اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال احمر صار شد: احتمال وقوع طوفان تندری و وقوع سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی(۲۹ اسفند ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد: رد پای مرد مستأجر در ناپدید شدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت
سرخط خبرها

برنامه «طرح پزشک خانواده» چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۰۰۳۱
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
برنامه «طرح پزشک خانواده» چیست؟
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پزشک خانواده یک برنامه ملی بوده و نیازمند عزم ملی برای اجراست، گفت: چگونگی اجرای برنامه را ستاد ملی اجرای برنامه به ریاست رئیس جمهور تعیین خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «علی جعفریان» افزود: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع تکلیف قانون برنامه هفتم است. اجرای این قانون می‌تواند نتایج بسیار مثمرثمری داشته باشد، اما باید الزامات اجرای این برنامه هم دیده شود.

وی گفت: برنامه پزشک خانواده یک جراحی بزرگ در نظام سلامت کشور است و باید برای این جراحی آمادگی‌های لازم وجود داشته باشد.

جعفریان ادامه‌داد: ایجاد این آمادگی‌ها در مردم، رسانه‌ها، پزشکان، دولت و سایر بخش‌های ذیربط باید به وجود آید تا برنامه، کامل و درست اجرا شود.

وی اظهار داشت: معاونت بهداشت وزارت بهداشت، برنامه ریزی‌ها برای اجرای پزشک خانواده، الزامات و منابع لازم برای اجرای برنامه را تبیین و اعلام می‌کند تا دولت بر اساس آن برای اجرای برنامه تصمیم بگیرد.

۳۰ میلیون نفر تاکنون تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار گرفته‌اند

جعفریان با بیان اینکه تا پایان امسال برای چگونگی اجرای برنامه پزشک خانواده در سال آینده، برنامه ریزی خواهد شد، گفت: برای اجرای این برنامه در سال جاری منابعی در قانون دیده شده بود که محقق نشد ولی امیدواریم منابع اجرای پزشک خانواده در سال آینده، در بودجه لحاظ شود.

وی با یادآوری این که برنامه پزشک خانواده از سال‌های گذشته در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر در حال اجراست و ۳۰ میلیون نفر نیز تحت پوشش این برنامه هستند، گفت: کادر بهداشت کشور بسیار دلسوز و کم توقع در حال تلاش بوده و مراقبان سلامت و پزشکان در روستا‌ها و شهر‌های مجری برنامه ارتباط بسیار خوبی با بیماران گرفته اند.

این مقام مسئول افزود: در استان‌های فارس و مازندران پزشک خانواده در سطح یک در حال اجراست، اما به دلیل کمبود منابع، در برخی مناطق شهری این استان‌ها کمبود مراقب سلامت و پزشک داریم.

جعفریان با بیان این که برای اجرای پزشک خانواده در کشور چند مدل داریم که از نظر حجم عملیات اجرایی و هزینه‌ای که خواهد داشت با هم متفاوتند، افزود: یک مدل این است که همین سطح یک که در این دو استان اجرا شده را در کل کشور اجرا کنیم. یک مدل این است که در همین دو استان اول برنامه را با اجرا در سطوح دو و سه تخصصی، تکمیل و اجرا کنیم سپس به سراغ سایر مناطق کشور برویم. یک مدل هم این است که ابتدا برنامه را در استان‌های همجوار این دو استان شروع کنیم و به تدریج برنامه را در سایر استان‌های کشور گسترش دهیم.

پزشک خانواده یک برنامه ملی است نه صرفا برنامه وزارت بهداشت

وی اضافه کرد: همه این مدل‌ها قابل طرح و اجراست و بسته به منابعی که در سال ۱۴۰۴ به برنامه پزشک خانواده اختصاص داده می‌شود می‌توان یک مدل را انتخاب و اجرا کرد.

جعفریان با تاکید بر این که پزشک خانواده یک برنامه ملی است نه صرفاً برنامه وزارت بهداشت، زیرا رییس ستاد اجرایی آن رییس جمهور است، گفت: ما در پزشکی خانواده باید یک تغییر رفتاری اساسی ایجاد کنیم. مردم باید بدانند مدلی که از بیمه اکنون استفاده می‌کنند با اجرای این برنامه تغییر می‌کند. این کار نیازمند یک فرهنگسازی و اطلاع رسانی است.

جعفریان اضافه کرد: وزارت بهداشت در این مقطع برنامه‌ها و روش‌های مختلف اجرای پزشک خانواده را به دولت و سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌کند. دولت هر روشی را انتخاب کرد وزارت بهداشت اجرا خواهد کرد؛ لذا سطح اجرای برنامه را دولت تعیین می‌کند.

وی با اشاره به این که پزشک خانواده در کوتاه مدت هزینه‌ای از نظام سلامت کم نمی‌کند و اجرای آن آثار بلندمدت خواهد داشت، بیان داشت: باید برای این برنامه یک ردیف بودجه مستقل و ثابت دیده شود تا برنامه عملیاتی باشد. باید منبع اجرای این برنامه هم پایدار و هم کافی باشد.

جعفریان در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت متعهد به اجرای پزشک خانواده است. همه برنامه‌های لازم برای اجرای این برنامه را هم تدارک دیده است، منتها سطح اجرای برنامه مستلزم این است که دولت چه میزان منابعی را به آن اختصاص دهد و همچنین ستاد ملی پزشک خانواده کدام مدل از انواع مدل‌های اجرای برنامه را انتخاب کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->