۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد
سرخط خبرها

«سرماخوردگی»، شایع‌ترین بیماری تنفسی این روزها

  • کد خبر: ۳۰۱۱۶۳
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰
«سرماخوردگی»، شایع‌ترین بیماری تنفسی این روزها
نتایج رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور نشان می‌دهد که «رینوویروس‌ها» با ۱۶.۱ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در کشور هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، با کاهش دمای هوا در فصول پاییز و زمستان، شاهد افزایش بیماری‌های تنفسی در جامعه هستیم. یکی از شایع‌ترین عوامل این افزایش بیماری‌ها، ویروس‌ها هستند که در این ایام بیشتر شیوع پیدا می‌کنند.

وزارت بهداشت، رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور را در آبان ماه سال جاری با تعداد ۱۲۴ نمونه از نظر ۲۱ پاتوژن تنفسی، در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی انجام داده است؛ نتایج نشان می‌دهد که "رینوویروس‌ها" با ۱۶.۱ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در کشور هستند.

همچنین براساس رصد وزارت بهداشت، میزان شیوع ویروس‌های آنفلوانزا ۸.۹ درصد و ویروس کرونا ۳.۲ درصد است.

درصد فراوانی ویروس‌های تنفسی شناسایی شده در سال ۱۴۰۳، در نمودار زیر نمایش داده شده است.

علائم ابتلا به رینوویروس‌ها

رینوویروس‌ها، که مهم‌ترین عامل سرماخوردگی هستند، به‌ویژه در این فصول، باعث بروز علائم تنفسی همچون سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی می‌شوند.

رینوویروس‌ها معمولاً در مجاری هوایی فوقانی دستگاه تنفسی انسان زندگی می‌کنند و باعث التهاب در بینی و گلو می‌شوند. علائم معمولی آن شامل عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، و گلودرد است. با این حال، این ویروس‌ها معمولاً بیماری را به‌طور خفیف‌تر ایجاد می‌کنند و بیشتر افراد با سیستم ایمنی سالم به راحتی بهبود می‌یابند.

علائم آنفلوانزا چیست؟

بعد از رینوویروس‌ها، ویروس‌های آنفلوانزا شایع‌ترین ویروس‌های در گردش در کشور در آبان ماه بوده‌اند. علائم اولیه ابتلا به ویروس آنفلوانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه می‌یابد ولی سایر علامت‌های بیماری پس از ۲ روز تا یک هفته بهبود می‌یابد.

آنفلوانزا تا چند روز قابل انتقال است؟

دفع ویروس آنفلوانزا معمولاً بین ۳ تا ۵ روز بعد از بروز علائم بیماری و در کودکان تا ۷ روز ادامه خواهد داشت. در صورت ابتلا به آنفلوانزا بهتر است در منزل بمانید و تا موقعی که تب شما قطع نشده از منزل بیرون نیایید. معمولاً یک روز پس از قطع تب بیماری قابل سرایت نیست و می‌توانید در اماکن عمومی حضور پیدا کنید.

درمان آنفلوانزا

درمان بیماری معمولاً شامل استفاده از دارو‌هایی برای تخفیف علائم است. استفاده از دارو‌های تب بُر، مسکن، ضد احتقان و آبریزش بینی و دارو‌های مناسب برای سرفه صرفاً به کاهش علائم بیماری کمک می‌کنند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس‌های تنفسی هستند؟

با این که ویروس‌های تنفسی ممکن است بسیاری از افراد را آلوده کند، اما ابتلا به این ویروس‌ها در برخی از گروه‌های سنی و بیماران، می‌تواند باعث به خطر افتادن جان افراد شود. از جمله:

سالمندان (افراد بالای ۶۵ سال)
بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی، خونی، کلیوی، کبدی، دیابت
زنان باردار
کودکان ۶ ماه تا زیر ۵ سال

درمان ویروس‌های تنفسی نیاز به آنتی بیوتیک‌ها دارد؟

با توجه به اینکه عامل بیماری‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی ویروس است، آنتی بیوتیک‌ها هیچ تاثیری روی این بیماری‌ها ندارند. تنها در صورتی که بیماری شما شروع به بهبود کرده ولی ناگهان مجدداً عود کند احتمالا دچار عفونت باکتریایی شده‌اید. در این هنگام باید با مراجعه به پزشک در صورت نیاز برای درمان عفونت باکتریایی، آنتی بیوتیک مصرف کنید و بنابراین باید از مصرف خودسرانه چرک‌خشک‌کن‌ها در این بیماری‌ها اجتناب کنید.

توصیه‌های ساده برای پیشگیری از ویروس‌های تنفسی

شستن مکرر دست‌ها
رعایت فاصله اجتماعی (حداقل یک متر از فرد مبتلا)
پرهیز از حضور در اماکن بسته در صورت دارا بودن علائم بیماری
استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه
مراجعه به پزشک در صورت احساس تنگی نفس و تشدید علائم بیماری

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->