بررسی چالش های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا شیوع آنفلوآنزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای پیشگیری از دیابت

  • کد خبر: ۳۰۰۰۲۹
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
توصیه‌هایی برای پیشگیری از دیابت
هرساله در تاریخ ۱۴ نوامبر، «روز جهانی دیابت» گرامی داشته می‌شود.

 به گزارش شهرآرانیوز، این روز به منظور افزایش آگاهی در مورد دیابت به عنوان یک نگرانی حیاتی برای سلامت جهانی گرامی داشته می‌شود و بر اقدامات فردی و جمعی مورد نیاز در جهت بهبود تشخیص، مدیریت و پیشگیری از این بیماری تاکید می‌کند.

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، شعار امسال (۲۰۲۴) این روز جهانی با هماهنگی فدراسیون بین‌المللی دیابت با عنوان «شکستن موانع و پر کردن شکاف‌ها: همبستگی برای بهبود تندرستی در بیماران دیابتی» تعیین شده است که بر اهمیت کاهش خطر ابتلا به دیابت تاکید و تضمین می‌کند که همه افراد مبتلا به دیابت به درمان و مراقبت جامع و باکیفیت این بیماری، دسترسی دارند.

روز جهانی دیابت هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر به مناسبت تولد «فردریک بنتینگ» که در سال ۱۹۲۲ به همراه «چارلز هربرت بست» هورمون انسولین را کشف کرد، گرامی داشته می‌شود.

انواع دیابت

شایع‌ترین انواع دیابت عبارتند از:

دیابت نوع ۲

در این نوع دیابت، بدن انسولین کافی تولید نمیکند و/ یا سلول‌های بدن به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی‌دهند (مقاومت به انسولین).

پیش دیابت

این نوع دیابت یک وضعیت خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به دلایل نامشخصی به سلول‌های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آنها را از بین می‌برد.

دیابت بارداری

دیابت بارداری در زنان در دوران بارداری ایجاد می‌شود. زن مبتلا به دیابت بارداری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ در مراحل بعدی زندگی است.

علائم دیابت

علائم شایع دیابت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

خشکی دهان و افزایش تشنگی
کاهش وزن بی دلیل
تکرر ادرار
تاری دید
خستگی
بی‌حسی در دست یا پا
ترمیم آهسته بریدگی‌ها و زخم‌ها

چگونه قند مصرفی روزانه خود را کنترل کنیم؟

دکتر «لورا اشمیت»، جامعه‌شناس و استاد خط مشی سلامتی دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: همه علاقه زیاد به شکر تقصیر ما نیست؛ تبلیغات و سبک زندگی هم در این زمینه موثرند؛ بنابراین اگر از آن دسته افراد بدشانسی هستید که مدام هوس چیز شیرین می‌کنید، مشکل این است که در محیطی گیر افتاده‌اید که دائما به شما پیام می‌دهد: شکر بخور، شکر بخور!.

اشمیت گفت که او معتقد نیست مردم باید شکر را یک چیز شیطانی بدانند، اما لازم است میزان مصرف آن را کاهش دهند.

او تاکید می‌کند: این شیوه صحبت کردن ما درباره غذا و تغذیه است که مشکل دارد. ما تنها روی مواد یا ترکیبات خاصی تمرکز می‌کنیم. در حالی که از دیدگاه سلامتی، این آن چیزی نیست که اهمیت دارد. آنچه اهمیت دارد، کل رژیم غذایی است و به جای تمرکز روی یک ماده خاص، باید به توازن کلی مواد غذایی در رژیم توجه کنیم؛ مهم این است که نسبت درشت‌مغذی‌ها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات و فیبر) در رژیم غذایی ما متعادل باشند.

با این حال، اشمیت اضافه کرد که آمریکایی‌ها در مصرف شکر «از حد مجاز بسیار فراتر رفته‌اند» و واقعا باید به روش‌هایی فکر کرد که این ماده خاص را کاهش دهد.

اما همان‌طور که می‌دانیم، حذف شکر همیشه آسان نیست، زیرا بسیاری از مواد غذایی از خوراکی‌های مشخصا شیرین مانند نوشابه، کیک و شیرینی‌ها تا موارد پنهانی‌تر مانند غلات صبحانه، نان، ماست و سس گوجه‌فرنگی قند دارند. بر اساس برخی برآوردها، ۷۴ درصد موادغذایی بسته‌بندی‌شده موجود در فروشگاه‌ها حاوی شکر افزوده‌اند.

اشمیت می‌گوید دلیل وجود شکر افزوده در بسیاری از اقلام غذایی کاملا روشن است؛ شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی سه ماده دارند که می‌توانند از آنها برای خوش‌طعم‌تر کردن غذا استفاده کنند: شکر، چربی و نمک؛ بنابراین در بیشتر غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده، ترکیبی از شکر، چربی و نمک را به‌کار می‌برند. اغلب این مواد به خوراکی‌ها افزوده می‌شوند، چون فرایند صنعتی تولید غذا، طعم خوراکی‌ها را نامطلوب می‌کند؛ بنابراین از آنجا که قطع کامل شکر دشوار است، اشمیت به پنج راهکار برای کاهش مصرف آن اشاره می‌کند.

نوشیدنی‌های شیرین را کنار بگذارید

اشمیت توصیه می‌کند که از مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های مخصوص ورزش، نوشابه‌های انرژی‌زا و آبمیوه‌های غیرطبیعی اجتناب کنید، زیرا حاوی مقدار زیادی شکر افزودنی هستند. مخصوصا کودکان باید از این نوشیدنی‌ها پرهیز کنند، زیرا هیچ ارزش تغذیه‌ای برای آنها ندارد.

مراقب وسوسه‌های شیرین محل کار باشید

اشمیت پیشنهاد می‌دهد از کارفرما یا واحد کاری‌تان بخواهید فروش نوشیدنی‌های شیرین در ماشین‌های خودکار و کافه‌های محل کار را متوقف کنند. بدین ترتیب دیگر برای تهیه این محصولات وسوسه نمی‌شوید.

کارآزمایی‌های بالینی نشان می‌دهند وقتی کارفرمایان فروش نوشیدنی‌های شیرین را متوقف می‌کنند، دور کمر کارمندانی که نوشابه مصرف می‌کردند، طی ۱۰ ماه به‌طور متوسط ۱.۲ سانتی‌متر​​ کمتر می‌شود.

خوراکی‌های شیرین را در خانه از جلو چشم بردارید تا سراغشان نروید

اشمیت می‌گوید برای خودتان و اعضای خانواده برنامه بگذارید که برای خانه شیرینی و مواد حاوی شکر افزودنی نخرید و آنها را فقط وقتی بیرون از خانه هستید، میل کنید. حتی اگر حذف خوراکی‌های شیرین و نوشابه‌ها از خانه نتواند شما را از فکر کردن به آنها بازدارد، به شما زمان می‌دهد تا در برابر تمایل به افراط مقاومت کنید.

مواد غذایی شیرین را در جای خودشان میل کنید

غذا‌های شیرین را برای دسر نگه دارید و اجازه ندهید در تمام بخش‌های رژیم غذایی‌تان نفوذ کنند. زیرا تنها آن چیزی که می‌خورید مهم نیست و زمان و چگونگی مصرف آن نیز اهمیت دارد.

اشمیت می‌گوید که استاندارد مصرف روزانه شکر برای زنان بزرگسال کمتر از ۶ قاشق چایخوری، برای مردان کمتر از ۹ قاشق چایخوری، کودکان کمتر از ۴ قاشق چایخوری و برای خردسالان زیر دو سال، پرهیز از شکر است.

او توصیه می‌کند که به برچسب تغذیه‌ای مواد غذایی بسته‌بندی دقت کنید تا بتوانید میزان شکر اضافی را که در طول روز مصرف می‌کنید، محاسبه کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->