ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی حمله جنگنده‌های آمریکایی به یک فروشگاه در یمن! واکنش تند نتانیاهو به افشاگری‌های رئیس شاباک طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
سرخط خبرها

دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند

  • کد خبر: ۳۰۲۱۲۹
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند
سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی تأکید کرد کشور‌های عضو باید درباره حکم‌های بازداشت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم همکاری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، «فادی العبدالله» سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی امروز (دوشنبه) گفت: کشور‌های عضو اساسنامه رم موظفند مطابق با فصل نهم اساسنامه، در رابطه با ۲ حکم بازداشت مرتبط با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق آن با دادگاه همکاری کنند. اما کشور‌هایی که عضو این اساسنامه نیستند می‌توانند داوطلبانه با دادگاه همکاری کنند.

العبدالله در گفت‌وگوی اختصاصی با «وفا» گفت: پس از صدور حکم بازداشت، دادگاه از کشور‌هایی که مظنونان در خاک آنها هستند درخواست می‌کند با دادگاه همکاری کنند. در صورت بروز تخلفی در رابطه با الزام همکاری توسط یک دولت عضو اساسنامه، قضات دادگاه می‌توانند آن را به مجمع کشور‌های عضو اساسنامه ارجاع دهند تا هرگونه اقدامی را که مجمع صلاح می‌داند، انجام دهد.

سخنگوی این دادگاه که مقر آن در شهر لاهه هلند است، خاطرنشان کرد: دستورات بازداشت آغاز مرحله مقدماتی یک پرونده است و به این معنی است که قضات دلایل منطقی برای این باور دارند که مظنونان مسئول جنایاتی هستند که به آن متهم شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: مرحله محاکمه مرحله بعدی است و طبق نظام قضایی نمی‌توان غیابی انجام داد، بلکه باید افراد تحت تعقیب برای این امر حضور داشته باشند.

دادگاه کیفری بین‌المللی نیرو‌های پلیس یا نظامی برای اجرای احکام بازداشت ندارد، بلکه بر همکاری کشور‌های عضو اساسنامه رم (معاهده‌ای که دادگاه را تأسیس کرد) تکیه دارد.

سخنگوی این نهاد قضایی بین‌المللی وابسته به سازمان ملل، در مورد فشار‌های وارده بر دادگاه و «کریم خان» دادستان کل در این پرونده گفت: دادستان دادگاه بار‌ها مخالفت خود را با فشار‌هایی که برخی تلاش کردند بر او وارد کنند، اعلام کرد. دفتر وی همچنان به تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه خود در مورد وضعیت کشور فلسطین ادامه می‌دهد.

وی در مورد احتمال صدور حکم‌های بازداشت دیگری برای سایر مسئولان رژیم صهیونیستی گفت دادستان کل اعلام کرد وی در حال پیگیری خطوط تکمیلی در تحقیقاتی است که ممکن است منجر به ارائه درخواست‌های جدید به قضات برای صدور حکم‌های بازداشت دیگر شود.

فادی العبدالله درباره امکان افتتاح دفتری برای دیوان کیفری بین‌المللی در غرب آسیا مشابه دفتری که در اوکراین افتتاح کرد، گفت: مساله گشایش دفاتر به تحولات عملی مرتبط است که ممکن است به آن نیاز باشد، یا نباشد. برای ما خیلی زود است که ضرورت افتتاح دفتر در خاورمیانه را مشخص کنیم.

صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو و گالانت واکنش‌های بین‌المللی گسترده‌ای را به دنبال داشت. در حالی که ده‌ها کشور از تصمیم دادگاه استقبال و بر تمایل خود برای همکاری با آن تاکید کردند، این حکم با مخالفت ایالات متحده آمریکا مواجه شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->