جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم منابع آذربایجانی: شلیک موشک روسی باعث سقوط هواپیما در قزاقستان بوده است! پزشکیان: برای بهترین شدن باید دست به دست هم بدهیم بازدید معاون قوه قضائیه از کارخانه ایران خودرو خراسان (۶ دی ۱۴۰۳) پزشکیان، علی اف را به تهران دعوت کرد معاون قوه قضائیه: اجازه نمی‌دهیم واحد‌های تولیدی دچار وقفه یا تعطیلی شوند + فیلم اسلام‌آباد: در همکاری با ایران علیه تروریسم، تعهد داریم یکی از مرتبطین اطلاعاتی کشورهای همسایه در اردبیل دستگیر شد
سرخط خبرها

دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند

  • کد خبر: ۳۰۲۱۲۹
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند
سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی تأکید کرد کشور‌های عضو باید درباره حکم‌های بازداشت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم همکاری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، «فادی العبدالله» سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی امروز (دوشنبه) گفت: کشور‌های عضو اساسنامه رم موظفند مطابق با فصل نهم اساسنامه، در رابطه با ۲ حکم بازداشت مرتبط با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق آن با دادگاه همکاری کنند. اما کشور‌هایی که عضو این اساسنامه نیستند می‌توانند داوطلبانه با دادگاه همکاری کنند.

العبدالله در گفت‌وگوی اختصاصی با «وفا» گفت: پس از صدور حکم بازداشت، دادگاه از کشور‌هایی که مظنونان در خاک آنها هستند درخواست می‌کند با دادگاه همکاری کنند. در صورت بروز تخلفی در رابطه با الزام همکاری توسط یک دولت عضو اساسنامه، قضات دادگاه می‌توانند آن را به مجمع کشور‌های عضو اساسنامه ارجاع دهند تا هرگونه اقدامی را که مجمع صلاح می‌داند، انجام دهد.

سخنگوی این دادگاه که مقر آن در شهر لاهه هلند است، خاطرنشان کرد: دستورات بازداشت آغاز مرحله مقدماتی یک پرونده است و به این معنی است که قضات دلایل منطقی برای این باور دارند که مظنونان مسئول جنایاتی هستند که به آن متهم شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: مرحله محاکمه مرحله بعدی است و طبق نظام قضایی نمی‌توان غیابی انجام داد، بلکه باید افراد تحت تعقیب برای این امر حضور داشته باشند.

دادگاه کیفری بین‌المللی نیرو‌های پلیس یا نظامی برای اجرای احکام بازداشت ندارد، بلکه بر همکاری کشور‌های عضو اساسنامه رم (معاهده‌ای که دادگاه را تأسیس کرد) تکیه دارد.

سخنگوی این نهاد قضایی بین‌المللی وابسته به سازمان ملل، در مورد فشار‌های وارده بر دادگاه و «کریم خان» دادستان کل در این پرونده گفت: دادستان دادگاه بار‌ها مخالفت خود را با فشار‌هایی که برخی تلاش کردند بر او وارد کنند، اعلام کرد. دفتر وی همچنان به تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه خود در مورد وضعیت کشور فلسطین ادامه می‌دهد.

وی در مورد احتمال صدور حکم‌های بازداشت دیگری برای سایر مسئولان رژیم صهیونیستی گفت دادستان کل اعلام کرد وی در حال پیگیری خطوط تکمیلی در تحقیقاتی است که ممکن است منجر به ارائه درخواست‌های جدید به قضات برای صدور حکم‌های بازداشت دیگر شود.

فادی العبدالله درباره امکان افتتاح دفتری برای دیوان کیفری بین‌المللی در غرب آسیا مشابه دفتری که در اوکراین افتتاح کرد، گفت: مساله گشایش دفاتر به تحولات عملی مرتبط است که ممکن است به آن نیاز باشد، یا نباشد. برای ما خیلی زود است که ضرورت افتتاح دفتر در خاورمیانه را مشخص کنیم.

صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو و گالانت واکنش‌های بین‌المللی گسترده‌ای را به دنبال داشت. در حالی که ده‌ها کشور از تصمیم دادگاه استقبال و بر تمایل خود برای همکاری با آن تاکید کردند، این حکم با مخالفت ایالات متحده آمریکا مواجه شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->