پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۱۶۹۲
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود
فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تشنج زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی مغز هم‌زمان با هم تحریک شوند و تشنج‌های تکرارشونده نیز صرع محسوب می‌شود. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهران بیرقی طوسی با اشاره به اینکه تشنج‌های تکرارشونده صرع محسوب می‌شود، اما تشنج‌هایی که در پی تب ایجاد شود حتی اگر چند بار تکرار شود صرع نام‌گذاری نمی‌شود، گفت: حمله‌های عصبی ممکن است تشنجی یا غیرتشنجی باشد که اگر این حمله‌ها تشنجی باشد، مصداق صرع می‌شود.

وی با بیان اینکه تشنج‌های تکرارشونده کودکان، صرع محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: هر تشنجی ممکن است در هر سنی شروع شود، حتی در دوران جنینی نیز ممکن است تشنج بروز کند. 

دکتر بیرقی‌طوسی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به دلیل متابولیک و کمبود و اختلالات ساختمانی خاص مغز از لحظه‌ای که نوزاد به دنیا می‌آید، تشنج به علل مختلف بروز می‌کند، اظهار کرد: در برخی اوقات نیز نوزاد به دلیل حوادث زایمانی دچار تشنج می‌شود که اگر این تشنج‌ها غیر برانگیخته باشند، صرع در نظر گرفته می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تروما‌های سر باعث تشنج نمی‌شود، اما چون بیمار ژن تشنج داشته آن ژن خود را نشان می‌دهد، اظهار کرد: تشنج بیش از ۳۰ دقیقه می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به مغز وارد کند.

دکتر بیرقی‌طوسی عنوان کرد: نقص توجه، اختلالات یادگیری، رفتاری و گفتاری همراه با یبوست طولانی و تشنج‌های طولانی می‌تواند صدمات زیادی به مغز وارد کند. 

فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فیلم‌برداری از تشنج کودک می‌تواند زمینه تشخیص درست بیماری را برای پزشک فراهم کند، گفت: بیش از ۷۰ درصد موارد صرع با دارو کنترل و حتی درمان می‌شوند و برای ۳۰ درصد باقی‌مانده، راهکار‌های درمانی دیگری پیشنهاد می‌شود. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ام‌آرآی خاص و نوار مغز ۲۴ساعته، رژیم کتوژنیک یا تحریک عصب واگ، روش‌های جراحی و ژن‌درمانی برای بیماران پیچیده‌تر توصیه می‌شود، گفت: انواع بیماری صرع در کودکان شامل تشنج صرعی کانونی است که زمانی اتفاق می‌افتد که فعالیت الکتریکی در یک یا چند ناحیه، از یک سمت مغز کودک دچار اختلال می‌شود. قبل از وقوع این بیماری، امکان دارد کودک علائمی از خود نشان دهد که این نشانه‌ها شامل احساساتی مانند ترس یا سرخوشی، تغییرات بینایی، تغییر در حس بویایی و ناهنجاری‌های شنوایی است.

وی بیان کرد: صرع عمومی در هر دو طرف مغز اتفاق می‌افتد؛ یعنی پس از تشنج، کودک هوشیاری خود را از دست می‌دهد و احساس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری صرع یکی از عواملی است که روی افسردگی و اضطراب و تشدید آن تاثیر می‌گذارد، اما از آنجاکه افسردگی معمولاً در کودکان قابل‌تشخیص نیست، والدین آن را متوجه نمی‌شوند؛ چراکه علائم افسردگی در کودک بیمار به‌عنوان احساسات طبیعی و تغییرات روانی شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افسردگی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری می‌تواند در پی ابتلا به صرع در کودکان انجام شود، گفت: والدین باید بتوانند فضای آرامی را در منزل برای او ایجاد کنند تا چیزی موجب عصبانیت کودک نشود.

دکتر بیرقی‌طوسی با بیان اینکه تعلل در امر واکسیناسیون کودک نباید اتفاق بیفتد، زیرا این واکسن‌ها می‌توانند از کودک در برابر برخی بیماری‌هایی که منجر به صرع می‌شوند، پیشگیری کنند، گفت: مصرف بموقع دارو و مراقبت از سر دربرابر ضربه و نیز تغذیه مناسب تأثیرات بسزایی در بهبود حال بیماران دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->