راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

گلایه همراهان بیماران از نبود جایی برای اقامت در اطراف بیمارستان‌های مشهد

  • کد خبر: ۲۹۹۴۰۵
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
گلایه همراهان بیماران از نبود جایی برای اقامت در اطراف بیمارستان‌های مشهد
در نزدیکی اغلب بیمارستان‌های دولتی مشهد هتل آپارتمان و مسکن اجاره‌ای ارزان‌قیمت وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برای خانواده‌ای که با هزار درد و رنج، فاصله و مسافت زیادی را به جان خریده است تا از اقصی نقاط استان و حتی کشور خود و بیمارش را به یکی از بیمارستان‌های دولتی مشهد برساند، هیچ دردی جانکاه‌تر از این نیست که بعد از هزار توی فرایند بستری شدن بیمار، مستأصل بماند که چگونه برای اقامت خود سقفی پیدا کنند.

در نزدیکی اغلب بیمارستان‌های دولتی مشهد هتل آپارتمان و مسکن اجاره‌ای ارزان‌قیمت وجود ندارد، حتی در بهترین حالت اگر خانواده همراه بیمار بخواهد هتل یا آپارتمانی را برای اسکان خود اجاره کنند باز معضل مسافت عریض و طویل محل اسکان تا بیمارستان آن هم در کلان‌شهری که عمدتا در همه ساعات از شبانه‌روز ترافیک دارد، مزید بر‌علت می‌شود.

همراه‌سرا‌های بیمار از وعده تا عمل!

اواخر سال‌۱۳۹۵ که پارکینگ طبقاتی بیمارستان امام رضا (ع) در خیابان ابن‌سینا بهره‌برداری شد. بهره‌برداری از بزرگ‌ترین اقامتگاه همراهان بیمار در طبقه همکف این پارکینگ نیز کلید خورد. آن زمان، ساخت این همراه‌سرا به عنوان خدمتی بی‌منت رسانه‌ای شد، غافل از اینکه در‌های این همراه‌سرا مانند تعدادی از همراه‌سرا‌های موجود در مشهد شاید نتواند به‌درستی به روی همراهان بیمار باز شود و قفل کمبود‌ها در این بخش همچنان باز نشود.

اغلب همراهان بیماران بستری در بیمارستان‌های پربیمار مشهد گاهی مجبورند از چند روز تا چند هفته به اقامت در این همراه‌سرا‌ها تن دهند در حالی که شرایط موجود اصلا مورد رضایت آنها نیست. هزینه اقامت در همراه‌سرا‌ها عمدتا رایگان است به همین دلیل در اغب موارد جای خالی در همراه‌سرا پیدا نمی‌شود، زیرا ظرفیت اسکان برای هر نفر در اقامتگاه‌ها از سه تا هفت روز تعریف شده است. در این میان آنها که مجبور هستند سه تا شش ماه در مشهد بمانند در رویارویی با همه این مشکلات مستأصل مانده‌اند.

بازدید میدانی و گفتگو با خانواده‌ها

حوالی ساعت ۳ بعدازظهر که می‌شود میدان بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد جای سوزن انداختن نیست. از پتو و بالش‌های موجود روی برخی زیراندا‌زها می‌توان حدس زد که چه تعداد از خانواده‌ها با همین وضعیت شب را به صبح رسانده‌اند. کمی آن‌طرف‌تر در پیاده‌رو خانواده‌ای پیک‌نیکشان روشن است و بوی املتشان کل فضا را برداشته است.

آن‌طور که می‌گویند برای درمان پدرشان از گرگان راهی مشهد و بیمارستان امام‌رضا (ع) شده‌اند. یکی از این افراد می‌گوید: در اینجا می‌توان هم‌وطنانی را دید که هر کدام با انبوهی از مشکلات مالی، بار سفر بسته و راهی مشهد شده‌اند تا شاید بیمارشان اینجا درمان شود. اغلب همراهان سختی اقامت در جوار بیمارستان را به خاطر بیمارشان به جان می‌خرند.

جای خالی نیست

وی می‌گوید: برای اسکان در همراه‌سرا، به مسئولان ذی‌ربط مراجعه کردیم جای خالی نبود و ظرفیت همراه‌سرا پر بود. حقیقتا توان مالی نداریم که خانه یا اتاق اجاره کنیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در همین حوالی، شب را به صبح برسانیم. روز‌ها زیراندازمان را داخل بیمارستان مقابل بخش دیالیز پهن می‌کنیم و بعد از ساعت ملاقات به همین مکان می‌آییم.

همراه بیمار دیگری که فرزندش در بیمارستان دکتر شیخ بستری است می‌گوید: فرزندم سرطان دارد و هر ماه تقریبا دو هفته‌ای بستری می‌شود ظرفیت همراه‌سرای بیمارستان کودکان دکتر شیخ محدود است. از طرف دیگر در آنجا شرایط اسکان در معبر وجود ندارد به همین دلیل شب‌ها میدان امام رضا (ع) می‌آیم، زیرا امنیت بیشتری دارد و تعداد همراهان بیمار در این محدوده بیشتر است.

این همراه بیمار که از سبزوار به مشهد آمده است بیان می‌کند: در مشهد کسی را نداریم. هزینه‌های شیمی‌درمانی و داروودرمان فرزندم آن‌قدر زیاد است که پولی برای اسکان برایم باقی نمی‌ماند ترجیح می‌دهم در همین فضای باز شب را به صبح برسانم.

در اطراف بیمارستان قائم (عج) در پیاده‌رو خیابان کوهسنگی خانواده‌ای دیگر مشغول خوردن غذا هستند. تعدادی از اعضای این خانواده که وضعیت پدرشان در بیمارستان قائم (عج) مشهد شرایط معمولی نیست، معتقدند همراه‌سرا‌ها باید از نظر امکانات تکمیل باشند. اینکه فقط سقفی به همراه بیمار داده شود، درست نیست. همراه بیمار برای تهیه غذا مجبور است به بیرون از بیمارستان برود. کاش شرایط همراه‌سرا‌ها از نظر وسایل خواب و خورد و خوراک تکمیل بود.

کارشناس مدیریت امور بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
۳۰ درصد بستری‌ها مربوط به خارج از استان است

«در حال حاضر بالغ بر‌۳۰‌درصد بستری‌های ما در بخش بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه مربوط به بیماران خارج از استان است. این عدد بیانگر آن است که یک سوم بیماران ما در بیمارستان‌های دولتی، خارج از استانی هستند. در مشهد تعداد زیادی از همراهان بیمار هم همواره وجود دارند که نیازمند سقفی برای استراحت هستند.»

 این عبارات را کارشناس مدیریت امور بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر زبان جاری می‌کند و می‌گوید: ما متولی درمان بیماران هستیم. وظیفه ما این است که از صفر تا صد ورود بیمار به مرکز درمانی تا دستیابی وی به سلامتی‌اش را مهیا کنیم. در ذات قانون در حوزه همراه بیمار ما تعهدی نداریم، اما به خاطر مسائل انسان‌دوستانه به موضوع اسکان و سامان‌دهی همراه‌سرای بیماران وارد شده‌ایم.

۵ بیمارستان مشهد همراه‌سرا دارند

محمدرضا مهری بیان می‌کند: در حال حاضر بالغ بر پنج‌بیمارستان در مشهد شامل بیمارستان‌های امام رضا (ع)، قائم (عج)، امدادی، شریعتی و بیمارستان دکتر شیخ با همت خیران و شهرداری مشهد به همراه‌سرا تجهیز شده‌اند.

وی بیان می‌کند: دو بیمارستان اکبر و بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) نیز قرار است به همراه‌سرا تجهیز شوند و در حال ساخت قرار دارند. همراه‌سرا‌ها به ما تحویل داده می‌شود و ما مدیریت مکان و تهیه اقلام اولیه همراهان بیمار، مدیریت تردد و تأمین امنیت را بر عهده می‌گیریم.

کارشناس مدیریت امور بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار می‌کند: تعداد همراه‌سرا‌های موجود در بیمارستان‌های مشهد متفاوت است به عنوان مثال ظرفیت اسکان همراه‌سرای بیمار در بیمارستان دکتر شیخ که دارای تخت است حدود ۹۶ نفر ظرفیت دارد. در سایر همراه‌سرا‌ها فضای بدون تخت برای همراه بیمار در نظر گرفته شده است که وسایل سرمایشی و گرمایشی دارد و نظافتش بر عهده ماست. تهیه وسایل اولیه اسکان نیز با خود همراهان بیمار است.

مهری با بیان اینکه هزینه اقامت‌سرا‌ها رایگان است، می‌افزاید: ظرفیت اسکان در بیمارستان قائم (عج) حدود ۴۰‌نفر و در بیمارستان شریعتی نیز همین تعداد است، بیمارستان‌های امدادی و امام رضا (ع) هم هر کدام ۵۰ نفر ظرفیت اسکان دارند در مجموع حدود ۲۷۶ نفر اسکان در کل همراه‌سرا‌های مشهد وجود دارد که در برابر تنها آمار ۳۰‌درصد از بستری‌های خارج از استانی ما عدد بسیار پایینی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->