ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود
سرخط خبرها

برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۳۳۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
به نظر می‌رسد دارو‌هایی که قبلاً توسط میلیون‌ها بیمار دیابتی مصرف شده‌اند، به کاهش حملات آسم تا ۷۰ درصد کمک می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دو داروی متفورمین و GLP-۱ از پرمصرف‌ترین دارو‌های دیابت هستند.

مطالعه بر روی ۱۳۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت و آسم نشان داد که متفورمین احتمال بیماران را برای حملات آسم تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد در حالی که افزودن یک داروی GLP-۱ آن را تا ۴۰ درصد دیگر کاهش می‌دهد.

به گفته نویسندگان، به نظر می‌رسد این اثرات به چیزی بیش از بهبود در کنترل قند خون یا کاهش وزن وابسته است و نشان می‌دهد که متفورمین و GLP-۱ ممکن است مستقیماً بر عملکرد راه‌های هوایی برای کاهش آسم تأثیر بگذارند.

تیمی به سرپرستی «کلوئی بلوم» از کالج امپریال لندن، می‌گویند: «یافته‌ها پتانسیل استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت را به درمان‌های جایگزین بسیار مورد نیاز برای آسم نشان می‌دهد».

محققان توضیح دادند، مدت هاست که دلایل خوبی وجود دارد که متفورمین ممکن است سلامت تنفسی بیماران آسمی را بهبود بخشد. آنها گفتند که این دارو اثرات ضد التهابی دارد و همچنین به نظر می‌رسد که برخی از تغییرات در مجاری هوایی را که آسم ایجاد می‌کند، معکوس می‌کند.

داده‌های مربوط به GLP-۱ اثرات مشابهی را نشان می‌دهد: همان گیرنده‌های سلولی که دارو‌ها روی مغز کار می‌کنند، در ریه‌ها یافت می‌شوند، و همچنین تصور می‌شود که GLP-۱ پاسخ‌دهی بیش از حد مجرای هوایی را کاهش می‌دهد.

برای یافتن این موضوع، تیم بلوم سوابق بیمارستانی حدود ۱۲۷۰۰ بیمار دیابت نوع ۲ را که به آسم نیز مبتلا بودند، پیگیری کردند. آنها همچنین استفاده هر بیمار از دارو‌های مختلف دیابت را ردیابی کردند. داده‌ها از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده است. نتایج چشمگیر بود.

محققان دریافتند: «متفورمین با کاهش خطر حملات آسم تا حدود ۳۰٪ مرتبط است. هنگامی که بیماران به عنوان یک درمان اضافی GLP-۱ نیز دریافت کردند، با کاهش خطر اضافی تقریباً ۴۰٪ همراه بود.»

با نگاهی دقیق‌تر به داده‌ها، تیم بلوم دریافت که تغییرات در کنترل قند خون یا وزن در حین مصرف دارو‌ها ارتباط چندانی با ارتباط متفورمین و استفاده از GLP-۱ با بهبود آسم ندارد.

بنابراین، یافته‌ها یک امکان جدید بالقوه هیجان‌انگیز را نشان می‌دهد: دادن متفورمین یا GLP-۱ به افراد مبتلا به آسم برای کمک به درمان اختلال تنفسی و هر نوع دیابت زمینه‌ای.

گروه بلوم به این نتیجه رسیدند که این نوع مداخلات دارویی اولیه برای بزرگسالان مبتلا به آسم و اختلال متابولیک ممکن است فوایدی داشته باشد.

آنها می‌گویند تحقیقات بیشتر، از جمله کارآزمایی‌های بالینی، برای تأیید مزایای مشاهده شده در این مطالعه و درک بهتر اینکه چگونه دارو‌های دیابت ممکن است مراقبت از آسم را بهبود بخشند، ضروری است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->