تعیین شده بود، نسبت به سنوات قبل از واقعیت دورتر باشد و همین موضوع باعث نارضایتی کارگران شد و نمایندگان کارگری مصوبه شورای‌عالی کار را در سال ۱۴۰۳ امضا نکردند.

یکی از نقد‌های کارگران به دستمزدی که در شورای‌عالی کار تعیین می‌شود، روش تعیین مزد است. نمایندگان کارگران معتقد هستند که دستمزد می‌بایست مطابق تورم و تأمین‌کننده سبد معیشت کارگران باشد، این موضوع در ماده ۴۱ قانون کار اشاره شده است، اما به‌درستی اجرا نمی‌شود، چرا که در متن قانون اشاره دقیق نشده است که دستمزد باید به‌اندازه تورم باشد، بلکه آنچه در قانون آمده است اشاره به این است که دستمزد با توجه به نرخ تورم تعیین شود، همین موضوع باعث شده است هرساله دستمزد کارگران پایین‌تر از نرخ تورم تعیین شود. ازآن‌جایی که تورم در اقتصاد ایران همواره روند صعودی داشته است، عدم توجه به تناسب تورم با دستمزد باعث عقب‌ماندگی مزدی کارگران شده است.
همین مسئله باعث شد طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار با تأکید بر افزایش دستمزد کارگران به‌اندازه تورم در تیرماه سال جاری توسط آقای ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با امضای برخی نمایندگان مطرح شود.

هرچند طی ۴ ماه گذشته شاهد خبر‌های ضدونقیضی از طرح اصلاح ماده ۴۱ برای تعیین مزد کارگران به‌اندازه تورم از سوی برخی نمایندگان بودیم، و در ابتدا اعلام شد این طرح را هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول کرده و به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده است، ولی در نهایت مشخص شد که هنوز این طرح را هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول نکرده است.

در حالی انتقاد‌ها به مجلس در خصوص بی‌توجهی به مسئله دستمزد پایین‌تر از تورم کارگران و طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار طی روز‌های گذشته کمی شدت گرفت که به‌یک‌باره اعلام شد؛ طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار برای ترمیم و اصلاح فرمول تعیین مزد کارگران اصلاً هنوز از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول نشده است که بخواهد به کمیسیون تخصصی آن یعنی کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع و بررسی شود.

در زمان حاضر این طرح که می‌تواند بخشی از مشکلات جامعه کارگری درباره دستمزد را رفع کند، در هیئت رئیسه مجلس است و به‌اعتقاد کارشناسان با توجه به اینکه حدود ۴ ماه تا پایان سال باقی مانده است، باید سریعتر این طرح به کمیسیون اجتماعی ارجاع شود و در آن کمیسیون بررسی شود تا در تعیین دستمزد ۱۴۰۴ کارآیی لازم را داشته باشد، در واقع فرصت زیادی برای مجلسی‌ها درباره تصویب این طرح نیست، چرا که تنها ۴ ماه تا پایان سال و برگزاری جلسات مزدی و بررسی‌های مختلف پیرامون دستمزد باقی مانده است.

در زمان حاضر یکی از درخواست‌های جامعۀ ۱۵ میلیونی کارگری که به‌لحاظ جمعیت بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند، مسئله تعیین مزد سالانه حداقل به‌اندازه تورم است که در اغلب سال‌های گذشته کمتر از نرخ تورم تعیین شده و ضربه سختی به سبد معیشت کارگران زده است. انتظار جامعه کارگری از هیئت رئیسه مجلس این است که این طرح را سریعتر در اولویت کاری مجلس دوازدهم قرار دهد، به‌امید آنکه شاید دستمزد سال ۱۴۰۴ کارگران به‌اندازه تورم افزایش یابد و بتواند بخشی از عقب‌ماندگی مزدی کارگران را جبران کند.

منبع: تسنیم

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->