پزشکیان: تمام دعوا‌ها به خاطر منیّت‌هاست فرمانده نیروی دریایی ارتش: امروز تراز کشورمان در ساخت صنایع و تجهیزات بسیار پیچیده دریایی است واگذاری اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها به وزارت کشور (۴ دی ۱۴۰۳) عراقچی: موشک‌های یمنی محاسبات ائتلاف آمریکایی-صهیونی را بر هم زده است آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اعضای هیئت اجرایی مرکزی انتخابات شورا‌های اسلامی کشور انتخاب شدند (۴ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۱۸۲۵
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
اعضای هیئت اجرایی مرکزی انتخابات شورا‌های اسلامی کشور انتخاب شدند (۴ آذر ۱۴۰۳)
اعضای هیأت اجرایی مرکزی انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران به عنوان مجری انتخابات با رای نمایندگان مجلس مشخص شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در جلسه صحن علنی روز یکشنبه - چهارم آذرماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران در دستور کار قرار گرفت و موادی از این طرح به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس ماده ۱۸، وزارت کشور زیر نظر هیأت اجرائی مرکزی، مجری انتخابات است. وزیر کشور موظف است به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که بیست روز پیش از ثبت‌نام داوطلبان، هیأت اجرائی مرکزی را با ترکیب زیر تشکیل دهد:

۱- وزیرکشور (رئیس هیأت)
۲- وزیر اطلاعات
۳- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
۴- دادستان کل کشور
۵- رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۶- رئیس سازمان ثبت احوال کشور
۷- رئیس ستاد انتخابات کشور
۸- ۶ نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی - اجتماعی، حقوقی، علمی و اقتصادی در سطح ملی به عنوان معتمدان مردمی به‌گونه‌ای که حتی‌الامکان یک نفر از هر یک از حوزه‌های مذکور در آن حضور داشته باشد.



در تبصره ۱ آمده است: حکم اشخاص مذکور در این ماده توسط وزیر کشور صادر می‌شود.

بر اساس تبصره ۲، یکی از اعضای هیات مرکزی نظارت می‌تواند در جلسات هیأت اجرائی مرکزی بدون حق رأی حضور داشته باشد.

در تبصره ۳ آمده است: جلسات هیأت اجرائی مرکزی با حضور حداقل یازده نفر رسمیت می‌یابد و مصوبات آن با رأی حداقل نه نفر از اعضای حاضر معتبر است.

بر اساس تبصره ۴، اولین جلسه هیأت اجرائی مرکزی با دعوت وزیر کشور تشکیل می‌شود و نایب رئیس از بین اعضای هیأت با اکثریت آراء انتخاب می‌شود. مسئولیت دبیری هیأت اجرائی مرکزی با دبیر ستاد انتخابات کشور خواهد بود که با پیشنهاد وزیرکشور و تأیید هیأت اجرائی مرکزی انتخاب می‌شود.

وظایف جدید هیأت اجرائی مرکزی انتخابات شورا‌های اسلامی کشور تعیین شدند

وظایف هیأت اجرائی مرکزی، علاوه بر مواردی که در قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران برعهده آنها گذاشته شده، در طرح اصلاحی مشخص شدند.

در ماده ۳۵ مکرر (۱) این طرح آمده است: به منظور تعیین معتمدان مردمی هیأت اجرائی مرکزی، وزیر کشور در مجموع ۳۰ نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی- اجتماعی، علمی، اقتصادی و حقوقی کشور را که دارای صلاحیت‌های مندرج در ماده (۳۱) این قانون باشند، به عنوان معتمد به هیأت مرکزی نظارت معرفی می‌کند. پس از تأیید هیأت مرکزی نظارت، وزیر کشور حداکثر ظرف یک هفته، جلسه‌ای با حضور نماینده هیأت مرکزی نظارت و حداقل دو سوم معتمدان مذکور تشکیل می‌دهد که ضمن آن ۶ نفر معتمدان هیأت اجرایی مرکزی با رأی مخفی و اکثریت نسبی معتمدان به عنوان عضو اصلی و سه نفر عضو علی‌البدل به‌ترتیب آراء انتخاب می‌شوند.

در تبصره ۱ این ماده آمده است: هیأت مرکزی نظارت موظف است با أخذ نظر مراجع ذی صلاح حداکثر ظرف دو روز، اظهارنظر کتبی خود را نسبت به صلاحیت معتمدان معرفی‌شده، به وزیر کشور ارسال کند. چنانچه هیأت مرکزی نظارت با دلایل موجه کل یا تعدادی از معتمدان پیشنهادی را تأیید نکرد، وزیر کشور موظف است به تعداد دوبرابر مورد نیاز، افراد دیگری را که واجد شرایط باشند به هیأت مرکزی نظارت پیشنهاد نماید. هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف ۴۸ ساعت نظر خود را به صورت کتبی اعلام می‌نماید.

بر اساس تبصره ۲ این ماده، اگر برای مرتبه دوم معتمدان پیشنهادی، مورد تأیید هیأت مرکزی نظارت قرار نگیرند، در صورتی‌که حداقل بیست نفر مورد تأیید باشند، اعضای اصلی و علی‌البدل را از میان خود انتخاب خواهند کرد، در غیر این صورت وزیر کشور با تأیید هیأت مرکزی نظارت ظرف ۴۸ ساعت، سایر معتمدان را انتخاب خواهد کرد.

همچنین بر اساس ماده (۲۰) که به تصویب نمایندگان رسید، یک ماده به عنوان ماده ۳۵ مکرر ۲ به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

در ماده ۳۵ مکرر ۲ آمده است: وظایف هیأت اجرائی مرکزی، علاوه بر مواردی که در این قانون برعهده آنها گذاشته شده است، به‌شرح زیر است:

۱- مسؤولیت حسن اجرای فرایند اجرائی انتخابات در همه سطوح

۲- هماهنگی با نهاد‌های مرتبط در برگزاری انتخابات

۳- تصویب برنامه زمان‌بندی و اجرائی انتخابات با تأیید هیات مرکزی نظارت

۴- رسیدگی به موضوعات ارجاعی از سوی وزیر کشور

۵- هماهنگی‌های لازم جهت تأمین امنیت اجرای انتخابات در چهارچوب قوانین

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->